07 / 05 / 2024

Mamak gecekondu kentsel dönüşümü

Mamak gecekondu kentsel dönüşümü

Mamak Türközü Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak gecekondular geçen yıl boşaltıldı. Mahalle sakinleri hala yıkılmayan gecekondularda uyuşturucu kullanıldığını ve bölgede suç oranının giderek arttığını iddia etti

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin temeli atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için temel atma töreni gerçekleşti. Proje ile 2 bin 103 konut inşa edilecek.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için düğmeye basıldı! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında temel atma töreni yarın gerçekleşiyor. 

Ankara Mamak kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında 4, 5 ve 6'ıncı etaplarda yer alan 2 bin 376 konut ve ticari alanların yapım işi için ihale gerçekleştirdi.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm ihalesi 6 Ağustos'ta!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 4, 5 ve 6'ıncı etaplarının ihalesini 6 Ağustos tarihinde gerçekleştirecek.

Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili konuştu. Yavaş, "İnşallah 2 yılda yapıp teslim edeceğiz" dedi.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesi ihaleye çıkıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen  “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında 4, 5, 6 ve 7. etaplarda yer alan 4 bin 477 konut ve ticari blokların yapım işi için ihale tarihi 7 Nisan olarak belirlendi. 

Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

Ankara Mamak Müteahhitler Derneği’nde gerçekleşen toplantıda ilçede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. 

Ankara Büyükşehir'den Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura çekilişi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesi Temmuz'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında teslim edilmesi planlanan 2 bin 500 konutun inşaatı için Temmuz ayında ihaleye çıkılıyor.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 7 Temmuz'da!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki konutların kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi 7 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ne start verildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma çalışmalarının hayata geçirdiği 'Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ne başladı. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, yıllık 42 milyon lira kira tasarrufu sağlayacak. 

Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 519 Adet Konut İnşaatı ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 248 konut teslim edildi!

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabı kapsamında tamamlanan 248 konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi...

Mamak gecekondu kentsel dönüşümü Haberi

Mamak gecekondu kentsel dönüşümü

MAMAK'TA yürütülen 50. Yıl Kentsel Dönüşüm Projesi, Türközü Mahallesi'nin bir bölümünü kapsıyor. Projenin imar planları ile kentsel tasarımları tamamlandı ve bölgedeki evlerin tamamına yakını boşaltıldı. Yıkılmayan gecekondular ise mahallede sıkıntıya neden oluyor. Mahalle sakinleri, gecekondularda uyuşturucu kullanıldığını ve mahalle aralarında çok fazla hırsızlık olayı yaşandığını öne sürdü. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türközü Mahallesi Muhtarı Doğan Kara, bu konuda şikayetlerin arttığını söyledi. 


'Yıkılmaması için neden yok'

KARA, "Burada yaşayan insanların çoğu evlerini boşalttılar. Yıkım için beklenmesinin anlamı yok. Boşalan gecekonduların bir an önce yıkılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. Mahalleye sınır olan Aşıkpaşa Mahallesi Muhtarı Murat Özden, bu bölgenin kendi mahallesi için de sıkıntı yarattığını söyledi. Özden, "İnsanlar evlerinden dışarıya çıkamıyorlar. Burası uyuşturucu satış yeri ve suç merkezi haline geldi. Lütfen belediye yetkilileri gelsin,...