28 / 04 / 2024

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ne start verildi!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ne start verildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma çalışmalarının hayata geçirdiği 'Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ne başladı. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, yıllık 42 milyon lira kira tasarrufu sağlayacak. 



Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal donatı alanlarına sahip konutlar kazandırmak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi 'Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde 4'üncü, 5'inci, 6'ncı ve 7'nci etaplarda konut yapmak amacıyla jeolojik zemin etüt ve sondaj çalışmalarını başlattı. Büyükşehir Belediyesi, hak sahiplerine konutlarını yapıp teslim edecek. Aralarında Şirintepe, Araplar, Dostlar, Üreğil, Akşemsettin, Şahap Gürler, Yeşilbayır, Küçükkayaş ve Büyükkayaş, Tepecik, Köstence, Boğaziçi, Dutluk ve Derbent'in de yer aldığı 14 mahalleyi kapsayan 740 hektar büyüklüğündeki Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanında yaklaşık 8 bin 500 hak sahibi evlerine sahip olacak.

2 BİN 500 KONUTUN İNŞAATI YILSONUNDA BAŞLAYACAK

Mamak ilçesinin çehresini düzenlemek amacıyla çalışmalarına başlayan  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı, 'Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında 2 bin 500 konutun yapımına yılsonunda başlayacak. Konutlarına kavuşacak vatandaşlara modern ve yaşanabilir alanlar sunacaklarını anlatan Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, "Öncelikle 2 bin 500 konutun bu yılsonunda inşaatına başlanmak üzere hazırlıklarımızı yürütüyoruz. Jeolojik ve zemin etüt çalışmalarımız devam ediyor. 5'inci ve 7'nci etaplarda çalışmalar sürdürülüyor. Şu anda 20 parselde 2 bin 500 konutun yapımı ile ilgili kentsel tasarım çalışmaları başlayacak ve devam edecek. Haziran veya Temmuz ayında inşaata hazır hale gelecek. Büyükşehir Belediyesinin hedefi borcumuz olan vatandaşa geçmiş dönemlerde teslim edilmeyen ve vatandaşların mağdur olduğu konut haklarının tamamını vermek. Bununla birlikte dönem içerisinde tamamlamak üzere 10 bin konut yapmayı hedeflemiş bulunmaktayız" açıklamasında bulundu. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KİRA YÜKÜNDEN KURTULACAK

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı kapsamında hak sahiplerine yıllık 42 milyon lira kira ödemesi yapıldığından bahseden Çankaya, konutların teslim edilememesi nedeniyle maliyetin ciddi boyutlara ulaştığından bahsetti. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanının 40 bin kişinin yaşayabileceği bir alan olduğunu sözlerine ekleyen Çankaya, "2008 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen alanda gecekondu hak sahipleriyle sözleşmeler yapılarak hakları devralınmış. İç ve dış kaynaklı kredi ve finansman modellerini çözdüğümüz zaman ve yapımcı firmalarla bu süreçleri tamamladığımızda büyük ihtimalle 10 bin konutun inşaatlarını burada göreceğiz. Vatandaşlarımıza 10 yıldır kira yardımı yapıyoruz. Belediyemiz açısından ciddi bir maliyeti söz konusu. Bu yıl itibarıyla Mamak Kentsel Dönüşüm alanında 5 bin 200 vatandaşımıza yıllık 42 milyon lira kira ödemesi yapıyoruz. Bu nedenle konutları biran evvel yaparak kira maliyetinden de kurtulmuş olacağız" dedi.

Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm başlıyor!


Geri Dön