09 / 05 / 2024

Manastırlı Yalısı

Manastırlı Yalısı

1990 yılında İstanbul'un birçok tarihi yalısı bakımsızlık yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıyaymış. Yalılarda oturan, ancak onarımları için gerekli parayı denkleştiremeyen 'yoksul milyarderler' devletten yardım bekliyormuş.

Mimar Esra Kestirengöz, Ahmet Eren'in yalısını hazırlıyor!

Holywood aktör ve aktrislerinin de bulunduğu birçok isme özel projeler yapan Mimar Esra Kestirengöz, Ahmet Eren'in Çengelköy'deki yol yalısını hazırlıyor...

Demet Akbağ, Sezen Aksu'nun Kanlıca’daki yalısında kalıyor!

13 Mart’ta eşi Zafer Çika’nın vefatı ardından sarsılan Demet Akbağ’a dev destek Sezen Aksu'dan geldi. Aksu, yakın dostu Akbağ'ı Kanlıca’daki yalısında ağırlıyor.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na ne olacak?

İstanbul Boğazı'nda bir tanker geçtiğimiz hafta Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpmış ve büyük hasar vermişti. İstanbul 6 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleri yalı için rapor hazırladı. Peki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na ne olacak?

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı tarihi eser niteliğini kaybetti!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın tarihi eser niteliğini kaybettiği tespit edildi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri yalı sahiplerine kayma ve yıkılmalara karşı önlem alınması için çalışma izni verdi...

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı için ilk hasar tespitleri!

İstanbul Boğazı'nda cumartesi günü Malta bayraklı, Vitaspirit adlı geminin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'yla ilgili İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nden iki kişilik ekip dün inceleme yaptılar. 

Komodor Remzi Bey Yalısı bugün icradan satılıyor!

Anadoluhisarı'ndaki tarihi Komodor Remzi Bey Yalısı, Beykoz Adliyesi İcra Müdürlüğü tarafından bugün satışa çıkıyor. 20 milyon TL'ye satışa çıkan yalıya alıcı çıkmaması halinde 28 Mart'ta ikinci kez ihaleye çıkacak.

Reza Zarrab'ın Boğaz'daki yalısındaki kaçak kat yıkılacak mı?

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Reza Zarrab ve Ebru Gündeş’in yalısına kaçak kat çıkmasına 4 yıl boyunca göz yuman ve yıkım kararını da yerine getirmeyen Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma izni vermedi.

2001 yılında Mahmud Nedim Paşa Yalısı açık artırmayla satışa çıkarılmış!

2001 yılında Kızılay, mülkiyetinde bulunan Vaniköy'deki Mahmud Nedim Paşa Yalısı'nı açık artırmayla satışa çıkarmış. Kızılay, kaynak yetersizliği nedeniyle bir türlü onaramadığı yalıya 3.5 milyon dolar değer biçmiş.

2000 yılında Atik Ali Paşa Yalısı otel haline getiriliyormuş!

Özelleştirme İdaresi'nin açtığı ihale sonucunda, 49 yıllığına, 29 milyon 250 bin dolara Four Seasons Hotel'e kiraya verilen Atik Ali Paşa Yalısı 2002 yılında otel olarak hizmete girecekmiş.

2000 yılında Azaryan Yalısı restore edilecekmiş!

2000 yılında Sarıyer'deki müze binası olarak kullanılan Azaryan Yalısı restore edilecekmiş. 4 katlı, bin 200 metrekarelik Sadberk Hanım Müzesi'nde, Sadberk Koç'un ve Hüseyin Kocabaş'ın özel koleksiyonu sergileniyormuş.

WaterGarden İstanbul, Esma Sultan Yalısı’nda tanıtıldı!

Mehmet Ziylan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen basın lansmanının ardından bu kez de sektöre yönelik geniş katılımlı özel bir geceyle WaterGarden İstanbul projesi Esma Sultan Yalısı’nda tanıtıldı.

2000 yılında Esma Sultan Yalısı restore edilecekmiş!

Ortaköy sahilindeki sadece dış cephesinin duvarları ayakta kalan Esma Sultan Yalısı, 2000 yılında sahibi The Marmara İstanbul Oteli tarafından restore edilecekmiş. Yalının restorasyonu 1.5 milyon dolara gerçekleşecekmiş.

Selahattin Beyazıt'ın yalısı icradan satışta!

Galatasaray Kulübü eski başkanı işadamı Selahattin Beyazıt'a ait Prenses İkbal Monheim Yalısı (Neslişah Sultan Yalısı) icradan satışa çıktı. Yalı için belirlenen bedel 80 milyon 873 bin lira.

Manastırlı Yalısı Haberi

Manastırlı Yalısı



Çürümeye başlayan tarihi evlerini onarmak için devlet yardımı bekliyorlar


Yalılı 'yoksul' milyarderler


Maddi değerleri milyarlarla ifade edilen yalılarda oturan, ancak onarımları için gerekli parayı denkleştiremeyen 'yoksul milyarderler' yalılarını ''acı son''dan kurtarabilmek için devletten yardım bekliyorlar.


Sahibi memur emeklisi olan Hacı Ahmet Bey Yalısı bakımsızlıktan çürüyor. 5 milyar verilen yalısını satmak istemeyen Saha Ramazanoğlu onarım için devlete başvurdu.


Kaderine terk edilen yalılar arasında SHP Genel Başkan Erdal İnönü'nün Anadoluhisarı'ndaki yalısı da bulunuyor.


Asım ERTAN


   İSTANBUL'un süsü birçok tarihi yalı bakımsızlık yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Maddi değerleri milyarlarla ifade edilen yalılarda oturan, ancak onarımları için gerekli parayı denkleştiremeyen ''yoksul milyarderler'', yalılarını...