27 / 04 / 2024

Manavgat Sorgun Ormanı imar planı

Manavgat Sorgun Ormanı imar planı

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki Sorgun Ormanı'nın 2 bin 700 dekarı için koruma imar planı hazırlandı.

Manavgat'ta orman yangınında zarar görenler yeni evlerine kavuşuyor!

Antalya Manavgat'ta 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve 10 gün sonra kontrol altına alınan yangınlarda konutları yanan afetzedeler, yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Manavgat'ta yeni evler teslim ediliyor!

Temmuz ayında çıkan orman yangınları nedeniyle Manavgat'ta çok sayıda ev kullanılmaz hale gelmişti. Yananların yerine inşa edilen evler hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Manavgat'ta 1100 konut bir senede teslim edilecek!

Manavgat'taki orman yangınları sırasında yanan evlerin yerine inşa edilen konutları inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni konutlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Demet Akalın yangında evini kaybeden vatandaşın evini yaptırdı!

Manavgat'taki orman yangınında evini kaybeden Fatma Teyze'nin yeni evini şarkıcı Demet Akalın yaptırdı. 

Manavgat'taki yangında iki mahalle daha tahliye ediliyor!

Antalya Manavgat'ta 28 Temmuz 2021 tarihinde çıkan orman yangını sebebiyle iki mahalle daha tahliye ediliyor.

Menderes Türel'den Manavgat'a hızlı tren müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat’ın yeni cazibe merkezi olacak Türkbeleni Projesi'ne Millet Kıraathanesi yapacaklarını, Sorgun’a da halka açık müthiş bir proje hazırlığı içinde olduklarını müjdeledi.

Manavgat Sorgun Ormanı'na imar planı!

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki Sorgun Ormanı'nın 2 bin 700 dekarı için koruma imar planı hazırlandı.

Manavgat Boğaz Mesire Alanı yenileniyor!

Manavgat Belediyesi tarafından Sorgun bölgesindeki Boğaz Mesire Alanı'nda yenileme çalışması başlatıldı.Mesire alanındaki otopark alanları, yürüyüş yolları ve gezinti yolları da doğayla daha da uyumlu hale getirilecek.

Emeç Turizm Manavgat Sorgun'da otel yapacak!

Emeç Turizm, Antalya Manavgat ilçesine bağlı Sorgun Mahallesi'nde otel projesine başlayacak. Emeç Turizm İnşaat'ın planladığı Manavgat Otel projesi 380 oda 760 yatak kapasiteli olacak.

Sorgun, Kum Mevki ve Hatıplar imar planı askıya çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ' nca onaylanan Sorgun, Kum Mevki ve Hatıplar Nazım ve Uygulama İmar Planları, Manavgat Belediyesi ' nde askıya çıktı.

Manavgat Sorgun ve Hatıplar imar planları askıda!

Manavgat Sorgun ve Hatıplar imar planları askıda. .Manavgat Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğünde askıya çıkarılan planlar, vatandaşlar tarafından incelenmeye başlandı.

Manavgat'ta orman yangını çıktı!

Yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları başlatıldı.Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, yangında 6 hektarlık ormanlık alanın yandığını, bazı zeytin ağaçlarının da zarar gördüğünü söyledi.

Manavgat Naras Barajı tamamlandı!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından 19 Ocak 2011' de temeli atılan Manavgat Naras Barajı tamamlanarak su tutmaya başladı. Naras Deresi üzerinde yapımı tamamlanan Naras Barajı'nda su tutma töreni düzenlendi.

Manavgat Sorgun Ormanı imar planı Haberi

Manavgat Sorgun Ormanı imar planı

Manavgat'ın en büyük mesire alanı olarak nitelendirilen Sorgun Ormanı'nın 2 bin 700 dekarlık bölümü için Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ve Akdeniz Üniversitesi tarafından hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı, Manavgat Belediye meclisinde kabul edildi. Hazırlanan plan Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısında görüşülecek. Planla ilgili son kararı Antalya Büyükşehir Belediye meclisi verecek. 


Mülkiyeti Orman Bakanlığı'nda olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilen Sorgun Ormanı'nda 13 hektarlık alan güvenlikli olarak vatandaşın hizmetine sunulacak. Planda, Sorgun Ormanı'nda itfaiye noktası, güvenlik güçleri için merkez, temalı park, oturma grupları, yağmur barınakları, seyir terasları, tempolu yürüyüş ve koşu yolları, futbol sahası, yangın koruma sistemleri yer alıyor. Planla Sorgun Ormanı'nda tespit edilen 404 bitki ve 223 yaban hayatı türü de koruma altına alınmış...