30 / 04 / 2024

Manavgat'ta orman yangınında zarar görenler yeni evlerine kavuşuyor!

Manavgat'ta orman yangınında zarar görenler yeni evlerine kavuşuyor!

Antalya Manavgat'ta 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve 10 gün sonra kontrol altına alınan yangınlarda konutları yanan afetzedeler, yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.




Antalya Manavgat'ta 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve 10 gün sonra kontrol altına alınan yangınlarda konutları yanan afetzedeler, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa ettirilen konutlarına kavuşuyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yangından en fazla etkilenen ve yaklaşık olarak 100 konutun zarar gördüğü Demirciler Mahallesi'ndeki konutların yapımına devam ediyor. Konutlar bir ya da iki katlı şekilde yapılıyor. 

Konutlarının yapımı tamamlanan Zeynep Arslan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada "Sadece üstümüzü alıp çıkabildik, geri döndüğümüzde ise evimizde ateş ve külden geriye bir şey kalmamıştı." diye konuştu.

Manavgat ta orman yangınında zarar görenler yeni evlerine kavuşuyor!

Devletin tüm kurumlarıyla yanlarında olduğunu kaydeden Arslan, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 5 ay önce evimizin temeli atıldı, şu anda tamamlandı. Ruhsat işleri, elektrik ve su abonelikleri kaldı. Onların tamamlanmasının ardından yeni evimize taşınacağız. Evimiz gerçekten çok güzel oldu. Kendimiz yapsak böyle bir ev yapamazdık. Zaten maddi gücümüz de yoktu. Her şey birinci sınıf oldu, inşallah yakında yeni evimizde oturmanın mutluluğunu yaşayacağız. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bakanımız Murat Kurum ve evimizin yapımını yakından takip eden milletvekillerimize, devlet yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum."

Konutunun kaba inşaatı tamamlanan Erdem Aydın da gece yarısı yakalandıkları yangında  mahalleyi boşalttıklarını, mahalleye geri döndüklerinde de evlerinin küle döndüğünü söyledi. 

Aydın sözlerini şu şekilde tamamladı: "Yangın döneminde ve sonrasında devletimizin tüm kurumları buradaydı. Bakanımız Murat Kurum'un talimatıyla hemen evlerimizin inşaatına başlandı. Gerçekten güzel bir ev yapılıyor. Yeni evimize Ramazan Bayramı'nda taşınacağımızı öğrendik, çok memnunuz." 

Antalya'da yerleşik yabancıların sayısı pandemiyle katlandı!

Antalya'ya tatile gelen ya yatırım yapıyor ya da ev alıyor!


Geri Dön