09 / 05 / 2024

Manavgatta otele haciz

Manavgatta otele haciz

Antalya'nın Manavgat İlçesi’nde 5 yıldızlı otelde, turistler içerideyken haciz işlemi uygulandı. Masa ve sandalyeler haczedilerek yediemine götürülürken, 630 turist ise başka otellere yerleştirildi.

Manavgat'ta 5 yıldızlı otele haciz!

Antalya'nın Manavgat İlçesi’nde 5 yıldızlı otelde, turistler içerideyken haciz işlemi uygulandı. Masa ve sandalyeler haczedilerek yediemine götürülürken, 630 turist ise başka otellere yerleştirildi.

Didim Akbük'teki ünlü otele haciz!

Türkiye’nin en ünlü tatil mekanları arasında yer alan Didim Akbük’teki 5 yıldızlı bir otelde haciz şok yaşandı. Malzemeler müşterilerin gözü önünde haczedildi.

Haciz talebi nasıl yapılır?

Borçlu hakkında hacze başlanılabilmesi için alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması gerekiyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015..

Haciz itirazının iptali!

Takip talebine itiraz edilen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, genel hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir. İşte haciz itirazının iptali..

Anayasa Mahkemesi'nden belediyelerin haciz işlemlerine yönelik iptal kararı!

Anayasa Mahkemesi, belediyelerin sadece kendi gösterdikleri mallarına haciz konulabileceğine ve bu işlemin kamu hizmetini aksatacak şekilde yapılamayacağına ilişkin kanun hükümlerini iptal etti.

2002 yılında Balyan Ailesi'nin tarihi evi otele dönüşecekmiş!

2002 yılında Balyan Ailesi'nin inşa ettiği tarihi evi butik bir otele dönüşecekmiş. Ortaköy Vapur İskelesi'nin yanında bulunan tarihi eser Mimar Philippe Starck tarafından dizayn edilecekmiş.

2000 yılında İş Bankası, Intercontinental Oteli'ne haciz koymuş!

2000 yılında İş Bankası, 32 milyon dolarlık (22 trilyon lira) alacağını tahsil etmek Ceylan Ailesi'nin sahibi olduğu Taksim'deki Ceylan Intercontinental Oteli'nin ekonomik değeri olan taşınır mallarına haciz koymuş.

İpotekli eve haciz konur mu?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?

Rafet El Roman'ın Beyoğlu ofisine haciz geldi!

Boşanınca ortak oldukları müzik şirketinden hakkını alamayan Tuğba Altıntop, eski eşine tazminat davası açtı. Rafet El Roman parayı ödemeyince ofisini haciz memurları bastı.

Kocaeli Şehir Stadyumu’na ikinci kez haciz!

TOKİ tarafından Alikahya'da yaptırılan Şehir Stadyumu’nun kapısına yine haciz memurları dayandı. Öğle saatlerinde stadyumun inşaatına emniyet güçleriyle birlikte giden haciz memurları,haciz işlemini gerçekleştirdi.

E-Haciz nasıl uygulanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuruluşunun 168. Yılında E-Haciz Projesi’ni hayata geçiriyor. 21 Mayıs 2015 tarihinden itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhlerinin salt elektronik ortamda tutulması uygulamasına geçiliyor.

E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor. Peki E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

Yalçın Menteş'in evine haciz geldi!

2013 yılında kangren olup bir bacağını kaybeden usta oyuncu Yalçın Menteş zor günler geçiriyor. Eski eşiyle birlikte yaşayan Menteş, biriken borçlarını ödeyemeyince evine haciz geldi, emekli maaşına el konuldu.

Manavgatta otele haciz Haberi

Manavgatta otele haciz

Antalya'nın Manavgat İlçesi’nde 5 yıldızlı otelde, turistler içerideyken haciz işlemi uygulandı. Masa ve sandalyeler haczedilerek yediemine götürülürken, 630 turist ise başka otellere yerleştirildi.


Manavgat’a bağlı Kumköy turizm merkezindeki 5 yıldızlı bir otele pazartesi öğleden sonra jandarma eşliğinde icra memuru ve alacaklılar geldi. Otelin borcunu ödemediği gerekçesiyle jeneratör, sandalye ve masalar ile değerli eşyalara haciz işlemi uygulanarak, yediemin deposuna kaldırıldı. Bu sırada otelde bulunan 630 turist acenteleri tarafından bölgedeki diğer otellere yerleştirildi.


Açıklama yapan otel sahibi Nasuh Tezcan, icra işlemi uygulanan firmaya borçları olmadığını savunurken, turizm sezonunun bitmesi sonrası otelin kapanacağını belirtti.


Kötü geçen sezonun ardından yapılan uygulamanın turizme zarar verdiğini kaydeden Tezcan, "Bugün alelacele icra kararının verilmesinin arkasında başka şeyler aramak lazım. Bu karar 15 gün sonra da uygulanabilirdi. Yasal yollardan hakkımızı...