13 / 05 / 2024

mania hattı nedir

mania hattı nedir

Başkent Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra lüks konut inşaatlarının da yapımı tüm hızıyla sürüyor. İnşaat sektörünün canlı olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut'taki mânia sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor.

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Pursaklar’daki mania hattı sorunu çözülecek!

AK Parti Pursaklar Belediye Başkan adayı Ayhan Yılmaz, yeni dönemde hayata geçireceği projeleri açıkladı. Yılmaz, ''Pursaklar’daki mania hattı sorununu da çözüp hemşerilerimizin mağduriyetini gidereceğiz'' diye konuştu.

Türk Akımı ve Güney Akımı projesi nedir?

Son dönemde yeniden gündeme gelen Güney Akımı ve Türk Akımı projeleri nedir? Karadeniz’in altından geçerek Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacak Türk Akımı doğalgaz boru hattı nedir? İşte projenin detayları.

Ankara'daki mania hattının kaldırıldığı iddiası meclis gündeminde!

Ankara'daki mania hattının kaldırıldığı iddiası meclis gündemine taşındı. Ankara Milletvekili Necati Yılmaz konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Yılmaz, sorularını dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na sordu..

Melih Gökçek'ten mania hattı müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'te yapılaşmada uzun yıllardır sıkıntı veren mania hattının, yapılan görüşmeler sonucunda Yenimahalle ve Etimesgut bölgelerinde kaldırıldığını bildirdi.

Ankara Mimarlar Odası'ndan mania hattının kaldırılmasına tepki!

Etimesgut ve Yenimahalle bölgelerinde kaldırılan mania hattının kaldırılmasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi tepki gösterdi. Tezcan Karakuş Candan ise “Mania hattı kalkınca Eskişehir yolu Manhattan olur." açıklamasında bulundu.

Malatyalı inşaatçılar mania sorunun çözülmesini istiyor!

Yıl içerisinde yüzlerce binanın yükseldiği Malatya’nın merkez ilçelerinden Yeşilyurt’ta müteahhitler mania sorunu ile karşı karşıya. İnşaat sektörü yaklaşık 50 yıl önce çizilen Malatya’daki mânia hattının yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Müteahhitlerden mania hattı tepkisi!

İMKON Başkanı Tellioğlu mania hattına takılan binalar için, “Yan yana olan 15 katlı binanın üstünden geçip, 7-8 katlı binaya nasıl takılıyor anlamak mümkün değil" dedi

Pilon yeri nedir?

Kamulaştırmasız el atılarak üzerine pilon dikilip enerji nakil hattı geçirilen taşınmazın irtifak hakkı bedelinin tahsili için dava açılabiliyor. Peki, pilon yeri nedir? Pilon yeri için dava nasıl açılır?

Ankara'da mania hattı sorunu kentsel dönüşümü engelliyor!

Başkent Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra lüks konut inşaatlarının da yapımı tüm hızıyla sürüyor. İnşaat sektörünün canlı olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut'taki mânia sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor.

Cumhuriyet Kulesi için son söz Ankara Büyükşehir'in!

‘İmara aykırılık’ ve ‘mania hattı’ gerekçeleriyle yapımı durdurulan, geçen yıl Danıştay’ın yıkım kararı verdiği Cumhuriyet Kulesi için son kararı, Büyükşehir Belediye Meclisi verecek. İşte gelişmeler...

Parsel cephesi nedir?

Parsel ön cephe hattına arka cephe hattı köşe noktalarından indirilen dik hatların uzunluklarının ortalaması olarak tanımlanıyor. Peki, parsel cephesi nedir? İşte İmar Kanunu Parsel cephesi şartları...

Alo kentsel dönüşüm hattı numarası!

Kentsel dönüşüm yardımları ve kentsel dönüşüm ile ilgili diğer sorulara, ALO Kentsel Dönüşüm Hattı ile de yanıt bulunabiliyor. Kentsel dönüşüm hattı 24 saat hizmet veriyor. Peki Alo kentsel dönüşüm hattı numarası nedir?

mania hattı nedir Haberi

mania hattı nedir

Başkent Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra lüks konut inşaatlarının da yapımı tüm hızıyla sürüyor. Yıl içerisinde yüzlerce binanın yükseldiği Ankara'nın Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut gibi ilçelerinde müteahhitler mania sorunu ile karşı karşıya kalıyor. İnşaat sektörü yaklaşık 50 yıl önce çizilen Ankara'daki mânia hattının yeniden gözden geçirilmesini istiyor. 


GELİŞİME ENGEL OLUYOR 

Mânia hattının Ankara'nın gelişimine engel teşkil ettiğini ifade eden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, "Sınırlı bir tarihi dokusu bulunan Ankara büyük ölçüde Cumhuriyet döneminde gelişmeye başlamış bir şehirdir. Dünyadaki örnekleri gibi yakın tarihte kurulan modern şehirler hem günümüzün şehirleşme ihtiyaçlarını karşılamak hem de ticari cazibe merkezi olabilmeleri açısından yüksek katlı imar planlarına müsaade etmektedir. Bu anlamda mânia hattı Ankara'nın gelişiminde önemli bir engel oluşturmaktadır. 45 metre ve daha yüksek...