29 / 04 / 2024

Pursaklar’daki mania hattı sorunu çözülecek!

Pursaklar’daki mania hattı sorunu çözülecek!

AK Parti Pursaklar Belediye Başkan adayı Ayhan Yılmaz, yeni dönemde hayata geçireceği projeleri açıkladı. Yılmaz, ''Pursaklar’daki mania hattı sorununu da çözüp hemşerilerimizin mağduriyetini gidereceğiz'' diye konuştu.



Cumhur İttifakı’nın AK Parti Pursaklar Belediye Başkan adayı Ayhan Yılmaz, yerel seçimler için hazırladığı projeleri anlattı.

Star Gazetesi'nden Talat Doymuş'un haberine göre, Yılmaz'ın yeni dönem için hazırladığı havalimanı metrosu, millet bahçeleri, aşevinden şehir müzeleri, engelli dayanışma merkezi, sanayi sitesi, toplumun her kesimini ilgilendiriyor. 

Ortak akılla ilçeyi yönetip, herkesin gönlüne gireceklerini söyleyen Yılmaz “31 Mart akşamı hem Büyükşehir’de hem de Pursaklar’da Cumhur İttifakı olarak yeni bir destan yazacağız. İhtiyaçları ve talepleri biliyoruz. Bunun için hem ilçe belediyesi olarak hem Büyükşehir Belediyemiz hem de Hükümetimizle birlikte yapmayı planladığımız projelerimiz ulaşımı rahatlatacak. Hemşerilerimizin yaşam kalitesini arttıracak. Bizler de bu hizmet yarışında bayrağı daha da yukarı taşımak için gece gündüz çalışacağız” diye konuştu. Başkan adayı Yılmaz, hazırladığı projeleri şu şekilde açıkladı:

KÜLTÜREL PROJELER 

Ata sporlarımızı günümüze taşımak ve hemşerilerimizin de bu sporları yapmasını sağlamak için Okçuluk ve Binicilik Parkı yapacağız. Hemşerilerimizin asker uğurlama, kına gecesi, nişan merasimi, sünnet töreni, mevlit ve taziye gibi merasimlerini yapabilmeleri için köy ve mahalle konakları inşa edeceğiz. İslam alimlerinin icatları ve bilim tarihine olan katkılarını sergileyeceğimiz İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi kuracağız. Kültürel ve tarihi mirası yaşatmak için Butik Müze, şehrimizin sosyal, kültürel, tarihsel ve ekonomik zenginliğini tanıtacağımız Pursaklar Şehir Müzesi yapacağız, Aile, Çocuk ve Gençlik Eğitim Akademisi açacağız. Okumaya teşvik etmek için Kitap Kafe yapacağız.

ENGELSİZ İLÇE 

Hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmak, engelleri ortadan kaldırmak için Engelliler Dayanışma Merkezi açacağız. Çocuk Trafik Eğitim Uygulama Pisti oluşturacağız. Eğlenerek öğrenme metoduyla anaokulu, ilkokul, ortaokulu ve lise öğrencileri için merak duygularını geliştirecek, keşfetme kabiliyetlerini arttıracak Eğlenceli Kültür Sanat ve Bilim Merkezi kuracağız. 

İSTİHDAM OLUŞTURULACAK 

Aromatik tıbbi bitkiler araştırma eğitim satış merkezi, yenilenebilir enerji, bebek emzirme bakım merkezleri, çok amaçlı semt pazarları, çok amaçlı semt spor sahaları, cenaze ve defin işlemlerinin geliştirilmesi, atık geri dönüşüm sistemlerinin geliştirilmesi, akıllı yeraltı çöp konteynerlerin çoğaltılması, Pursaklar istişare ve halk günleri gibi çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz. Bu projeler aynı zamanda binlerce istihdam da sağlayacak. 

HAVALİMANI METRO PROJESİ

Pursaklar ve Saray Giriş Yollarının yapılması, Karacaören  TOKİ  Çevre Yolu Bağlantısı, Esenboğa Metro Projesi ile ulaşımdaki sıkıntıları gidereceğiz. Pursaklar Modern Sanayi Sitesi, Pursaklar Yöresel Ürünler Pazarı, Gümüşoluk Göleti Rekreasyon Projesi, Karaköy Millet Bahçesi, Macera Ormanı Masal Şehri, Altınova Tabiat Parkı, Tohum Eleme ve İlaçlama Tesisi gibi önemli projeleri ve yatırımları ilçemize kazandıracağız. Pursaklar’daki mania hattı sorununu da çözüp hemşerilerimizin mağduriyetini gidereceğiz. 


Geri Dön