14 / 05 / 2024

Manisa Anemon Arkeoloji Müzesi

Manisa Anemon Arkeoloji Müzesi

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Karayel, Kültür Bakanlığı tarafından onayı verilen Manisa Anemon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi projesinin 2 ay içinde yapımına başlanabileceğini belirtti.

Manisa Müzesi turizm faaliyetlerini canlandıracak!

Manisa Etnografya ve Arkeoloji Müzesinde bulunan binlerce eser yeni müzenin tamamlanmasıyla yeniden ziyarete açılacağı günü bekliyor. Paha biçilemeyen birçok eserin yer aldığı Manisa'da yen müzenin açılmasıyla turizm faaliyetlerinin de canlanması planlanıyor.

Manisa Etnografya ve Arkeoloji Müzesi'nin temeli 2017'de atılacak!

Manisa'da 2012 yılından itibaren yapımı ertelenen yeni Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yatırım programına alındı. Yeni müzenin temeli 2017'nin Haziran ayında atılacak.

Anemon Oteller Zinciri Manisa'da müze yapacak!

Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura, Manisa'ya bir müze kazandıracak. İsmail Akçura Manisa'ya ve Türkiye'ye söz verdikleri 10 milyon lira bedelli müze inşaatına ağustos ayında başlayacaklarını açıkladı.

Manisa'da müze inşaatı başlıyor!

Manisa Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura, Vali Bektaş'ın görev yaptığı 13 ayın değerlendirildiği programda, müze projelerinin hazır olduğunu, Ağustos ayında çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Manisa İl Özel İdare bahçesine yapılacak Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Bakanlık tarafından onaylandı!

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hamdi Karayel, eski İl Özel İdare bahçesine yapılacak Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin projesinin Bakanlık tarafından onaylandığını açıkladı.

Manisa Anemon Arkeoloji Müzesi'nin yapımına 2 ay içinde başlanacak!

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Karayel, Kültür Bakanlığı tarafından onayı verilen Manisa Anemon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi projesinin 2 ay içinde yapımına başlanabileceğini belirtti.

Tesco Kipa Manisa'da Soma Kurtuluş şubesini açtı!

Tesco Kipa, bugün Manisa'da Soma Kurtuluş şubesinin açılışını gerçekleştirdi...

Manisa Kule Peribacaları tabiat anıtı ilan edildi!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan Kula Peribacaları'yla Türkiye'nin tabiat anıtı sayısı 107'ye ulaştı...

TOKİ Manisa Kula'da başvuru dönemi bugün başladı!

TOKİ Manisa Kula Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan 162 adet konut için başvurular bugün başladı...

Manisa Ulupark'taki yürüme yolları ve bordürler yenileniyor!

Manisa Belediyesi, tarihi Ulupark’ta sesli ve ışıklı havuz düzenlemesine başladı, yürüme yollarının ve bordürlerinin de yenileneceği çalışmayla, Ulupark’ın çehresinin değişeceği belirtildi

Manisa'da arsa ve fabrika 6 milyon 149 bin liraya!

Manisa'da bulunan 4 bin 253 metrekare yüzölçümlü arsa, 4 bin 620 metrekare yüzölçümlü depo ve arsa, 12 bin 603 metrekare yüzöçümlü fabrika binası 25 Şubat 2013 tarihindeki ihalede satışa çıkacak.

TOKİ Bartın ve Manisa'da sağlık merkezi ve eczane ihalesi bugün!

TOKİ Bartın Ulus Kumluca ve Manisa Kula'da Aile Sağlık Merkezi ve eczane ihalesi bugün saat 14.00'te yapılıyor...

TOKİ Manisa Merkez Alt Gelir Grubu kura çekilişi bugün yapılıyor!

TOKİ Manisa Merkez Alt Gelir Grubu kura çekilişi bugün gerçekleştiriliyor...

Manisa Anemon Arkeoloji Müzesi Haberi

Manisa Anemon Arkeoloji Müzesi

Manisa Anemon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin 2 ay içinde yapımına başlanabileceği belirtildi.


Manisa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Karayel gazetecilere yaptığı açıklamalarda müze projesinin bakanlık tarafından onayladığını hatırlatarak, ihale sürecinin başlaması için alandaki malzemelerin alınmasını beklediklerini kaydetti. 


Müzenin, Yunusemre Belediyesi hizmet binasının bulunduğu bahçede işadamı İsmail Akçura tarafından inşaa edileceğini hatırlatan Karayel, "Müzenin yapılacağı arsa özel idareye aitti. Arsanın içinde depolar var. O depolar büyükşehir belediyesine geçtiği için çalışmalar devam ediyor. Boşaltma işlemi bittikten sonra bizde arsayı İsmail Akçura’ya tahsis ederek inşaatın ilk adımları atılacak. 2 ay gibi bir sürede başlayabiliriz. Binanın her yeri aynı düzende olmayacak. Tek katlı ve iki katlı olacak. Bakanlık teşhir tanzim projelerini İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’ne havalesini yaptık. Bunu ihale yoluyla tamamlayacak. Bu inşaatın...