07 / 05 / 2024

manisa ihtisas OSB projesi

manisa ihtisas OSB projesi

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, bünyesinde okul, üniversite, fakülte ve araştırma enstitüleri gibi çeşitli eğitim kurumlarının yer alacağı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Adıyaman'ın Gıda İhtisas OSB projesi meclis gündeminde!

Adıyaman'da Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manisa'da OSB arsalarına talep artıyor! 

Mecit Osmanlı Gayrimenkul Danışmanlığı’nın sahibi Mecit Osmanlı, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde son zamanlarda arsa yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

Akdeniz Su Ürünleri İhtisas OSB'nin ÇED sürecinde son aşamaya gelindi!

Adana'nın Karataş ilçesinde kurulacak proje hakkında bilgi veren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Çevresel Etki Değerlendirme raporunun son aşamaya geldiğini belirtti.

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa'ya çekmek amacıyla iki yeni OSB kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı'da kurulacak OSB'lerle Manisa'yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Adıyaman Mermer İhtisas OSB projesi mecliste!

Adıyaman Mermer İhtisas OSB projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kandıra Gıda İhtisas OSB'yi 10 yıl geciktiren binada yıkım!

​​​​​​​Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesini 10 yıl kadar erteleten binanın yıkımına başlandı.

Bilecik Gölpazarı Gıda İhtisas OSB'nin tarım arazilerine etkisi!

Bilecik ilinde yapılması planlanan Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tarım arazilerine etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tüzün, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir’de tarım sektörü ihtisas OSB’lerle atağa kalkacak!

Türkiye’de tarım, sanayi ve ihracat dendiğinde ilk akla gelen şehirlerden olan İzmir de bir çok kuruluş yatırım için atağa geçiyor....

Türkiye'nin ilk gıda ihtisas OSB'si Ayvalık'ta kuruluyor!

Ayvalık'ta Türkiye'nin ilk gıda ihtisas organize sanayi bölgesinin yapımına başlandı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yatırımcılara çağrı yaptı.

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

Tekstil İhtisas OSB’de yatırımlar Kahramanmaraş’ı devleştirecek!

KASİAD Başkanı Ali Arpasatan,  tekstil, metal mutfak eşyaları ve gıda sektöründe ihtisas Organize Sanayi Bölgeleri’nin kurulmasının bölgeyi büyütüceğini anlattı.

Eskipazar'a metal ve metal ürünler ihtisas OSB kuruluyor!

Tarihi 6 bin yıl öncesine uzanan Eskipazar bölgesine Eskipazar Metal ve Metal Ürünler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için çalışmalar hızlandı.

Ezine Gıda İhtisas OSB’ye talep arttı!

Çanakkale’de çalışmaların hızla sürdüğü ve 8 bin kişiye istihdam sağlayacak Ezine Gıda İhtisas OSB’de talep artışı yaşandı.

manisa ihtisas OSB projesi Haberi

manisa ihtisas OSB projesi


Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, yıllardır görev yaptığı illerde hayalini kurduğunu belirttiği; bünyesinde okul, üniversite, fakülte ve araştırma enstitüleri gibi çeşitli eğitim kurumlarının yer alacağı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Altı dönüm üzerine kurulması planlanan Manisa İhtisas OSB'sinde, Manisa'nın yanı sıra Türkiye'nin sanayi ihtiyacının karşılamasının hedeflendiği kaydedildi. Vali Erdoğan Bektaş, Manisa'ya İhtisas OSB'sini kuracaklarını söyledi. Yunusemre İlçesi'nin Yuntdağ Bölgesi Osmancalı Mahallesi'ndeki altı dönümlük alana yapılmasının planlandığını kaydetti.


"MANİSA OSB TIKANDI"


Manisa sanayisinin gelişimi için planlar yürüttüklerini kaydeden Bektaş, "Manisa OSB tıkandı. Yeni sanayiciler geliyor ve yer bulamıyorlar. Yunusemre Yuntdağ Bölgesi Osmancalı Mahallesi'nde bir yer bulduk. Altı dönümlük tarım niteliği oldukça zayıf bir alan üzerinde fikir aşamasındayız. Her türlü sanayiyi koymayacağımız, başka sektörleri de rahatsız etmeyecek seçkin bir...