28 / 04 / 2024

Manisa'da OSB arsalarına talep artıyor! 

Manisa'da OSB arsalarına talep artıyor! 

Mecit Osmanlı Gayrimenkul Danışmanlığı’nın sahibi Mecit Osmanlı, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde son zamanlarda arsa yatırımlarının arttığını dile getirdi. 



Manisa’da uygulanacak imar revizyon planı, İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi ve Kuzey Ege Otoyolu gibi yatırımlar, Manisa'da yer alan OSB arsalarına olan ilginin artmasına sebep oldu. Hürriyet'te yer alan habere göre; MECİT Osmanlı Gayrimenkul Danışmanlığı’ın sahibi Mecit Osmanlı, Manisa'da yer alan OSB arsalarına talebin arrtığını dile getirdi. Yükselen cazibesiyle Manisa sanayi bölgelerinin yeni yatırımcılarını beklediğini dile getren Osmanlı, şu açıklamalarda bulundu: 

“MOSB, 960 hektar üzerinde sanayileşme eşiğini çoktan aşmış, dünya ekonomileriyle bağlarını kurmuş, sanayi odaklı, kalıcı ekonomik gelişme stratejisine ve buna uygun politikaları oluşturma ve uygulama becerisi olan bir bölgedir. MOSB’nin dışında ilgi çekici ve büyük talep alan diğer sanayi bölgeleri de gelen yoğun taleple fazla ilgi çekiyor. Organize sanayi bölgelerindeki elektrik, doğalgaz ve atık su arıtma tesisi gibi altyapılar, yatırımcılar için tercih sebebi oluyor,. Gerek MOSB’daki doluluk ve gerekse de Manisa’da gelişen yeni gayrimenkul trendleri, yatırımcıları sanayi imarlı arsalara yöneltiyor. Yunusemre’de bulunan 1 ve 2’nci orta ölçekli sanayi bölgeleri büyük talep görüyor. Bu sanayi bölgelerinde doğru fiyatlandırmayla satışa çıkarılan arsaların satış süresi 15 günü geçmiyor.”

Arsaların yatırımcıların rotasına girdiğini dile getiren Osmanlı, “Gayrimenkul yatırımcısını arsa seçeneklerine yönelten büyük nedenlerden ilk akla geleni, elektronik ticaretin artmasıyla doğru konumdaki uygun özellikli lojistik alanlara duyulan ihtiyaç” diyen Osmanlı, “İşte bu konuda Manisa’daki yatırım ortamının çevre illere göre daha çekici olmasının altında, Manisa’nın Ankara-İzmir ve İstanbul-İzmir yol güzergahları üzerinde olması, limana yakınlığı, hızlı tren hattının açılacak olması gibi özellikleri yatırımcılar için teşvik edici hususlar. Ticari gayrimenkul gibi çeşitli riskler taşıyan bir alanda yatırım yapmadan önce sanayi bölgelerindeki gayrimenkul türlerini, inşaat yapım maliyetlerini ve standartlarını, OSB mevzuatları ve yatırımcı OSB ilişkilerini çok yönlü olarak analiz etmek gerekiyor. Bu analizi en sağlıklı şekilde yapacak olanlarsa bu alanda bölgesel anlamda da uzmanlaşmış güvenilir gayrimenkul danışmanlık firmaları” şeklinde konuştu. 

Manisa da OSB arsalarına talep artıyor! 

Arsaların değeri yüzde 50 arttı

MECİT Osmanlı çalışmalara yönelik şu bilgileri verdi: 

“Yatırımcılara yönelik danışmanlık hizmetimizi ticari gayrimenkul ve endüstriyel gayrimenkulde Manisa’da, Muradiye Organize Sanayi Bölgesi, 1 ve 2’nci orta ölçekli sanayi bölgeleri başta olmak üzere sürdürüyoruz. Çünkü doğru kişi veya kurumla buluşturulan gayrimenkullerin, yatırımcısı için yüksek getirisi olacağına inanıyoruz. Satışa sunduğumuz Manisa 2. Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi’ndeki sanayi imarlı arsaların metrekare birim fiyatları 2017’de 500 lira civarındayken günümüzde bin 500 ile bin 750 TL arasında seyrediyor. Buna göre bölgede ortalama 2 bin metrekare bir arsa satın almak isteyen yatırımcıların, 3 milyon TL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Satın alacağınız arsa üzerine inşaa edeceğiniz depolama veya fabrika alanı için haryacağınız tutarda ortalama 1 milyon ile bir milyon 250 bin lira arasında olacak. Tüm bu yatırımların toplam tutarı 4 milyon lira civarında sonuçlanıyor. Bu yatırımın geri dönüş süresi ise yıllık kira artış ortalamalarını göz önünde bulundurmazsak 164 ila 178 ay arasında değişiyor.

Bölgede kiralık depo ve fabrika alanlarının metrekare birim fiyatı 22 ila 25 TL arasında. 2017’de metrekare birim fiyatı 500 lira olan 2. Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi’ndeki arsa fiyatlarının dört yıllık değer değişimiyle bugün bin 500 ila bin 750 lira arasında seyretmesi, bundan sonrası için yeterince fikir veriyor. 2022 sonunda metrekare birim fiyatlarında yüzde 50’ye varan değer artışı beklentisi çok yüksek."

Manisa Saruhanlı'da 6 yıllık imar uygulamaları tamamlandı!


Geri Dön