18 / 05 / 2024

Manisa planetaryum ve gözlemevi inşaatı ne zaman bitecek

Manisa planetaryum ve gözlemevi inşaatı ne zaman bitecek

Manisa'da 2012 yılında öğrencilerden toplanan paralarla inşaatı başlayan, 6 ayda bitirilmesi beklenen planetaryum ve gözlemevi, geçen 3.5 yılda tamamlanamadı. Türk Eğitim Sendikası Başkanı Mustafa Atalay, "Öğrencilerin paralarına yazık oldu" dedi.

Manisa Demirci ve Gördes için acele kamulaştırma kararı!

Manisa ili, Demirci ve Gördes ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Trabzon’a planetaryum ve bilim merkezi yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 12 milyon yatırımla planetaryum ve bilim merkezi yapımı için çalışmalara başladı. 

TOKİ Manisa Akhisar ve Kırkağaç ilköğretim okulu ihalesi yarın!

Manisa İli Akhisar İlçesi Efendi Mah. 16 Derslik Zübeyde Hanım Okulu, Kırkağaç İlçesi Şair Eşref Mah. 24 Derslik Edip Bayat Okulu ve Turgutlu İlçesi Turgutlar Mah. 32 Derslik Samiye Nuri Sevil Okulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Manisa Salihli yatırımları masaya yatırıldı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’yı ağırladı. Yapılan ziyarette, Salihli’de hayata geçirilen yatırımlar ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

Manisa'daki okul inşaatlarının yatırım miktarları TBMM'de!

Manisa ili ve ilçelerindeki derslik açığına ve okul inşaatlarına yapılan yatırım miktarları meclis gündeminde konu oldu..

Manisa Salihli ve Turgutlu'da yapılan yol çalışması TBMM'de!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Salihli ve Turgutlu ilçeleri arasında yapılan yol çalışmasını meclis gündemine taşıdı..

Manisa Köprübaşı'nda kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi kapsamında Köprübaşı’nın 5 mahallesinde başladığı altyapı yenileme çalışmalarını tamamladı.

Manisa Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün inşa ettiği dev atıksu arıtma tesisi inşaatında çalışmalar son sürat devam ediyor.

Manisa Köprübaşı'na yeni altyapı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Köprübaşı Yumuklar’ın altyapısını yeniliyor.

Manisa Bozburun Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa Köprübaşı'nda yer alan Bozburun Arıtma Tesisi'nin inşaatını tamamladı.

Manisa Demirci sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Demirci’nin Çataloluk Mahallesi’nin içme suyu şebekesini yenilemesinin ardından, mahalleye 5 bin 700 metre uzunluğunda sağlıklı kanalizasyon altyapısı kurmak için de çalışmalarına başladı.

Manisa Deliçoban Mahallesi yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes ilçesine bağlı Deliçoban Mahallesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor

Manisa planetaryum ve gözlemevi inşaatı ne zaman bitecek Haberi

Manisa planetaryum ve gözlemevi inşaatı ne zaman bitecek

Manisa'da 2012 yılında öğrencilerden toplanan paralarla inşaatı başlayan, 6 ayda bitirilmesi beklenen planetaryum ve gözlemevi, geçen 3.5 yılda tamamlanamadı. Türk Eğitim Sendikası Başkanı Mustafa Atalay, bu paraların öğrencilerden toplandığını belirterek, "Öğrencilerin paralarına yazık oldu" dedi. 

Manisa'da dönemin Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılan '250 Bin Dev Öğrenci Projesi' kapsamında öğrencilerden para toplanarak Güzelyurt Mahallesi Fen Lisesi bahçesinde planetaryum ve gözlemevi inşaatı başladı. 873 bin liralık maliyeti bulunan Planetaryum ve Gözlemevi, 568 bin lira teklif veren bir firmaya ihale edildi. Ancak, 2012 yılında temeli atılan ve 6 ayda bitirilmesi beklenen planeteryum ve gözlemevi aradan geçen 3.5 yıla rağmen tamamlanamadı. 


Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi Başkanı Mustafa Atalay da, duruma tepki gösterdi. Atalay, bu paraların öğrencilerden toplandığını ancak ortada bir gözlemevi olmadığını ifade etti....