29 / 04 / 2024

manisa riskli okullar

manisa riskli okullar

Manisa'da okulların depreme dayanıklılığına ve riskli olduğu tespit edilen okullar meclis gündemine taşındı. Akçay sorularını Bakan Selçuk'a sordu...

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalar mecliste!

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalara ve riskli binalarda eğitim yapılamaması durumunda alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manisa'da riskli yapıları belirleyip, sağlıklı önlemler alabiliriz!

Manisa Akhisar'da peş peşe yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar her an deprem olacakmış gibi tetikte yaşıyor. Mimarlar Odası Akhisar Şube Başkanı Gülden Şataf Erhun, "Bir yapı envanteri oluşturmamız gerekiyor, riskli yapıları belirleyip daha sağlıklı önlemler alınabilir" dedi...

Manisa'da 5 bin 731 riskli bina var! 

Manisa'da 22 Ocak'tan bugüne yaşanan depremlerde Saruhanlı, Soma, Aksihar ve Kırkağaç ilçelerinde toplam 275 ağır hasarlı, 596 az hasarlı konut tespit edildi... 

Manisa'da yıkılma tehlikesi bulunan bina boşaltıldı!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çatlakların oluştuğu riskli 3 katlı bir bina yapılan incelemelerin ardından tahliye edildi.

Cumhurbaşkanı: Riskli yapıların tahliyesinde halkımdan destek bekliyorum!

Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli yapıların tahliyesine ilişkin, "Bu konuda halkımdan destek bekliyorum. Çünkü ben vatandaşımı, milletimi seviyorum. Bu adımı atmamız lazım." dedi...

Manisa'da riskli olduğu tespit edilen okullar TBMM'de!

Manisa'da okulların depreme dayanıklılığına ve riskli olduğu tespit edilen okullar meclis gündemine taşındı. Akçay sorularını Bakan Selçuk'a sordu...

Manisa Akhisar'ın yolları asfaltlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar’ın okullar bölgesinde asfalt çalışması yaparak öğrencilerin sıklıkla kullandığı yolu güvenli ve konforlu hale getirdi.

Manisa Şehzadeler'de 5 mahalle riskli alan ilan edildi!

Manisa ili Şehzadeler ilçesinde yer alan Kocatepe, Gediz Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahalleleri içerisinde bulunan bazı alanlar riski alan ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Manisa Yunusemre'deki okullar yenilendi!

Yunusemre Belediyesi ekipleri, ilçede yaşayan öğrencilerin eğitim yılına sağlıklı ve rahat bir ortamda girebilmesi için yaz boyunca çalıştı. Okullarda temizlik ve çevre düzenlemesi yapılırken, talep eden okulların bahçesine parke taşı döşendi.

Manisa'da Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen okullar!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında Olağanüstü Hal Kararnamesi ile kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulların ilk öğrencileri ders başı yaptı.

Manisa Sosyal Bilimler Lisesi yeni binasına taşınacak!

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından FETÖ/PDY yapıyla bağlantısı saptanan okullar birer birer kapanırken bina sorunu yaşayan Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci ve velileri boşaltılan okullardan birinin okullarına tahsis edilmesini talep ettiler.

Manisa'da kapatılan 30 okul devlet himayesinde açılıyor!

Manisa'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması kapsamında örgüte maddi gelir sağladığı gerekçesiyle kapatılan 30 okulun isimleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek. Bakanlık okulların 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete başlayacağını belirtti.

Manisa Turgutlu'nun okulları yenileniyor!

Manisa Turgutlu Belediyesi’nin eğitime destek hizmetleri aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Park Bahçeler Müdürlüğü’ne ait boya atölyesi ekiplerince Atatürk İlkokulu ve Turgutlu Lisesi’si yeni eğitim öğretim yılına hazırlandı.

manisa riskli okullar Haberi

manisa riskli okullar

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa'da okulların depreme dayanıklılığına ve riskli olduğu tespit edilen okullara ilişkin soru önergesi hazırladı. Akçay soruların Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Akçay önergesinde "Ülkemiz deprem tehlikesini en yoğun hisseden ülkelerdendir. Pek çok kentimiz birinci dereceden deprem bölgesindedir. Manisa da ülkemizde deprem tehlikesinin yüksek olduğu bir kenttir. Depremin yeri ve zamanı konusunda kesin hükümler vermek mümkün değildir. Bu nedenle devlet vatandaşlarımızın deprem tehlikesi karşısında güvenliğini en üst noktaya taşımalıdır." dedi.

"Bu çerçevede çocuklarımızın günlerinin büyük bir bölümünü geçirdikleri okullarımızın depreme dayanıklılığı büyük önem arz etmektedir." diyen Akçay 3 soru sordu.

Akçay'ın soruları

1) Manisa’daki okullarımızın depreme dayanıklılığını test için çalışmalar yapılmış mıdır?

2) Manisa’da deprem tehlikesi karşısında kaç okul riskli olarak tespit edilmiştir? Buradaki...