02 / 05 / 2024

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalar mecliste!

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalar mecliste!

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalara ve riskli binalarda eğitim yapılamaması durumunda alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalara ve riskli binalarda eğitim yapılamaması durumunda alınacak önlemlere ilişkin soru önergesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''Eylül 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanı'na ilettiğim bir soru üzerine aldığım yanıt itibariyle, İzmir genelinde var olan 1962 okulun 146'sında depreme dayanıklılığa ilişkin testler yapıldığı bilgisi Bakanlığınızca paylaşılmıştır. Bu 146 okulun içerisinde de yalnızca 55'inde güçlendirme çalışmaları yapıldığı bilgisi paylaşılmıştır. Bu da İzmir'deki okulların sadece yüzde 3'ü etmektedir. İzmir'de henüz depreme daire çalışma yapılmamış olan 1907 okulun olası depremde alacağı hasarlar göz önüne alındığında riskli binaların kullanılamayacağı açıktır'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- Bakanlığınızın, İzmir'deki riskli okullarda eğitim yapılamaması durumunda eğitim döneminin aralıksız ve sağlıksız bir şekilde devam etmesi noktasında alacağı önlemler nelerdir? 
2- Depreme karşı riskli okullar yerine Bakanlığınızca İzmir özelinde depreme karşı dayanıklı okullar yapma noktasında ortaya konan bir eylem planı söz konusu mudur?


Geri Dön