04 / 05 / 2024

Manisa şantiye denetimi

Manisa şantiye denetimi

Manisa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü güvenli ve sağlıklı yapıların oluşturulması için şantiyelere yönelik sıkı denetimlerini sürdürüyor. Tüketici bilincinin gelişimi ve güvenli yapıların oluşması hedefleniyor.

Kurallara uymayan yapı denetim firmalarına 38 milyon TL ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 20 bin 822 büro, 60 bin 949 şantiye denetimi yaptı. Denetim sonucunda kurallara uymadıkları saptanan firmalara 38 milyon TL ceza verildi.

Manisa'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Manisa'da bulunan binaların depreme dayanıklılıklarının denetimi ve olası bir depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manisa Kent Estetiği Dairesi'ne yeni hizmet binası!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Merkez (Kırtık) Şantiye Binasına, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığının kullanımı amacıyla yeni hizmet binası inşa edildi.

Veysel Tiryaki: Altındağ'a 11 cami yaptık!

Düzenli olarak şantiye denetimi gerçekleştiren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, referandum öncesinde mahallelerdeki çalışmaları denetledi.

Yalova'da 202 şantiye denetlendi!

Kalite hedefleri kapsamında 2016 yılında 200 şantiye denetimi hedefiyle çalışmalara başlayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, 172 şantiye, 30 büro olmak üzere 202 denetim gerçekleştirdiler.

Manisa'ya 5 milyon TL'lik kütüphane inşa edilecek!

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde Belediye'nin şantiye alanına, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kütüphane yapılması için çalışmalara başlandı.

Kayseri'de 254 şantiye denetlendi!

2014'te Kayseri'de 254 şantiye denetlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Yapı Denetim Şube Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde 254 şantiye, 75 büro denetimi yapıldığı bildirildi.

Kayseri'de 2014'te 254 şantiye denetlendi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Yapı Denetim Şube Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde 254 şantiye, 75 büro denetimi yapıldığı bildirildi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın denetimleri hız kesmiyor!

2014 yılı içerisinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri aracılığıyla Türkiye genelinde yapılan 4 bin 846 şantiye denetimi sonucunda yapı denetim kuruluşlarına 603 adet geçici faaliyet durdurma cezası verilirken 62 kuruluşun ise belgesi iptal edildi.

İnşaat şantiyelerine sıkı denetim yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce, "18 bin 317 şantiye denetimi sonucunda 1566 adet kuruluşa geçici faaliyet durdurma cezası verilmiş, 155 adet kuruluşun ise belgesi iptal edildi" dedi...

Yüksek kaliteli yapı için şantiye denetimleri devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "18 bin 317 şantiye denetimi sonucunda 1566 adet kuruluşa geçici faaliyet durdurma cezası verilmiş, 155 adet kuruluşun ise belgesi iptal edildi" dedi.

155 yapı denetim kuruluşunun belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2011 yılında bu yana gerçekleştirilen 18 bin 317 şantiye denetimi sonucunda " 155 " kuruluşun belgesinin iptal edildiğini açıkladı.

18317 şantiye denetimi sonucunda 155 kuruluşun belgesi iptal edildi!

Mevzuata uygun görevini yerine getirmeyen yapı denetim kuruluşları ve denetim elemanları hakkında ise bir yıla kadar geçici faaliyet durdurma cezası verilmekte, üç kere faaliyet durdurma cezası alan kuruluşların ise belgesi iptal ediliyor.

Manisa şantiye denetimi Haberi

Manisa şantiye denetimi

Manisa Çevre ve Şehirlik Müdürlüğü yapılara yönelik sıkı denetimlerini sürdürüyor. Yapıların can ve mal güvenliğine, imar planına, fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygunluğu denetlenirken kaliteli yapıların sağlanması için projeye göre ilerlemesi göz önünde bulunduruluyor. Aynı zamanda tüketici bilincinin gelişimi ve güvenli yapıların oluşması hedefleniyor. 


8 FİRMAYA CEZA VERİLDİ 


Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı ekipler şantiye denetlemelerinin yanı sıra yapı denetim firmalarını da sıkı takibinde tutuyor. Müdürlük Manisa'da şimdiye kadar kurulan 27 yapı denetim firmasının denetlenmesi sonucu kural dışı hareket ettiği tespit edilen bazı firmalar yönelik cezai işlemler uyguladı. 2 firma tasfiye edildi, 5 firmanın izin belgesi geçici olarak geri alındı, 1 firmanın izni iptal edildi. Cezalar sonucunda ise 19 yapı denetim firması faaliyetlerini yürütebildi. 


DENETİMLERDE TAVİZ YOK 


Müdürlük denetimlerinin yanı sıra çeşitli...