02 / 05 / 2024

Manisa Söğütalan Köyü mera

Manisa Söğütalan Köyü mera

Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinin Söğütalan Köyü'nde mera olarak kullanılan bir alanın kiraya verilmesi ile bölgede yaşanan sorunları meclise taşıdı.

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Seven İnşaat Kadıköy'de kentsel dönüşüme farklı bakış açısı getirdi!

Kadıköy bölgesinde faaliyet gösteren Seven İnşaat, kentsel dönüşüme farklı bir bakış açısı getirdi..

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Çankırı İnançköy TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Çankırı İnançköy projesinde yer alan 571 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Çankırı İnançköy sözleşme tarihleri 2+1!

TOKİ Çankırı İnançköy projesinde yer alan 571 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkımlar başladı!

Tokat Belediyesi tarafından Hatuniye Camisi önündeki alanın eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulmasını amaçlayan Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı.

Uplife Kadıköy'de sıfır faizle 100 ay taksit avantajı!

Uplife Kadıköy'de sıfır faizle 100 ay taksitli ödeme avantajı sunuluyor. Uplife Kadıköy'de fiyatlar 525 bin TL'den başlıyor...

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yıkım hüznü!

Yeniden inşa edilecek Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yıkım hüznü yaşanıyor. Özel yerlerde faaliyetlerini sürdüren amatör futbol kulüpleri, yıkımı istemiyor.

Karayolları binası Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak mı inşa edilecek?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak inşa edilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Süleyman Akbıyık: Ev yapmak kolay, satmak zor!

Kepez'de daire fiyatlarının yüzde 30 zamlandığını duyuran Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "Kepez'de ev satış krizi yaşanıyor. Yapmak kolay satmak zor" dedi

Kadıköy Brooklyn Dream Evleri'nin lansmanı 17 Mayıs'ta!

Brooklyn Dream projesi 1+1'den 4+1'e kadar konut seçenekleri ile İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy Fikirtepe'de hayata geçiriliyor. Projenin lansmanı 17 Mayıs'ta gerçekleşecek...

49 yıllık otobüs yazlık eve dönüştü!

Güney Galler ile Londra arasında yolcu taşıyan 49 yıllık otobüs yazlık evine dönüştürüldü. 700 Sterlin'e satın alınan otobüsün muhteşem eve dönüşmesi için 4 bin Sterlin harcandı.

Başbakan Yıldırım: Yatay mimaride daha fazla sıcaklık var!

Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen Çevre Projeleri Açılış Töreni'ne katıldı. Başbakan Yıldırım, "Dikey mimariden ziyade yatay mimaride daha fazla sıcaklık var, daha fazla ruh var" dedi.

Manisa Söğütalan Köyü mera Haberi

Manisa Söğütalan Köyü mera


Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinin Söğütalan Köyü'nde mera olarak kullanılan bir alanın kiraya verilmesi ile bölgede yaşanan sorunları meclise taşıdı.


Konu hakkında soru önergesi hazırlayan Nurlu, sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.


Nurlu, Kırkağaç'a bağlı Söğütalan köyünde bulunan ve köylülerin mera olarak kullandığı bakanlığa ait arazinin bir şirkete 49 yıllığına kiralanması üzerine şirket ile köylülerin karşı karşıya geldiğini belirtti.


Köyde yaşayan vatandaşların orman vasfını yitirdiği için hayvanların otlak yeri olarak yıllardır kullanılan 500 dönümlük arazinin köyün ekmek teknesi olduğunu ifade ettiklerini belirten Nurlu "Son zamanlarda alınan kararlarla köylünün elinde bulunan tarım arazilerinin ranta açılarak satılması veya kiralanması bölge halkını mağdur etmektedir. Çünkü köylü hayvanını otalatacak mera bulamadığı için hayvanlarını satmak zorunda kalacaktır." dedi.


Nurlu'nun soruları

1-...