05 / 05 / 2024

Manisa su israfı

Manisa su israfı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, gereksiz sarfiyatın önüne geçmek amacıyla, ödemenin inşaat tarifesi üzerinden yapılacağına ilişkin uyarıda bulundu.

Yalçın Arcak'tan Manisa Yunusemre'deki cami inşaatı için suç duyurusu!

CHP Manisa Yunusemre İlçe başkanlığı, Yunusemre Belediyesi’nin bahçesine yaptırılan Meydan Camii’nin inşaatında usulsüzlük yapıldığını ileri sürdü. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Ferdi Erdoğan: Konutlarda su tüketim stratejileri geliştirilmeli!

Türkiye İMSAD ‘22 Mart Dünya Su Günü’ dolayısıyla açıklama yaptı. Açıklamada, sanayi ve konutlarda su tüketim stratejilerinin geliştirilip su israfının önüne geçilmesi gerektiğinden bahsetti.

Bursa Ekolkent projesi geliyor!

Güler İnşaat tarafından, gayrimenkul sektöründe Türkiye'nin yükselen yıldızlarından Bursa'da kendi elektriğini üretmesi ve su israfını önlemesiyle dikkatleri çeken Ekolkent projesi geliyor. 

Manisa Kırkağaç MASKİ binası tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşa daha kaliteli hizmet sunabilmek için Kırkağaç ilçesinde başlattığı yeni hizmet binasının inşaat çalışmalarını tamamladı.

MASKİ’den TOKİ Konutları açıklaması!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesindeki Selimşahlar Mahallesi’nde yer alan TOKİ konutlarıyla ilgili açıklama yaptı.

MASKİ'nin 13.5 milyon TL'lik fabrika inşaatı yarılandı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen beton boru ve kilit parke taş üretimi fabrikasında imalatları yarılandı..

Manisa Salihli yatırımları masaya yatırıldı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’yı ağırladı. Yapılan ziyarette, Salihli’de hayata geçirilen yatırımlar ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

Manisa Köprübaşı'nda kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi kapsamında Köprübaşı’nın 5 mahallesinde başladığı altyapı yenileme çalışmalarını tamamladı.

Manisa Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün inşa ettiği dev atıksu arıtma tesisi inşaatında çalışmalar son sürat devam ediyor.

Manisa Köprübaşı'na yeni altyapı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Köprübaşı Yumuklar’ın altyapısını yeniliyor.

MASKİ'den 175 milyonluk dev proje!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ‘114 Mahalle Projesi’ni geliştirerek mahalle sayısını 130’a çıkardı.

Manisa Bozburun Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa Köprübaşı'nda yer alan Bozburun Arıtma Tesisi'nin inşaatını tamamladı.

Manisa Demirci sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Demirci’nin Çataloluk Mahallesi’nin içme suyu şebekesini yenilemesinin ardından, mahalleye 5 bin 700 metre uzunluğunda sağlıklı kanalizasyon altyapısı kurmak için de çalışmalarına başladı.

Manisa su israfı Haberi

Manisa su israfı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı, Manisa genelinde dengeli su sarfiyatını sağlamak için çeşitli yaptırımlar uyguluyor. Büyükşehir Kanunu ile köyden mahalleye dönüşen yerleşimlerdeki gereksiz sarfiyatın önüne geçmeyi amaçlayan MASKİ, ödeme tarifelerini hanelerde kullanılan aylık su miktarındaki aşıma göre belirliyor.


Aylık tüketimin, bağlı olduğu ilçeye ait mesken tarifesindeki ilk kademenin 2 katını aşması durumunda, yapılan inceleme ve tespitler sonucunda aşan sarfiyat miktarı inşaat tarifesinden ücretlendiriliyor. Abonelikte, aylık su tüketiminin 30 tonu aşması halinde ise, bu miktarı aşan tüketim, yine inşaat tarifesi üzerinden faturalandırılıyor.Söz konusu uygulamayla, özellikle kırsal bölgelerdeki bağ bahçe sulamalarına engel olarak, mahallelerin yetersiz su problemi yaşamaları önleniyor.


Genel Müdür Yardımcısı Başaran’dan öneri


Vatandaşların konuyla ilgili gerekli tedbirleri alması konusunda önerilerde bulunan MASKİ...