05 / 05 / 2024

manisa Uzun Burun Katı Atık Tesisi

manisa Uzun Burun Katı Atık Tesisi

Manisa Büyükşehir Belediyesinin şehrin 40 yıllık kanayan yarası olan çöp sorununa son vermesi amacıyla çalışmalarını geçtiğimiz yıl başlattığı Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin inşaatı tamamlandı.

Manisa'da 30 yıllık imar sorunu çözüme kavuşuyor! 

Manisa'da uzun süredir yılan hikayesine gelen imar sorunları çözüme kavuşuyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar çalışmalarında son gelinen aşamayı anlattı. 

Manisa'da tahliye edilen Uzun Apartmanı'na hırsızlık şoku!

Manisa’da yaşanan depremler sonucunda oturdukları apartmanda yaşanan dairelerin kolonları çatırdamasıyla birlikte Şehzadeler Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince ‘Oturulamaz’ raporu ile geçtiğimiz ayın sonlarına doğru evlerinden tahliye edilen Uzun Apartmanı'na hırsız girdi.

Manisa Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Kompleksi açıldı!

Uzun yıllardır atıl durumda olan Manisa Sümerbank arazisi üzerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirerek hayata geçirdiği Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Kompleksi hizmete açıldı.

Manisa Sümerbank arazisine sosyal alan inşa ediliyor!

İl genelinde dev projeleri bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin uzun yıllardır atıl durumda bulunan Sümerbank arazisinde yapımına başladığı projede inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Uzun Burun Katı Atık Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin şehrin 40 yıllık kanayan yarası olan çöp sorununa son vermesi amacıyla çalışmalarını geçtiğimiz yıl başlattığı Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin inşaatı tamamlandı.

Manisa Selendi'ye yeni altyapıya kavuşuyor!

Uzun yıllar kullanılacak altyapı sistemleri için hizmetlerini sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Selendi’nin Aşağıgüllüce Mahallesi’nde 4 bin metre kanalizasyon hattı döşemeye başladı.

Manisa Sümerpark'ta çalışmalar başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i makamında ağırladı. Ziyarette uzun yıllardır atıl olan eski Sümerbank arazisi üzerinde hayata geçirilecek olan Sümerpark Projesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Manisa Karayağcı'nın üst yapı sorunlarına neşter!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, mahallelerde başlattığı alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla, uzun zamandır hizmete hasret kalan mahallelerin sorunlarına neşter vuruyor.

Manisa Gördes yolları sıcak asfaltla buluştu!

İl genelinde başlattığı asfalt hamlesi kapsamında uzun yıllar boyunca asfalt atılmayan mahalle yollarını asfaltla kaplayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes’e bağlı Kalemoğlu ve Çiçekli Mahallelerini sıcak asfaltla buluşturdu.

Manisa Mareşal Fevzi Çakmak Deresi'ne beton!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesindeki Mareşal Fevzi Çakmak Deresi’nde yaptığı temizlik çalışmasının ardından, uzun süreli çözüm amacıyla dere tabanını betonla kapladı.

Manisa Alaşehir'de asfalt çalışmaları başladı!

İl genelinde asfalt çalışmasına devam eden ve uzun yıllardır asfalt atılmayan yolları yenileyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir Kızıldağ Mahallesi’nde asfalt uygulamasına başladı.

Manisa Köprübaşı'nın yolları asfaltlandı!

17 ilçede asfalt çalışmalarına aralıksız devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Köprübaşı’nda uzun yıllardır bozuk olan mahalleler arası yollarda asfalt çalışması gerçekleştirdi.

Manisa Alaşehir'in altyapı sorunu çözüldü!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçelerde uzun yıllardır yaşanan altyapı sorunlarını çözüyor. MASKİ ekipleri Alaşehir’in Hacıaliler Mahallesi’nde 25 yıllık eski içme suyu hattını yeniledi.

manisa Uzun Burun Katı Atık Tesisi Haberi

manisa Uzun Burun Katı Atık Tesisi


Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük çevreci yatırımı olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda evsel çöplerin alım denemeleri başladı. Test çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Uzunburun Mahalle Muhtarı İbrahim Çakır, yüklenici firma yetkilileri ve daire personelleri ile birlikte inceledi. Deneme çalışmalarının her birini detaylı şekilde inceleyen Yıldırım, Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nın çalışma prensibi hakkında da bilgiler verdi.  

Tam otomatik, Entegre Bir Tesis

2012 yılında Manisa Belediyesi döneminde Başkan Cengiz Ergün’ün talimatıyla startı verilen Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’ndaki çalışmaların 2015 yılı Ağustos ayında başlandığını ve bugün itibariyle proje takviminden yaklaşık 5 ay önde olduklarını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı...