25 / 05 / 2024

manisa yırca köyü zeytin ağaçları kesilmesi

manisa yırca köyü zeytin ağaçları kesilmesi

Kesilen ağaçların yerine bin zeytin fidanı diktiler Yırca köylüleri, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odası üyeleri ile birlikte kesilen ağaçlarının yerine yaklaşık bin zeytin fidanı dikti...

Saruhanlı Belediyesi'nden Manisa'da kiralık 10 arazi!

Saruhanlı Belediye Başkanlığı, Manisa Saruhanlı'da yer alan 10 adet araziyi kiraya verecek. Arazilerin kiralama ihaleleri 5 Aralık'ta yapılacak.

Manisa Akhisar Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Kamu yatırımlarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Akhisar Hükümet Konağı projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Manisa Hükümet Konağı için düğmeye basıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Manisa Akhisar Hükümet Konağı projesinin ihalesini Pazartesi günü gerçekleştirecek.

Manisa Akhisar Hükümet Konağı ihalesi 14 Haziran'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Manisa İli Akhisar Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 14 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa'ya çekmek amacıyla iki yeni OSB kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı'da kurulacak OSB'lerle Manisa'yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Manisa Kırkağaç fayı üzerinde yapılaşma durduruldu! 

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bulunan fay hattının üzerinde araştırmalar sonucunda bölge yapılaşmaya kapatıldı.

TOKİ Kırkağaç konutlarının sahipleri belli oldu!

TOKİ tarafından Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, depremden zarar gören vatandaşlar için inşa edilen 46 konutun sahibi belli oldu.

TOKİ Manisa Akhisar ve Kırkağaç ilköğretim okulu ihalesi yarın!

Manisa İli Akhisar İlçesi Efendi Mah. 16 Derslik Zübeyde Hanım Okulu, Kırkağaç İlçesi Şair Eşref Mah. 24 Derslik Edip Bayat Okulu ve Turgutlu İlçesi Turgutlar Mah. 32 Derslik Samiye Nuri Sevil Okulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Manisalı depremzedeler için konteyner ev!

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaşanan depremde evleri ağır hasar alan Karakurt Mahallesi sakinleri için 30 adet konteyner ev kuruldu.

Manisa'da 4 ilçede 275 ağır hasarlı konut var! 

Manisa Valiliği, Kırkağaç'ta, Akhisar'da, Saruhanlı'da ve Soma'da hasar tespiti çalışması yapıldığını açıkladı. 68 mahallede gerçekleştirilen hasar tespit çalışmasında 4 ilçede toplam 275 ağır hasarlı bina tespit edildi...

Deprem sonrasında Soma'daki 1 evde çatlaklar oluştu!

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaşanan 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Soma ilçesinde de 1 evde çatlaklar oluşmasına neden oldu.

İstanbul-İzmir arası yolculuk süresi kısalıyor!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu kapsamında İzmir ve Manisa'yı birbirine bağlayan 49 kilometrelik Kemalpaşa-Saruhanlı etabında yolculuk başladı...

Manisa'nın kırsal mahallelerinde çok amaçlı salon yapılıyor!

Manisa Demirci ilçesindeki kırsal mahallere çok amaçlı salonlar inşa ediliyor. Demirci Belediye Başkanı Selçuk, "Şu anda 3 mahallemizde salonlarımızı hizmete açtık" dedi...

manisa yırca köyü zeytin ağaçları kesilmesi Haberi

manisa yırca köyü zeytin ağaçları kesilmesi

Manisa'nın Soma ilçesi Yırca köyüne Kolin Şirketler Grubu tarafından yapılması planlanan termik santral için 6 bin zeytin ağacının kesilmesine tepkiler büyüyor. Ağaç kıyımı karşısında Kolin Şirketi hukuka uygun hareket ettiklerini iddia ederken, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoglu önemli bir açıklamada bulundu. Söz konusu termik santral projesine ilişkin ÇED olumlu kararının, 17 Mart 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verildiğini hatırlatan Bozoglu, "Raporun hiçbir yerinde zeytin ağaçlarının kesileceğinden bahsedilmemektedir. 


ÇED raporunda belirtilmeyen bir husus uygulamada gerçekleştirilemez." dedi. Bozoglu. ÇED raporundaki sıkıntıları şöyle sıraladı: 1/100.000'lik planın iptal edildiği belirtilmektedir. Yani saha plansızdır. Üst ölçekli plan olmadan inşaat izni alınamamaktadır. Peki inşaata nasıl başlanmıştır? (Ağaçların kesilmesi, arazinin hazırlanması vb.) Halkın katılımı toplantısı 3 bin 500 m uzaklıktaki Soma merkezde...