04 / 05 / 2024

mantolama kanunu iptal

mantolama kanunu iptal

Mantolama dış cephe yalıtım uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. İşte mantolama esaslarının yer aldığı mantolama kanunu 2014..

2020'de daha az tapu harcı ödeyeceksiniz!

2020 yılı için tapu harcı gerçek beyanı ve tapuda ekspertiz zorunluluğu kanunu iptal edildi. Tapu harcı değişikliğinin iptal edilmesiyle vatandaşlar 8-10 kat daha az tapu harcı ödeyecek.  

AYM'den Kamulaştırma Kanunu'na kritik iptal!

Anayasa Mahkemesi (AYM), binlerce vatandaşı ilgilendiren Kamulaştırma Kanunu’ndaki, dava hakkını sınırlayan düzenlemeleri “mülkiyet hakkına aykırı” görerek kritik bir iptal kararını açıkladı. 

Kurumlar vergisinde iptal kararı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, Kurumlar Vergisi Kanunu'na ilişkin olarak 1 ser no'lu kurumlar vergisi genel tebliğ 03.04.2007 tarih ve 26482 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu tebliğin aşağıda yer alan 5.6.4.2.3 no'lu bölümünün 2. paragrafının iptal kararını değerlendirdi.

Taşınmazlardaki Kamulaştırma Kanunu'na kısmi iptal!

Anayasa Mahkemesi, taşınmazların kamulaştırma bedelinin tespitinde, kamulaştırma tarihindeki kullanılma şeklinin esas alınmasını öngören kanun hükmünü iptal etti.

45 maden işletme ruhsatı iptal edildi!

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Maden Kanunu’nun ilgili hükümlerini yerine getirilmeyen 45 maden işletmesinin ruhsatını iptal etti.

Kamulaştırma Kanunu'nun kritik maddesi iptal!

Kamulaştırma Kanunu'nda "Mahkemelerce idare adına tescil kararı verilen kamulaştırma işlemleri sebebiyle hiçbir hak ve alacak talebinde bulunulamayacağı, kamulaştırmaya veya bedeline karşı itiraz davaları açılamayacağı" hükmü iptal edildi...

Mantolama kanunu 2014!

Mantolama dış cephe yalıtım uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. İşte mantolama esaslarının yer aldığı mantolama kanunu 2014..

Çağdaş Uzun: Mantolama zorunlu değil!

MMO Samsun Şubesi Üyesi Çağdaş Uzun, 5627 sayılı kanunun binalara mantolama zorunluluğu getirmediğini belirterek, "Gereksiz büyük masraflar yapmayın" uyarısında bulundu. Uzun 5627 sayılı kanunu iyi okumanızı öneririm" dedi.

Anayasa Mahkemesi, Elektrik Piyasası Kanunu'nun bazı hükümlerini iptal etti!

Anayasa Mahkemesi heyeti, Kanun'un geçici 8 ve geçici 14. maddelerinin iptaline karar verdi. Bu düzenlemeyle ilgili iptal kararı, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Dış cephe mantolama kararı nasıl alınır?

Dış cephe mantolama kararı nasıl alınır?: Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre artık binalarda oybirliğiyle değil oyçokluğuyla karar alınabiliyor. Buna göre 10 daireli bir apartmanda 6 dairenin evet oyu kullanması ile karar alınmış oluyor...

Büyükşehir Belediyesi Kanunu'na kısmi iptal!

Anayasa Mahkemesi, 6360 sayılı Kanun'un, kanun yürürlüğe girdiği tarihten önce yolların inşa, tamir ve genişletilmesi nedeniyle tarh edilmemiş harcamalara katılma paylarının belediye meclisi kararıyla alınmayabileceğine ilişkin hükmü iptal etti

Orman Kanunu'nda hak düşürücü süreyi Anayasa Mahkemesi iptal etti!

Orman kadastrosu görmüş ve 1 aylık süre içerisindeki itiraz etmeyenler ile 10 yıllık hak düşürücü sürede dava açmayanları için eski kanunda yer alan kadastro tespitlerinin kesinleşeceğine yönelik hüküm iptal edildi...

İmar Kanunu ve Yapı Denetimi kanun değişiklikleri iptal edildi!

Yüksek Mahkeme, KHK'nın, Yapı Denetimi Kanunu'nun kapsamını daraltan maddesinin de iptaline karar verdi. İptal hükümleri, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından başlayarak 6 ay sonra yürürlüğe girecek...

mantolama kanunu iptal Haberi

mantolama kanunu iptal

Mantolama kanunu 2014!

Bina yüzeyinin boşluk kalmayacak şekilde kaplanması olarak ifade edilen, mantolama dış cephe yalıtım uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Mantolama mevzuatı dahilinde, Enerji Verimliliği Kanunu ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği bulunuyor.


Enerji Verimliliği Kanunu..

5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu 2 Mayıs 2007 tarihinde 26510 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Uygulamalar

MADDE 7 – (1) Enerji verimliliğinin artırılması amacıyla aşağıdaki uygulamalar gerçekleştirilir.

             

a) Enerji yönetimi ile ilgili olarak yürütülecek faaliyetler şunlardır:

             

1) Endüstriyel işletmeler, çalışanları arasından enerji yöneticisi görevlendirir. Organize sanayi bölgelerinde, bölgedeki bin TEP’ten daha az enerji tüketimi bulunan endüstriyel işletmelere hizmet vermek üzere enerji yönetim birimi kurulur.

       ...