07 / 05 / 2024

mantolama şartları

mantolama şartları

Günümüzün, en fonksiyonel bina ısı yalıtım sistemi olan mantolama; daire içi ve bina dış cephe mantolama sistemi olarak uygulanabiliyor. Peki, mantolama yapmak şart mı?

Resmi vasiyetnamenin şekil şartları!

Noter, sulh yargıcı gibi bir resmi görevli tarafından düzenlenen vasiyetnamelere resmi vasiyetname deniyor. Resmi vasiyetname düzenlenirken kanunda belirtilen şekil şartlarına uygun olması gerekiyor. İşte, resmi vasiyetnamenin şekil şartları şartları!

Yangın sigortası genel şartları!

Yangın sigortası, yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar karşılanıyor. İşte yangın sigortası genel şartları...

KEY ödemeleri şartları!

Konut Edindirme Yardımları, memur ve işçiler ile bunların memurlarına verilen, konut edindirme yardımı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, KEY ödemeleri şartları nelerdir? İşte KEY ödeme şartları..

Tarlada ifraz şartları nelerdir?

Tarlalar hakkında yasal esaslara, 15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan bir düzenleme ile değişiklikler getirildi. Peki son düzenlemelere göre tarlada ifraz nasıl yapılır? Tarlada ifraz şartları nelerdir?

Define arama şartları!

Define arama yönetmeliği, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nda belirtilen yerler dışında define aramalarında uyulacak esasları belirliyor. Peki yönetmeliğe göre, define arama şartları nelerdir?

Batışehir Residence ödeme şartları

Avrupa’nın En İyi Karma Kullanım Projesi” ödülüne sahip olan Batışehir Residence ödeme şartları kapsamında Emlak Konut güvencesiyle yüzde 15 peşinatla yüzde 0,59 faiz oranıyla firma bünyesinde 60 aya kadar taksitlendirme yapılıyor...

Köy yerleşik alanlarında ifraz şartları!

İfraz işlemi ile, arsa birden fazla parsele bölünebiliyor. Ancak söz konusu işlemin şartları, planlı ve plansız alanlarda farklılık gösteriyor. Peki, köy yerleşik alanlarında ifraz şartları nelerdir?

Tapuda ifraz şartları!

Taşınmaz bir malın birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemine tapuda ifraz işlemi deniyor. Tapuda ifraz işleminin bazı şartları bulunuyor. İşte, tapuda ifraz şartları!

Mantolama kanunu 2014!

Mantolama dış cephe yalıtım uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. İşte mantolama esaslarının yer aldığı mantolama kanunu 2014..

Mantolama mecburi mi?

Isı yalıtımı projesi olarak da bilinen mantolama imara ilişkin mevzuat gereğince yapı ruhsatı verilmesi safhasında tesisat projesi ile birlikte ilgili idarelerce isteniyor. Peki, mantolama mecburi mi?

Pazar yeri kiralama şartları!

Pazar yerlerinde adına satış yeri tahsis edilmiş olan pazarcı ve üreticileri, tahsis sahibi olarak nitelendiriliyor. Peki, satış yeri tahsis edilecek pazarcılarda aranan özellikler nelerdir? İşte pazar yeri kiralama şartları...

Kale Mantostone ile kusursuz mantolama!

Kale’nin yenilikçi ürünü Mantostone, ısı yalıtım levhası yapıştırma ve sıva harcında standartların üzerine çıkarak, daha hafif, kolay uygulama ve de uzun ömürlü mantolama imkanı sunuyor.

Bilbed Mantolama İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilbed Mantolama İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bilal Özdemir tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 10 Eylül'de Esenyurt, İstiklal Mahallesi, Sanat Sokak'ta kuruldu.

mantolama şartları Haberi

mantolama şartları

Mantolama yapmak şart mı?


Günümüzde ısı yalıtımı için apartman yaşantısında, ısı yalıtımı üzerine ortak karar verilemediği durumlarda, daire sahiplerinin en azından kendi dairelerine içeriden mantolama yapmakla ısı yalıtımı sorununa çözüm getirebiliyor. 


Mantolama kısa bir ifadeyle binaların giydirilmesi işlemi olarak ifade ediliyor. Tanım olarak, “ısı yalıtımını sağlamaya yarayan işlem” denilebiliyor. Isı yalıtımı ise, farklı sıcaklıktaki iki ortam arasındaki ısı transferini engellemek amacıyla yapılan işlemlerin bütünü olarak tanımlanabiliyor. Bu işlem sırasında, ısı transferini azaltmayı sağlayan malzemelere ise, ısı yalıtım malzemeleri ismi veriliyor.


Binaların mantolama işlemi ise, genel olarak dış cephenin işlem görmesi nedeniyle, dış cephe mantolama adı altında inceleniyor. İçinde yaşanılan yapıların dış duvarına uygulanan ısı yalıtım işlemleri ve bu işlemlerin bütününden oluşan sisteme, dış cephe mantolama adı veriliyor. 


Bu uygulama ile, binanın içindeki hava...