04 / 05 / 2024

Mantolama sektörü ne durumda

Mantolama sektörü ne durumda

Adana Bölge Gazetesi'nin yazarlarından Mustafa Baygın bugünkü yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya mantolama sektöründeki sorunlar hakkında çağrıda bulundu. İşte o yazı...

Binalar 3 boyutlu yazıcıdan çıkınca inşaat sektörüne ne olur?

Radikal Gazetesi'nin yazarlarından Güven Sak, bugünkü yazısında 3 boyutlu yazıcıların inşaat sektörüne etkilerini anlattı. İşte o köşe yazısı...

Körfez sermayesinin Türk gayrimenkul sektörüne ilgisi azaldı mı?

Türkiye'de özellikle gayrimenkul konusunda yatırım yapmak isteyen Körfez sermayesi istikrar bekliyor. LMG Global DWC'nin CEO'su Gökhan İlgar, Körfez sermayesinin Türk gayrimenkul sektörüne ilgisinin seçim sonrası dönemde azaldığını söyledi.

İran ambargosunun kalkması Türk mobilya sektörüne yarayacak!

İran ambargosunun kaldırılması mobilya sektöründe de heyecan oluşturdu. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, söz konusu ambargonun kalkmasının İran gibi ticaret hacmi yüksek bir pazarın Türkiye mobilya sektörüne fayda sağlayacağına dikkat çekiyor.

Dumankaya'dan gayrimenkul sektörüne yeni ödeme modeli!

Gayrimenkul sektörüne yeni bir ödeme modeli daha kazandırıldı. 'Fifti-fifti' modeline göre müşteri bedelin yarısını ödeyecek, kalan yarısını ise Dumankaya karşılayacak. Daire, 10 yıl boyunca sahibine getiri sağlayacak.

Kentsel dönüşüm inşaat sektörüne 400 milyar dolar katkı sağladı!

Türkiye'nin en büyük endüstrisi konumundaki inşaat sektörü "kentsel dönüşüm" planlamalanyla daha da hareketlendi. Kentsel dönüşüm ile Türkiye'nin en büyük endüstrisi konumunda bulunan inşaat sektörüne 400 milyar dolarlık alan açıldı.

Güneydoğu'da emlak sektörüne darbe!

Terör örgütü son dönemde artan saldırıları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde emlak sektörüne darbe vurdu, bölgede terör olaylarının etkisiyle emlak fiyatlarında büyük oranda düşüş yaşandı.

Cihan İnşaat tarım sektörüne giriyor!

Gayrimenkulden sonra tarım sektörüne de el atan Cihan İnşaat, topraksız tarım yöntemiyle domates üretecek. 21 milyon euroluk yatırım yapan firmanın ilk yıl hedefi ise bin 800 ton domates üretmek.

Gayrimenkul sektörüne en çok Suriyeliler ilgi gösteriyor!

Son 2,5 yılda 2 bin 500'ün üzerinde şirket kuran Suriyeliler, en çok gayrimenkul sektörüne ilgi gösterdi.

2006 yılında Celal Şengör gayrimenkul sektörüne girmiş!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Celal Şengör, 2006 yılında akrabalarıyla ortak şirket kurarak gayrimenkul sektörüne girmiş. 7 milyon 900 bin lira sermayeli şirket doğrudan doğruya gayrimenkul projeleri gerçekleştirecekmiş.

Yörsan inşaat sektörüne girdi!

Süt ve süt ürünleri markası Yörsan, inşaat sektörüne girdi.Şirketin kurucusu Şerafettin Yörük, büyük çaplı konut projeleri için 1 milyar dolar bütçe ayırdıklarını söyledi.

İnşaat sektöründeki büyüme hafriyat sektörüne yaradı!

İnşaat sektöründeki büyümenin hafriyat sektörüne de yaraması, dört yıl önce faaliyet gösteren 600 civarında şirket sayısını bugün yeni yatırımcıların da bu alana girmesiye bine ulaştırdı.

Mustafa Baygan:Tüketicinin emlak sektörüne güveni tam!

ERA Türkiye'nin Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını emlak sektörüne güvenin hiç bitmeyeceği şeklinde yorumlarken "Kimse ağzına balon kelimesini almasın, tüketicinin gayrimenkule güveni her zaman tam" dedi.

Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi!

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek, Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi verdiğini böylece firmaların nakit parasının kasalarında kaldığını söyledi.

Mantolama sektörü ne durumda Haberi

Mantolama sektörü ne durumda

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Hanımefendinin dikkatini, alakasını çekmek, millet olarak zorunlu uygulamaları çok kişinin son güne bıraktığı, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliğine yani "MANTOLAMA"'ya çekmek istiyoruz! Milletimizin, özellikle eski binalarda, mantolama hakkında çok fazla bilgilendirilmediği, 2017 Yılının 2 Mayıs'ından itibaren müeyyidelerle karşı karşıya kalacağı hakkında gerçek manada dikkati çekilmediği gibi, enerji tasarrufu sağlanmak istenirken, sağlıklarının tehlikeye atılma durumu olacağı açısından da, öncelikle sizin ve diğer ilgili bakanlıkların da gözden kaçırmış hususlar olacağı da ihtimal dâhilindedir. 

Binalarda Isı Yalıtımı (2000 yılında Resmi Gazetede yayınlanan) Yönetmelik hükümlerine göre, yeni binalarda mantolama zorunluluğu yer alıyor. 

Söz konusu 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan "Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği"'ne, yeni binaların tamamında, eski binalarda ise 2 Mayıs 2017 tarihine kadar mantolama uygulaması zorunlu hale getirilmiştir. 

Enerji...