16 / 05 / 2024

mantolama tutarı

mantolama tutarı

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama yapılması gerekiyor.Mantolama tutarları metrekareye göre değişikliklik gösteriyor.Peki mantolama ne kadar tutar?İşte mantolama tutarı..

GSD Denizcilik Gayrimenkul 751 bin TL tutarında hisse geri alımı yaptı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından 27 Temmuz 2016'da Kamu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada 751 bin 818 TL tutarında hisse geri alımı gerçekleştirdiğini belirtti.

Enka İnşaat 1 milyon TL tutarında hisse geri alımı gerçekleştirdi!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş bugün KAP'ta yaptığı açıklamada 1 milyon 95 bin 500 lira tutarında hisse geri alımı gerçekleştirdiğini belirtti.

Avrasya GYO pay geri alımında azami fon tutarını belirledi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 21 Temmuz'da yapılan payların geri alımına ilişkin kararına ek olarak, Sermaye Piyasası Kurulunun 25 Temmuz'da yaptığı duyurusu çerçevesinde azami fon tutarının 3 milyon TL olarak belirlediğini açıkladı.

YDA İnşaat ihraç tutarını 250 milyon TL'ye çıkardı!

YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda özel durum açıklamasını yayınladı. YDA İnşaat'ın toplam ihraç tutarı 200 milyon TL'den 250 milyon TL'ye çıkartıldı.

Rakam İnşaat Metal Pano Reklam Mantolama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rakam İnşaat Metal Pano Reklam Mantolama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Emine Aksu tarafından 10 bin TL sermaye ile 29 Haziran'da Ataşehir, Küçükbakkalköy Mahallesi, Başöğretmen Caddesi'nde kuruldu.

Kale Mantostone ile mantolama sistemini yüzde 25 hafifletiyor!

Kale’nin yenilikçi ürünü ‘Mantostone’, ısı yalıtım levhası yapıştırma ve sıva harcında standartların üzerine çıkarak, mantolama sistemini yüzde 25 hafifletiyor.

İnşaat sektöründe kullanılan kredi tutarı yüzde 31,8 arttı!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Aralık 2014 döneminde 85 milyar lira düzeyinde olan inşaat sektörüne kullandırılan kredi tutarının Aralık 2015 itibarıyla yüzde 31,8 artışla 112 milyar liraya çıktığını bildirdi.

Kale Mantolama ile yüzde 50’ye varan tasarruf!

Her türlü iklim ve olumsuz hava koşullarına karşı 10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunduğu mantolama sistemi ile binaları koruma altına alan Kale Mantolama, yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Tapu ne kadar tutar?

Tapunun devredilmek istenmesi halinde bu işlem tapu müdürlüğünde yapılıyor. Bunun için bazı belgelerin temin edilerek tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ne kadar tutar?

Mantolama yazın da tasarruf sağlıyor!

Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada binalarda mevsim gözetmeksizin ısı yalıtımı (mantolama) yapılmasının önemine dikkati çekti.

Kale Mantolama ile Enerji Kimlik Belgesi sahibi olun!

Kale Mantolama sisteminin uygulandığı binaları, ayrıca ‘Enerji Kimlik Belgesi-EKB’ sahibi yapıyor. Akbaş, “Artık binasında ‘Kale Mantolama’ sistemi ile ısı yalıtımı yaptıranlar, aynı zamanda ‘Enerji Kimlik Belgesi’ne sahip oluyor” dedi.

Kamu yatırımlarında ulaşıma ayrılan yatırım tutarı yüzde 37 arttı!

Kamunun ulaştırma sektörü için ayırdığı yatırım tutarı geçen yıla göre yüzde 37 artış gösterdi. Ulaştırma sektöründe bu yıl uygulanacak projelere yaklaşık 20 milyar liralık kaynak ayrıldı. Yatırım programında karayolu ilk sırada yer aldı.

Mantolama tasarruf sağlar mı?

Adana Bölge Gazetesi'nin yazarlarından Mustafa Baygın bugünkü yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya mantolama sektöründeki sorunlar hakkında çağrıda bulundu. İşte o yazı...

mantolama tutarı Haberi

mantolama tutarı

Mantolama ne kadar tutar?

Yalıtım uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor ve böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor.Bunların dışında da mantolamanın birçok avantajı bulunuyor.Bunlardan bir kaçını sıralarsak:


-Bina dış yüzeyindeki her türlü kiriş, kolon, hatıl vb. betonarme yapı elemanlarını tamamen yalıtarak ısı köprülerinin oluşmasını engelliyor.

-Binayı dışarıdan bir manto gibi sararak ana malzemede sıcaklık farkları sebebi ile oluşabilecek çatlakları ve hasarları önlüyor.Dış duvarlarda oluşan yaz kış sıcaklık farkları 5 dereceye kadar çıkabiliyor.

-Bina dış duvarları dış ortamın tüm etkilerinden korunur. Yoğuşma riski en aza indirilir. Hem ısı hem de su yalıtımı sağlar.

-Tekniğe uygun yapılmış bir mantolama uygulaması %50 ye varan ısı tasarrufu sağlar.

-Mantolama yapılmış binalarda ısı dengeli bir şekilde dağıldığı için yoğuşma ve hava...