04 / 05 / 2024

Maraş iskan 2019

Maraş iskan 2019

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Maraş'ın tekrar açılma kararını kaleme aldı...

Trend GYO'nun Bursa Millet projesinin iskanı alındı!

Trend GYO projelerinden ve teslimlerine 2019 yılı içerisinde başlanılan Bursa Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi 3074 ada 8 Parselde yer alan Millet projesinin iskanı alındı...

TOKİ Maraş kura sonucu 13 Haziran 2019 öğrenme!

TOKİ Maraş kura sonucu 13 Haziran 2019 öğrenme ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projeden yüzde 10, yüzde 12 ve yüzde 20 peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

TOKİ Maraş Dulkadiroğlu kura sonuçları 13.06.2019!

TOKİ Maraş Dulkadiroğlu kura sonuçları 13.06.2019 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 624 adet konut bulunuyor.

Maraş TOKİ başvuruları 2019!

Maraş TOKİ başvuruları 2019 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 72 adet konut bulunuyor.

İskan harcı 2019!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılı harç tarifesi açıklandı. Tarife kapsamında iskan izni için ödenmesi gereken bedel de belli oldu....

Kıbrıslı Rum Andreas Lordos, Maraş'ı miras bıraktı!

KIBRIS kapalı Maraş’ta otelleri kaldığı için AİHM’e 115 milyon Euro’luk dava açıp Türkiye’den 22 milyon EURO alan 88 yaşındaki Kıbrıslı Rum Andreas Lordos, Güney Kıbrıs’ta tedavi gördüğü hastahanede öldü.

İskan belgesi için son gün 31 Mayıs!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, 2981 sayılı İmar Affı Yasası yürürlükten kalkmadan önce iskansız bina sahiplerini uyardı. Belediye, Yenimahalle bölgesinde iskan sorunu yaşayan apartman sakinlerini mektupla uyardı.

Yenimahalle'de iskan belgesi için son gün 31 Mayıs!

Yıllardır iskan sorunu yaşayan ailelerin yüzünü güldüren Yenimahalle Belediyesi, 2981 sayılı İmar Affı Yasası yürürlükten kalkmadan önce ilçede iskansız bina kalmaması için kollan sıvadı...

2019'da İstanbul'un ray uzunluğu 430 kilometre olacak!

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu çalışmalarını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, "2019'a vardığımız zaman 430 kilometrelik ray uzunluğuna sahip olacağız" dedi...

Emre Maraşlı ve Alaaddin Akar'dan peşinat desteği yorumu!

Ahmet Davutoğlu'nun konut alacaklara peşinatta yüzde 15-20 destek açıklamasıyla ilgili Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı ve Sarp Group Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Akar yorum yaptı..

1978 yılında Yıldız'da iskan dışı alana 13 katlı bina yapılacakmış!

1978 yılında Yıldız'da bilirkişi kararına karşın iskan dışı alana 13 katlı bina yapılmaya başlanmış. Belediyeye başvuran semt sakinleri kazımın durdurulmasını istemişler. Belediye kazımın yasal olmadığını saptasa da inşaat devam etmiş.

İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

İskan, inşaat çalışmaları tamamlanan binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, mal sahiplerini gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan nasıl alınır? İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

İskan masrafı nasıl hesaplanır?

Bir yapıya iskan alınabilmesi için, gerekli belgeler ile belediyeye müracaatın yapılması; İskan masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan masrafı nasıl hesaplanır? İşte iskan bedelleri 2015..

Maraş iskan 2019 Haberi

Maraş iskan 2019

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Maraş'ın tekrar açılma kararı için, "Ama Doğu Akdeniz’deki gelişmelere bütüncül bakıldığında aslında 1974’ten bu yana en ciddi adımın atıldığını söyleyebilirim. Çünkü Maraş’ın iskana açılması demek, Türkiye’nin Doğu Akdeniz kartını yeniden dağıtma kararı aldığını gösterir" dedi

Türkiye'nin 1974 harekatından sonra Kıbrıs’ta atılmış en önemli adımı nedir derseniz, dünkü kararı gösteririm.

Sözünü ettiğim, 1980 ihtilalinin Devlet Başkanı Kenan Evren’in, “Rumlarla pazarlık yapmak için orayı aldık” diye açıkladığı, harekattan bu yana da hayalet mahalle olarak kimsenin içine sokulmadığı Gazimağusa’daki Maraş bölgesi.

KKTC’de yeni kurulan hükümetin Başbakanı Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, dün kameraların karşısına geçip,  “Hayalet Kent” olarak da anılan bir zamanların ünlü tatil bölgesi Maraş’ın statüsünün netleşmesi için harekete geçme kararı aldıklarını açıkladı.

Annan Planı’nda...