04 / 05 / 2024

Mardin doğalgaz projesi

Mardin doğalgaz projesi

"Gündüz seyranlık, gece gerdanlık" olarak nitelendirilen Mardin'e bu yıl doğalgaz verilmesi planlanırken, kentte tarihi yapıların fazlalığı nedeniyle hat döşeme çalışmalarının arkeologların da yer aldığı uzman bir ekip gözetiminde yapılması önerildi.

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma!

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Reşadiye doğalgaz projesi için yer teslimi yapıldı!

Tokat Reşadiye'ye yapılacak olan doğalgaz projesinde arazi-etüt harita ve kamulaştırma mühendislik işi için ihaleyi alan şirkete yer teslimi yapıldı.

Türkiye-İsrail doğalgaz boru hattı projesi için ilk temas!

Türkiye ile İsrail arasında inşa edilmesi öngörülen doğalgaz boru hattı projesini tartışmak üzere kurulan çalışma grubu, ilk toplantısını geçen hafta İstanbul'da yaptı.

Türkiye, Türk Akımı ile Avrupa'nın doğalgaz merkezi olacak!

DNV GL Petrol ve Doğalgaz İş Geliştirme Müdürü Rosenbaum, "Teknik olarak Türk Akımı projesi çok olgun ve mantıklı. Şuna şüphe yok ki Türkiye Avrupa için önemli bir doğalgaz merkezi olacak." dedi.

Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı projesinde son durum ne?

Rusya’nın Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı Projesi, Avrupa Birliği (AB) içerisindeki tüm itirazlara rağmen özellikle Almanya’nın desteğiyle ilerleyişini sürdürüyor.

Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı inşaatı bu ay başlayacak!

ENERJİ Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz'in altından geçerek Trakya'ya gidecek olan Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde Rusya'nın bu ay inşaata başlayabileceğini söyledi.

Doğalgaz bağlantısı için acele kamulaştırma!

Bursagaz İznik Şehir RMA Doğalgaz Bağlantı Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Bakanlar Kurulu Kararı'na göre açıklama yapıldı.

Silivri'de Doğalgaz Depolama projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Silivri'de Kuzey Marmara ve Değirmenköy Doğalgaz Depolama kapasite artırımı projesi için 30 Mart 2015 günü saat 11:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

1988 yılında İstanbul Doğalgaz Dağıtım Projesi'nin temeli atılacakmış!

1988 yılında İstanbul Doğalgaz Dağıtım Projesi'nin temeli Esenyurt-Avcılar'da, Turgut Özal tarafından atılacakmış. Hava kirliliğine köklü çözüm getirecek proje tamamlandığında İstanbulluların çağdaş ısıtma yönteminden yararlanmaları sağlanacakmış.

Mardin'de doğalgaz çalışmasında arkeologlar da görev yapacak!

"Gündüz seyranlık, gece gerdanlık" olarak nitelendirilen Mardin'e bu yıl doğalgaz verilmesi planlanırken, kentte tarihi yapıların fazlalığı nedeniyle hat döşeme çalışmalarının arkeologların da yer aldığı uzman bir ekip gözetiminde yapılması önerildi.

Marmara Ereğlisi'nde Trakya Doğalgaz Santrali için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

Borusan Trakya Elektrik Üretim San. ve Ticaret A.Ş tarafından; Trakya Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projesi için 3 Şubat 2015 günü saat 11:00'de halkın katılım toplantısı yapılacak.

Güney Akım doğalgaz boru hattı projesi resmen kapandı!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Güney Akım doğalgaz boru hattı projesinin resmen kapandığını AB'ye iletti. Novak Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile telefonla görüştü.

Türkiye'ye ucuz doğalgaz müjdesi!

Rusya'dan Türkiye'ye yeni doğalgaz boru hattı projesi hakkında değerlendirmede bulunan GAZPROM Kontrat Yapılandırması ve Fiyatlandırma Direktörü Sergei Komlev, "Bence bu çok gerçekleştirilebilir bir proje" dedi

Mardin doğalgaz projesi Haberi

Mardin doğalgaz projesi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından geçen yıl 17 Ocak'ta gerçekleştirilen ihale kapsamında Mardin ve Kızıltepe ilçesine doğalgaz dağıtımı yapacak firma belirlendi.


Proje ve lisans dosyasını hazırlayan Akmercan Mardin Doğal Gaz Dağıtım Şirketinin dağıtım lisansı 20 Mart 2014'te EPDK tarafından onaylandı.


- Kazı izni bekleniyor


Bu kapsamda Mardin ve Kızıltepe ilçesinde doğalgaz dağıtımını 30 yıl süre ile sürdürecek şirket tarafından altyapı çalışmalarına başlamak üzere Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Artuklu ve Kızıltepe Belediyelerine kazı izni için yaklaşık 7 ay önce müracaat yapıldı.


Belediyelerce onay verilmesi halinde hızla sürdürülecek çalışmalar neticesinde ilk gazın bu yıl kasım ayında verilmesi planlanan kentte tarihi yapıların yoğun olduğu "eski Mardin"e doğalgaz hattı döşenmesinin meşakkatli olacağı düşünülüyor.


Mardin ve Kızıltepe ilçesine 35 milyon doları bulan doğalgaz dağıtımı için şehrin girişine kurulacak...