29 / 04 / 2024

mardin kale restorasyonu

mardin kale restorasyonu

Mardin Kalesi onarım ve restorasyon ihalesi yapıldı. Mardin Valiliği İl Özel İdaresi binasında yapılan ihaleye 7 firma teklif sundu. Kazanan firmanın yapılacak evrak incelenmesi ardından iki gün içerisinde açıklanacağı belirtildi...

Adıyaman Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu TBMM'de!

Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu çalışmalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Sur İçkale'nin restorasyonu tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan İçkale'nin restorasyonunu tamamladı.

Tarihi Erzurum Evleri’nin restorasyonu 1 yıl içinde tamamlanacak!

Kültür Yolu Projesi kapsamında kale çevresinde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca tescil edilen binalardan restorasyonu süren 7 binanın ve ihalesi yapılan 8’inin bakım ve onarımı bir yıl içerisinde tamamlanacak

Mardin Kalesi'nde restorasyon sürüyor!

Mardin’de, üç bin yıllık tarihi kalede restorasyon, kazı ve güçlendirme çalışmaları sürüyor. Kale, restorasyondan sonra ziyarete açılacak. Kalede gerçekleştirilen kazılarda 1860 öncesine ait eserler bulundu.

Mardin Kızıltepe Ulu Camii'nin restorasyonu ne zaman bitecek?

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaklaşık 800 yıllık Dunaysır Ulu Camisi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, verimli arazilere sahip ilçenin, milattan öncesine dayanan geçmişi bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi açıldı!

Diyarbakır'da restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan tarihi İçkale Müze Kompleksinin açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Mardin PTT binası hizmete girdi!

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından tadilat ve restorasyonu tamamlanan eski PTT binası, çeşitli eğitim hizmetlerinde bulunmak, karşılamak amacıyla uygulama oteli ve sosyal tesis olarak hizmete girdi.

Mardin eski PTT binasının restorasyonu tamamlandı!

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından tadilat ve restorasyonu tamamlanan eski PTT binası, çeşitli eğitim hizmetlerinde bulunmak ve vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla uygulama oteli ve sosyal tesis olarak hizmete girdi.

Mardin Kalesi'nde restorasyon çalışması başladı!

218 yıl aradan sonra ilk defa restorasyon kapsamına alınan Mardin Kalesi için yüklenici firma İtalya’dan özel olarak getirdiği çelik bariyerleri, kale etrafında monte etmeye başladı. Çalışmaların 2 yıl sürmesi bekleniyor...

Mardin Kalesi'nin restorasyonu mart ayında başlıyor!

218 yıl aradan sonra ilk defa restorasyon kapsamına alınan Mardin Kalesi için yüklenici firma hazırlıklarını tamamladı. Mart ayında restorasyon çalışması için kaleye ilk kazma vurulacak...

Kalekim Mardin Fabrikası hizmete açıldı!

Kale Grubu'nun 5 milyon lira yatırımla kurduğu Kalekim Mardin Fabrikası, törenle hizmete açıldı. Fabrikada, bölgenin yapı kimyasalları pazarına yönelik ekonomik, standart ve teknik yapıştırıcılar ile ısı yalıtımı ürünleri üretilecek.

mardin kale restorasyonu Haberi

mardin kale restorasyonu


Mardin’in 7 bin yıllık kalesi restore edilecek. 20 milyon liraya mal olacak restorasyon çalışması 2 yıl sürecek ve kalede kaya ıslahı ve ışıklandırma çalışması yapılacak.


Mardin Kalesi onarım ve restorasyon ihalesi yapıldı. Mardin Valiliği İl Özel İdaresi binasında yapılan ihaleye 7 firma teklif sundu.


Kalenin restorasyon ihalesini kazanan firmanın yapılacak evrak incelenmesi ardından iki gün içerisinde açıklanacağı belirtildi. Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak restorasyon çalışması 2 yıl sürecek ve kalede kaya ıslahı ve ışıklandırma çalışması yapılacak.


60 yıllık hasret sona eriyor


Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin Kalesi'nin turizme açılması için 60 yıllık hasretin sona erdiğini belirterek, 7 bin yıllık tarihi Mardin kalesinin onarımı için bu ay içinde ihaleye çıktıklarını belirtti.


Tarihi Kartal Kalesi'nin turizme kazandırılması için hazırlanan projeler Ocak ayında Diyarbakır Anıtlar Yüksek...