08 / 05 / 2024

Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi

Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi

Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi çalışmaları kapsamında Mardin Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen kazılar devam ediyor.Kalede arkeolojik kazılar Ramazan bayramından sonra yeniden başlayacak.

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Mardin'de tarihi taş evlerin duvarları yıkıldı!

Mardin'de meydana gelen aşırı yağış nedeniyle birçok tarihi taş evin duvarı yıkıldı. Eski Mardin yolunda ise dağdan kopan kaya parçaları yola düştü.

Mardin Kalesi'ndeki çalışmalar devam edecek!

Mardin'de "Kartal Yuvası" olarak da bilinen tarihi kalenin turizme kazandırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 6 sene önce başlatılan çalışmalar sürüyor.

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

Mardin Kalesi 55 yıl sonra açılacak!

Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi olan ve 1963 yılında tepesine konulan NATO radarı nedeniyle halka kapatılan Mardin Kalesi halka açılacak..

Mardin'e yatırım yapmak görevimizdir!

Ticari hayatı nedeniyle İstanbul’a taşınan ünlü iş adamı İsmail Kaya yatırım hedeflerini anlattı. Kaya, ''Mardin'e yatırım yapma bir Milli görevdir'' dedi.

Mardin Kalesi turizme açılıyor!

1980 yılından beri askeriye alanı olarak kullanılan 3 bin yıllık Mardin Kalesi, nihayet halka açılıyor. Soğuk savaş döneminde uzun yıllar NATO birliklerinin konuşlandığı ve sonra da Hava Radar Mevzi Komutanlığı hizmetine verilen 3 bin yıllık Mardin Kalesi, halka açılıyor.

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 Ocak ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı gerçekleşti. Meclis Toplantı Salonu’nda başlayan toplantı Başkanvekili Metin Kaya başkanlığında yapıldı.

Şanlıurfa'da tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak!

Şanlırfa Kalesi'nin eteğinde gün yüzüne çıkarılan tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kale eteğinde çevre düzenleme işlemlerine başladıklarını söyledi.

Mardin Kalesi'nin halka açılması için 80 bin imza toplandı!

Mardin Kalesi’nin halka açılması için yaklaşık bir ay önce, “Mardin Kalesi Mardin Halkınındır” sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.

Mardin Kalesi'nde restorasyon sürüyor!

Mardin’de, üç bin yıllık tarihi kalede restorasyon, kazı ve güçlendirme çalışmaları sürüyor. Kale, restorasyondan sonra ziyarete açılacak. Kalede gerçekleştirilen kazılarda 1860 öncesine ait eserler bulundu.

Mardin Kalesi'nin açılması için imza kampanyası başlatıldı!

Mardin Büyükşehir ve Artuklu Belediyesi ile STK'ların ortaklaşa başlattıkları "Mardin Kalesini istiyoruz" imza kampanyasına yurt içinde ve dışında büyük destek veriliyor.

Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi Haberi

Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, Mardin Kalesinin turizme kazandırılması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirterek, kalede arkeolojik kazıların Ramazan bayramından sonra yeniden başlayacağını söyledi. Mardin Kalesi kazısı, Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi çalışmaları kapsamında Mardin Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütüldüğünü belirten Erdoğan, ”Kale ile ilgili daha önce söylenen bazı rakamlar ve ödenek kısmı ise kamuoyuna yanlış aktarıldı. Alanda yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları sur duvarlarının restorasyonuna yönelik olup kazı çalışmaları kapsamında 14 arkeolog, 3 restoratör, 1 heykeltıraş, 1 antropolog ve 1 harita teknikerinden oluşan 20 kişilik uzman kazı ekibi ve 60 işçi ile birlikte 2014 yılında kalede 3 ay süren arkeolojik kazılar yapılmıştır.“...