29 / 04 / 2024

mardin kalesi restore edilecek mi

mardin kalesi restore edilecek mi

Mardin Kalesi onarım ve restorasyon ihalesi yapıldı. Mardin Valiliği İl Özel İdaresi binasında yapılan ihaleye 7 firma teklif sundu. Kazanan firmanın yapılacak evrak incelenmesi ardından iki gün içerisinde açıklanacağı belirtildi...

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Softa Kalesi restore edilecek!

İmparatorlukların tarihi sığınağı "Softa Kalesi" turizme kazandırılacak. Mersin'in Bozyazı ilçesinde tarihi Softa Kalesi, restore edilecek...

Ardahan Kalesi'ndeki binalar restore edilecek!

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada, Ardahan Kalesi'ni Turizme Kazandırma ve Destinasyon Projesi'nin, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından onaylandığını duyurdu.

Darıca Kalesi aslına uygun olarak restore edilecek!

Darıca'da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen ve zamana bağlı olarak atıl kalan Darıca Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması için restorasyona geçildi.

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor! 

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor. Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme projesi kapsamında restore edilen bina Mardin Müzesi'ne devredilecek. Restorasyonun Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. 

Mersin Sinap Kalesi için restorasyon talebi!

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde metruk halde bulunan Sinap Kalesi'nin restore edilmesi isteniyor.

Mardin’de tarihi çarşıların yenilenmesi için ilk imzalar atıldı!

Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kentte bulunan tarihi çarşılar, tarihi dokuya uygun restore edilerek turizme kazandırılacak. 

Mardin Kalesi'ndeki çalışmalar devam edecek!

Mardin'de "Kartal Yuvası" olarak da bilinen tarihi kalenin turizme kazandırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 6 sene önce başlatılan çalışmalar sürüyor.

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

Mardin Kalesi 55 yıl sonra açılacak!

Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi olan ve 1963 yılında tepesine konulan NATO radarı nedeniyle halka kapatılan Mardin Kalesi halka açılacak..

mardin kalesi restore edilecek mi Haberi

mardin kalesi restore edilecek mi


Mardin’in 7 bin yıllık kalesi restore edilecek. 20 milyon liraya mal olacak restorasyon çalışması 2 yıl sürecek ve kalede kaya ıslahı ve ışıklandırma çalışması yapılacak.


Mardin Kalesi onarım ve restorasyon ihalesi yapıldı. Mardin Valiliği İl Özel İdaresi binasında yapılan ihaleye 7 firma teklif sundu.


Kalenin restorasyon ihalesini kazanan firmanın yapılacak evrak incelenmesi ardından iki gün içerisinde açıklanacağı belirtildi. Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak restorasyon çalışması 2 yıl sürecek ve kalede kaya ıslahı ve ışıklandırma çalışması yapılacak.


60 yıllık hasret sona eriyor


Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin Kalesi'nin turizme açılması için 60 yıllık hasretin sona erdiğini belirterek, 7 bin yıllık tarihi Mardin kalesinin onarımı için bu ay içinde ihaleye çıktıklarını belirtti.


Tarihi Kartal Kalesi'nin turizme kazandırılması için hazırlanan projeler Ocak ayında Diyarbakır Anıtlar Yüksek...