14 / 05 / 2024

mardin unesco başvurusu

mardin unesco başvurusu

Dünya Kültür Mirası'na aday olmak için 27 yıldır mücadele veren Mardin, önümüzdeki günlerde Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'na (UNESCO) yeniden başvurmak için hazırlıklara başladı...

TOKİ Mardin Merkez Nur Mahallesi 2016 başvurusu!

163 konutluk TOKİ Mardin Merkez Nur Mahallesi projesindeki daireler kurasız olarak açık satışa sunulacak. Peki, TOKİ Mardin Merkez Nur Mahallesi 2016 başvurusu ne zaman başlıyor?

Yalova Yürüyen Köşk için UNESCO başvurusu yapılacak!

Yalova Belediyesi, “Yürüyen Köşk”ün, Dünya Mirası Listesi’ne alınması için UNESCO’ya başvuracak.

TOKİ Mardin Merkez Nur Mahallesi son başvurusu ne zaman?

TOKİ Mardin Merkez Nur Mahallesi projesi kapsamında 126 adet konut açık satışa sunuluyor. Peki, TOKİ Mardin Merkez Nur Mahallesi son başvurusu ne zaman?

TOKİ Osmaniye Yaveriye'de 8 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlayacak!

TOKİ Osmaniye Yaveriye'de 8 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlayacak. Satış işlemlerini T. Halk Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 722,76 TL'lik aylık taksilerle ödeme yapılabiliyor.

2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayacak olan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm başvurusu için gerekenler!

Kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, uygulamasına kentsel dönüşüm deniyor. İşte, kentsel dönüşüm başvurusu için gerekenler!

TOKİ Mardin Merkez başvuru şartları 2015!

Ödeme planı kapsamında 240 ay vade imkanı sağlanan TOKİ Mardin Merkez Evleri başvuruları 28 Eylül 2015 tarihi itibariyle kabul edilecek. İşte TOKİ Mardin Merkez başvuru şartları 2015...

Alt gelir grubu TOKİ Mardin Merkez başvuru 2015!

Toplamda 126 tane dairenin satışa çıkarıldığı TOKİ Mardin Merkez Nur Mahallesi'nde daire fiyatları 85 bin 46 TL'den başlıyor. İşte Alt gelir grubu TOKİ Mardin Merkez başvuru 2015 detayları...

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2. Etap kura başvurusu!

Toplam 250 adet dairenin satışa çıkarıldığı proje İstanbul İl'i Başakşehir İlçe'sinde yükseliyor. Emlak Konut Başakşehir Evleri 2. Etap kura başvurusu en geç 28 Eylül 2015 tarihinde yapılacak.

Konut kredisi başvurusu için gereken evraklar!

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü konut kredisi oluyor. Peki, konut kredisi başvurusu için gereken evraklar nelerdir?

TOKİ Ankara Haymana 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor!

TOKİ Ankara Haymana 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor. Aylık 230 TL taksitle ödeme yapılabilen proje tamamı 2 oda 1 salon şeklinde tasarlanan dairelerden oluşuyor.

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 1. Etap 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak!

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 1. Etap 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak. Ödeme planı kapsamında 180 ay vade uygulanan projede dairelerin büyüklükleri minimum 87,86 metrekareden oluşuyor.

TOKİ Ankara Kazan 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor!

TOKİ Ankara Kazan 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor. Dairelerin 74,76 metrekare büyüklükte dizayn edildiği projede 4 bin TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

mardin unesco başvurusu Haberi

mardin unesco başvurusu


Dünya Kültür Mirası'na aday olmak için 27 yıldır mücadele veren Mardin, önümüzdeki günlerde Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'na (UNESCO) yeniden başvurmak için hazırlıklara başladı.


Mardin'de bulunan önemli tarihi eserler olmak üzere cami, medrese, külliye, kilise ve tarihi evler tek tek restorasyondan geçirildi. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce belirlenen yaklaşık 560 beton binadan şu ana kadar 150 bina yıkıldı. Tarihi sokaklar onarılıyor. Şehrin altyapısı tamamlandı. 


Şehrin girişinde bulunan iş yerleri tek tip hale getiriliyor. Binlerce yıllık tarihi geçmişi ile 30 medeniyete ev sahipliği yapan Mardin Kalesi restorasyon ihalesi yapıldı. UNESCO'nun belirlediği kriterleri yerine getirmek için Mardin Valiliği ve Mardin Belediyesi tarihi şehirde çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.


"UNESCO HEYETİ İLE SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORUZ"


Mardin'in, dünya mimarisinin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Vali Dr....