05 / 05 / 2024

Mardinde evler neden yıkılıyor

Mardinde evler neden yıkılıyor

Sokağa çıkma yasağının hala sürdüğü Mardin Nusaybin'in tel örgülerle çevrilmiş 6 mahallesinde yıkım çalışmaları başlatıldı. Alınan bilgilere göre tahribatın yoğun olduğu mahallelerde, birçok sağlam ev tel örgülerin çekildiği alanda kaldı.

ABD'deki terk edilmiş evler 1 dolara satılacak!

ABD'nin Maryland eyaletinin en kalabalık kenti Baltimore'daki terk edilmiş evler tanesi 1 dolardan satılacak. Bazı belediye meclis üyelerinin tepkisine neden olan söz konusu bu proje, suç oranlarının yüksek olduğu ve boş konut fazlası olan mahalleleri canlandırmayı hedefliyor.

1938'de Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler istimlak edilecekmiş!

1938 yılında Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler, bölgede çirkin görüntüye neden olduğu için istimlak edilmesine karar vermiş.

Ekonomik dubleks prefabrik evler ne kadar? 158 metrekare iki katlı ev kaç TL?

İnşaat malzemelerinin artması konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Bu sebeple ev sahibi olma hayali olan vatandaşlar ekonomik prefabrik evlere yöneldi. İşte 2023 prefabrik evler fiyat listesi...

Prefabrik evde sürekli yaşanır mı? Prefabrik evler neden ucuz? Prefabrik ev için izin gerekir mi?

Prefabrik evler, son dönemde ilgi yoğun. Yaşanan depremden sonra prefabrik yapıların özellikleri vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. Yardım için bu yapılara yönelenler de var, kendisi için prefabrik ev yaptırmak isteyen de. İşte detaylar!

Prefabrik evler neden ucuz?

Prefabrik evlerin fiyatı, diğer betonarme yapılarla kıyaslandığında ucuz bulunabilir. Buna etki eden pek çok kriter bulunmaktadır. İşte o kriterler!

Anton Hofreiter: Müstakil evler enerji kaybına neden oluyor!

Yeşiller Partisi Federal Meclis Grup Başkanı Anton Hofreiter, şehircilik düzeniyle ilgili açıklamalarıyla gündeme geldi. Hofreiter, müstakil evlerin enerji kaybına neden olduğunu iddia etti.

Samsun Mehmetpaşa'daki evler yıkılma tehlikesi altında!

Samsun Mehmetpaşa Mahallesi'ndeki eski evler yağmura bile dayanamıyor. Mahallede yağan aşırı yağmur eski bir evin çökmesine neden oldu.

Murat Şen: Günlük kiralık evler turizme darbe vuruyor!

Denizli Turistik Otel ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, oteller açısından haksız rekabet, devlet açısından da büyük bir vergi kaybına neden olan günlük kiralık evler sorununa çözüm beklediklerini söyledi.

Mardin Nusaybin'deki evler neden yıkılıyor?

Sokağa çıkma yasağının hala sürdüğü Mardin Nusaybin'in tel örgülerle çevrilmiş 6 mahallesinde yıkım çalışmaları başlatıldı. Alınan bilgilere göre tahribatın yoğun olduğu mahallelerde, birçok sağlam ev tel örgülerin çekildiği alanda kaldı.

Çarşamba'da eski evler neden yıkılıyor?

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yıllar önce üzerlerine bağımsız şekilde 2-4 katlı bina inşa edilen ve "Bu binalar Karadeniz fıkralarını aratmıyor" şeklinde haberlere konu olan eski evler, tehlike oluşturması nedeniyle sahiplerince yıkılıyor.

İzmir Damlacık'ta kamulaştırılan evler neden yıkılmıyor?

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından haziran 2014 te Damlacıkta kamulaştırılan fakat yıkılmayan evler geride kalanların başına dert oldu. Mağdur vatandaşlar yıkımlar yapılmadığı için yaklaşan kış koşulları öncesi evlerini tamir edememekten yakındı.

Damlacık'ta kamulaştırılan evler neden yıkılmıyor?

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından haziran 2014 te Damlacık'ta kamulaştırılan fakat yıkılmayan evler geride kalanların başına dert oldu. Mağdur vatandaşlar, kış öncesi yaşanan belirsizliğe kızıyor.

Otelciler lüks kiralık evler konusunu tekrar gündeme taşıdı!

Otelciler, ölümle sonuçlanan üzücü olayların yanı sıra oteller açısından haksız rekabet, devlet açısından da büyük bir vergi kaybına neden olan günlük kiralık evler konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Mardinde evler neden yıkılıyor Haberi

Mardinde evler neden yıkılıyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde "sokağa çıkma yasağı" kısmi olarak kaldırılırken, devlet güçlerinin mahallelere dönük sıkıyönetim saldırıları yıkıma çevrilmiş durumda. Tel örgülerle çevrilmiş olan 6 mahallede yıkım devam ediyor. Tel örgüler içinde kalan ve birçok sağlam evinde yer aldığı Kanika Mahallesinde yıkım, sabahın erken saatlerinde birden fazla iş makinesiyle başladı. Tahribatın yoğun olduğu mahallede, birçok sağlam ev tel örgülerin çekildiği alanın içinde kalıyor.


Tel örgülerin ardından evlerine görmeye çalışan halk ise zırhlı araçlarla gelen polislerce oradan uzaklaştırılıyor.




Özgür...