Marka kent olmak için Haberi
Geçen hafta sonunu, gastronomi dünyasından arkadaşlarla birlikte Tokat'ta geçirdim...
Organizasyonu Vali Cevdet Can ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun yanı sıra, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin yapmıştı, dediğimde...
Haklı olarak etkinliğin, bir "yöre lezzetlerinin tadımı" olduğunu düşüneceksiniz.
Halbuki, "Tokat yemekleri" olayın sadece bir bölümünü teşkil ediyordu.
Asıl amaç farklıydı: Vali Can ile Başkan Eroğlu'nun ortak hayali olan, "Tokat'ı marka kent yapmak" çabasına katkıda bulunmaktı...Birçok kent yöneticisi, şu anda aynı hayali paylaşıyor. (İki yıl önce aynısına Bayburt'ta şahit olmuştum.) Bunun için de "tanıtımın" çok önemli olduğunu düşünüyorlar.
Karşılaştığınızda tarihi eserlerden mutfak kültürüne, tarımsal ürünlerden, doğa sporlarına kentlerinin güzelliklerini sayıp döküyorlar. Tokat'ın şu anki durumu da çok farklı değil: Yukarıda saydıklarımın tamamı ve daha da fazlası Tokat'ta var.
Peki...