02 / 05 / 2024

marka kent olmak

marka kent olmak

New York kırk yıl önce iflasın eşiğindeydi, Dubai'den 30 yıl önce söz edilmezdi, Paris'in sokaklarında her gün onlarca olay olurdu. Peki nasıl marka kent olmayı başardılar? Marka kent olmak için hangi stratejileri kullanmak gerekir

Marka Kent İnşaat Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Marka Kent İnşaat Mimarlık Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Cevdet Eroğlu tarafından kuruldu. 

Balıkesir Sındırgı konut projeleriyle değerlendi!

Balıkesir Sındırgı’nın AK Partili Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, bölgenin yeni konut projeleriyle 5 kat değer kazandığını kaydetti. Yavaş, bu projelerle marka kent olacaklarını söyledi.

2025'te dünyada en az 88 kent akıllı olacak!

İnsanların yaklaşık yarısı kentlerde yaşıyor. Akıllı kent uygulamaları kaynak paylaşımının etkinliği için gerekli. Yerel yönetimler, akıllı olmak için yılda ortalama 1 milyar dolar harcıyor. 2025’te bu rakam 14 milyar doları geçecek.

Mansur Yavaş: Ankara'nın 50 yılını planlayacağız!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "En büyük projem Ankara'yı marka kent yapmak. Biz Ankara'nın 50 yılını planlayacağız" dedi.

Adana'da Kent Estetiği Şehrin Geleceği paneli düzenlendi!

“Kent Estetiği Kentin Geleceği” konulu panel, Adana Valisi Mahmut Demirtaş başta olmak üzere seçkin bir davetli grubunun katılımıyla inşaat sektörünün duayenlerini buluşturdu. 

Gaziemir marka kent olma yolunda!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bir dönem daha ilçeyi yönetmek istediğini söyledi. 

Mersin marka kent olma yolunda!

Mersin, son yıllarda almış olduğu 31 milyar liralık yatırımla marka kent olma yolunda ilerliyor. Kente ulaşım, sağlık, enerji, sanayi ve turizm başta olmak üzere birçok yatırım yapılıyor.

Antalya mega projelerle marka kent oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, mega projelerle Antalyalıların istek ve ihtiyaçlarına cevap vermeyi sürdürürken marka kent Antalya’nın dünya vitrinindeki yerini güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Biva Kent'te 1.400 TL taksitle hemen teslim daireler!

İzmir Çiğli Harmandalı'nda hayata geçirilen Çiğli Biva Kent projesinde 1.400 TL taksitle ev sahibi olmak mümkün...

İzmir gecekondudan kurtulmalı!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı'nın artık marka kent olduğunu belirterek, “Belediyecilikle partimin büyütülmesini aynı düşünen bir insanım. Bayrak, cumhuriyet ve Atatürk vurgusunu her yerde yaptık. Bunu söylerken belediyeciliği insanlara eşit dağıttık. " dedi

Bursa Altıparmak Atatürk Meydanı gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Marka Kent Bursa’ hedefi doğrultusunda hayata geçirilen Altıparmak Atatürk Meydanı, kombine etkinliklerin birbiri ardına düzenlenebileceği çok özellikli alan haline getiriliyor.

Ahmet Nazif Zorlu: İzmir'i marka kent yapmalıyız!

İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) Çarşamba Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İzmir'in markası olmadığı, doğu kenti gibi gözüktüğünü söyledi.

Kemalpaşa'ya 6 milyonluk yatırım!

Kemalpaşa Belediyesi, Kemalpaşa'yı "marka" kent yapma iddiasıyla projeler hayata geçirmeye devam ediyor.

marka kent olmak Haberi

marka kent olmak

1970’li yıllar... Ülkenin finans merkezi iflas eşiğinde. Çöplerle dolu ünlü sokak ve caddelerin çeteler tarafından yönetildiği, uyuşturucudan ölenlerin sokaklara atıldığı, suç oranının arttığı, kısacası kaosun yaşandığı bir dönem... 


İşadamları, bürokratlar ve kentin ileri gelenleri son çare olarak Başkan’ın kapısını çalıyor. Bir an önce harekete geçip krizi önlemesi için... Ancak yanıt olumsuz. 


Ertesigün kentin en önemli gazetelerinden birinde çıkan manşet şu: 


Ford to City: Drop Dead (Ford’dan Şehre: Geberin)


1990’lara gelindiğindeyse kentteki suç oranı zirvede; halkın can güvenliği neredeyse yok gibi. Birkaç yıl içindeyse sanki sihirli bir değnek değmişçesine kentin silueti değişiyor ve dünyaca ünlü bir marka haline geliyor. Evet, New York’dan bahsediyoruz... 


Bugün ‘marka şehir’ denince akla ilk gelen yerlerden biri. Ya Paris? Bundan birkaç yüzyıl önce insanların sokakta yürümek için pisliklerin üzerinden atlayarak geçtiği şehir? Romantizmin, modanın kalbi...