03 / 05 / 2024

marka şehirler

marka şehirler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehirleri çirkinleşmiş, ruhsuzlaşmış bir medeniyetin öne çıkma ihtimali yoktur. Hem medeniyetimizin izlerini koruyacak, hem de modern dönemin şartlarına uyum sağlayacak, küreselleşen dünyada ‘Ben de varım’ diyebilen şehirler kuracağız" dedi...

Avrasya Kent Fuarı 24-27 Kasım'da!

REED TÜYAP Fuarcılık bünyesinde 24-27 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrasya Kent Fuarı; Türkiye ve dünyanın önde gelen kentlerinden İstanbul’a gelecek olan yerel yönetimleri aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor.

İzmir marka şehir olacak mı?

Posta Ege gazetesi köşe yazarı Saadet Mançe bugün ki köşe yazısında 'İzmir marka şehir olacak mı?' konulu başlığı ele alıyor. İşte Saadet Mançe'nin köşe yazısı;

İsmail Özcan: Şehirlerimizi markalaştırmazsak kendi yağımızda kavruluruz!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan R'Estate Center Genel Müdürü İsmail Özcan, konut sektöründe şehirlerin markalaşmasının öneminden bahsetti...

Van'da Marka Şehirler semineri yapıldı!

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından organize edilen "Marka Şehirler" seminerlerinin üçüncüsü Van'da başladı. Kent merkezindeki bir otelde düzenlenen toplantının açış konuşmasını Vali Aydın Nezih Doğan yaptı...

İnsan merkezli kentsel dönüşümle marka şehirler inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İnsan merkezli bir kentsel dönüşümle; afetlere hazır, kimlikli, kişilikli, engelli dostu marka şehirleri inşa etmek istiyoruz." diye konuştu...

Marka şehirler için 2023'de atılacak adımlar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat'ta 'İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Çevre ve şehircilik konuları ile ilgili toplantı sonrasında açıklama yapan Fuat Oktay, toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgi alanı içindeki bütün sorunların detaylı bir şekilde ele alındığını söyledi...

Dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "31 Mart’ın sonrasında ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacak çalışmayı göstermek zorundayız. Çevreyi koruyan, değer katan, kültür üreten, dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz." dedi.

Dönüşüm marka şehirler yaratacak!

Sabah Gazetesi'nin düzenlediği kurultaya Ado Grup Satış Grup Başkanı Serpil Ocak Onan katılım gösterdi. Onan, ''dönüşüm marka şehirler yaratacak'' dedi.  

2017 inşaat sektörünün altın yılı olacak!

Türkiye inşaat sektörünün platformlarından biri olan Marka Şehirler Zirvesi 2017, İstanbul’a gelen birçok sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturdu.

İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım!

Marka Şehirler Zirvesi 2017'de konuşan Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan: "Marka Şehir İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım” dedi.

Lüks konut projeleri yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Marka Şehirler Zirvesi gerçekleşti. Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, toplantıda konuştu. Dağ, inşaat sektörünün öneminden bahsetti.

10 yılda 7 milyon 500 bin konut yenilenecek!

Marka Şehirler Zirvesi 2017 kapsamında katılımcılara seslenen Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, “Türkiye’yi marka şehir haline getirmek, Türkiye inşaat sektörünün elindedir” dedi.

Türkiye'nin en az 10 marka şehre ihtiyacı var!

2. Marka Şehirler Zirvesi, inşaat yatırımcıları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve belediye başkanlarının katılımıyla Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlendi.

Ceylan İnşaat, Marka Şehirler Zirvesi’nin sponsoru oldu!

Ceylan İnşaat, kamu ve özel sektörün üst düzey yöneticilerini bir araya getirecek olan Marka Şehirler Zirvesi 2017’nin sponsorlarından biri oldu.

Babacan Holding, Marka Şehirler Zirvesi’nin ana sponsoru oldu!

Babacan Holding, bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan kamu ve özel sektörün üst düzey yöneticilerini bir araya getirecek Marka Şehirler Zirvesi 2017’nin ana sponsoru oldu.

Dağ Mühendislik, Marka Şehirler Zirvesi’ne sponsor oldu!

Dağ Mühendislik, Marka Şehirler Zirvesi 2017’nin ana sponsoru oldu.Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, ‘markalaşan şehirlerde inşaat sektörünün önemi’ni anlatacak.

2. Marka Şehirler Zirvesi 11 Mayıs'ta!

Geri sayımın başladığı 2. Marka Şehirler Zirvesi, Sait Halim Paşa Yalısı’nda 11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleştirilecek.

marka şehirler Haberi

marka şehirler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen ve ana teması 'Şehirlerin Dili' olan "2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi"nde konuşma yaptı. Sabah'tan Zeynel Yaman, Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşlarını derledi;

MİMARİ, ŞİİR, MUSIKİ...

Tarihe baktığımızda kimi şehirlerin içinde eğlence için insanların katledildiği arenalarıyla öne çıktığını görüyoruz. Kimi şehirler 'cadı' suçlamasıyla insanların yakıldığı meydanlarıyla üne kavuşmuştur. Kimi şehirler yüz binlerce canın telef edilerek yükseltildiği devasa yapılarıyla tarihin sayfalarına kaydedilmiştir. Bizim medeniyetimiz ise 'önce insan' diyen bir tasavvurun eseri olarak inşa edilmişlerdir. Yahya Kemal'e göre bizim devlet kurma ve askerlik dışında dünya ortalamasının fevkinde olan üç büyük sanatımız vardır. Bunlar mimari, şiir ve musikidir. 'Hüner bir şehir bünyad etmektir/Reaya kalbin abad etmektir.' Fatih bu mısralarıyla aslında bizim şehirlerimizin kuruluş amacını da ifade ediyor. Devleti...