02 / 05 / 2024

Marka ve Patentte Global Vizyon

Marka ve Patentte Global Vizyon

Türkiye’nin lider marka ve patent danışmanlığı şirketi Destek Patent’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, BUSİAD tarafından düzenlenen Vizyon Söyleşileri etkinliğinde “Marka ve Patentte Global Vizyon” başlıklı bir konuşma yaptı.

Şubat 2024 ÖTV’den muaf alınabilecek otomobil listesi

Yeni yılla birlikte ÖTV’den muaf olarak alınacak araç limitlerinde yapılan düzenlemeyle listeye farklı otomobil marka ve modelleri eklendi. Gazeteci Murat Tosun X Sosyal medya hesabından Şubat 2024 itibariyle ÖTV’den muaf olarak satın alınabilecek araçların marka ve modellerini sıraladı.

Türkiye'nin en çok satılan otomobil marka ve modelleri...

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri kapsamında,  Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 senesinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 57,4 oranında yükselerek 1.232.635 adet olarak gerçekleşti. İşte haberin detayları...

Aşçıoğlu'ndan marka ve ticaret ünvanı açıklaması!

Aşçıoğlu, Türkiye gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren şirketlerine ait olan “Aşçıoğlu” markasının ve ticaret ünvanının hukuka aykırı olarak kullanılması ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

9.500 TL'ye hangi model ve marka telefon alınabilir? 

Milyonlarca gencin heyecanla beklediği vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasının detayları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm ayrıntıları açıkladı. Peki, 9.500 TL'ye hangi marka ve model telefon alınabilir? 

Togg elektrikli otomobil satışlarını tetikledi!

Türkiye otomobil pazarında elektrikli otomobil satışlarının payı bu senenin ilk 8 ayında yüzde 4'e yaklaşırken, Togg T10X modeli de satışa başladığı 4 ay içinde tüm elektrikli araç pazarında en çok satan marka ve model kategorisinde adeta lider oldu.

Geri sayım başladı! Vergisiz telefon kampanyası hangi marka ve modellerde geçerli olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim vaadi olarak üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve bilgisayar satışı yapılacağını duyurdu. Peki, kampanya detayları belli oldu mu? İşte merak edilenler...

Vergisiz iPhone almak tamamen hayal mi oldu? ÖTV'siz telefon kampanyası hakkında bütün bilinenler! 

Henüz resmi olarak kesinleşmemiş olsa da, öğrencilere ÖTV muafiyeti kapsamında satın alma fırsatı sunulabilecek telefon modellerinin belirginleştiği söyleniyor. İşte öğrencilerin vergisiz satın alabileceği telefon modellerini marka ve modelleri...

Dacia ve Renault marka araç alacaklar dikkat! Garanti BBVA bu marka otomobil alacaklara özel kredi desteği sunuyor

Garanti BBVA, dijital kanallarda yükselen otomotiv satışlarını dijital oto kredisiyle desteklediği duyurdu. Bu kapsamda dijital oto kredisinin öncelikle Dacia ve Renault marka araç alacaklarda geçerli olacağı bildirildi.

Kia Picanto’da şaşırtan fiyat! Hayatınızı kolaylaştıracak Kia Picanto’nun yeni fiyatı belli oldu!

Otomobil almak isteyen ancak hangi marka ve model otomobil alacağına bir türlü karar veremeyen kişiler için Kia’nın Picanto modeli adeta hızır gibi yetişiyor. Picanto’nun fiyatını merak edenler için yeni fiyatı belli oldu. Picanto’ya haziran ayı kapsamında sadece 12 bin TL zam geldiği görüldü.

Volkswagen Transporter modellerinde görülmemiş indirim! Transporter modellerine tamı tamına 52.500 TL indirim yapıldı!

Ticari araç piyasasında en çok tercih edilen marka ve modellerden biri olan Transporter Kombi'ye mayıs ayına özel tam 52.500 TL'lik indirim geldi. Ticari araç almak isteyen kişiler Volkswagen Transporter modellerine yapılan indirim sonrası aracın güncel fiyatını merak ediyor.

Volkswagen Caddy modellerinde büyük indirim! Tüm Caddy modellerine tam 45.500 TL indirim yapıldı!

Ticari araç sınıfında en çok tercih edilen marka ve modellerden olan Volkswagen Caddy’in Life, Style, Impression ve Cargo modellerine tam 45.500 TL indirim yapıldı. İşte 15 Mayıs 2023 fiyat listesi...

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

Otomobil alacaklar acele edin! Otomobilde kur artışına bağlı yüzde 10 zam bekleniyor!

Döviz kurlarındaki artışların otomobil fiyatlarını her ay yüzde 5 ile yüzde 8 arasında etkilediği belirtiliyor. Marka ve modele bağlı olarak önümüzdeki günlerde araç fiyatlarının yüzde 10 ile yüzde 12 arasında zamlanması bekleniyor.

Marka ve Patentte Global Vizyon Haberi

Marka ve Patentte Global Vizyon

Kemal Yamankaradeniz, dünya markası olmak için teknoloji üretmek gerektiğine dikkat çekerek “Teknoloji üretmek kültür meselesidir. Teknoloji için, marka olmak için, teknoloji üretmek, farklı bakış açısı, araştırma ve eğitim şart” dedi.


BUSİAD tarafından düzenlenen “Vizyon Söyleşileri” Ocak ayında konuk olarak Türkiye’nin lider marka ve patent danışmanlığı şirketi Destek Patent’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz’i ağırladı. “Marka ve Patentte Global Vizyon” üzerine konuşma yapan Kemal Yamankaradeniz, Türkiye’de ve dünyada marka patent uygulamalarında gelinen nokta ile Türk sanayicisinin hedeflerine ulaşması için yapması gerekenler hakkında Bursalı işadamlarını bilgilendirdi.


BUSİAD Evi Kültürpark’ta düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü Bursa Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Serdar Ömeroğulları yaptı. Ömeroğulları, “Bursa gelişmekte olan bir şehir, fakat iş dünyası markalaşma konusunda sorunlar yaşıyor. İş adamların vizyonlarının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz bu toplantılar...