02 / 05 / 2024

Markalı konutlar yabancıya satış

Markalı konutlar yabancıya satış

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçlarına göre, markalı konut projeleri kapsamında satışların yüzde 8’inin yabancılara yapıldı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışında zirve Alanya’nın! Konutların değeri 3 yılda yüzde 750 arttı!

Antalya’da yabancıya konut satışta Alanya zirveye oturdu. 2023 yılında sıfır 100 metrekare bir daire yaklaşık 5.000.000 lira ile 6.000.000 TL arasında satıldı. Böylece son 3 yıldaki değer artışı oranı yüzde 750 - 850 arasında değişiyor.

Markalı konutların yüzde 6.48'i yabancılara satıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ sonuçlarına göre Ekim 2021'de markalı konutların yüzde 6.48'i yabancılara satıldı. Yabancılar en çok 1+1 konut tipini tercih etti.

Yabancıya konut satışına ekspertiz freni!

YAbancıya konut satışına getirilen yeni ekspertiz düzenlemesi kapsamında alım anlaşması yapılsa bile vatandaşlığa hak kazanamadığını öğrenen pek çok yabancı da konutları almaktan vazgeçti.

Markalı konutların yüzde 9.91'i yabancılara satıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’nin 2021 Eylül ayına ilişkin verileri belli oldu. Peki açıklanan sonuçlara göre Eylül 2021'de konut sektöründe neler oldu? Konut fiyatları nasıl değişti? En çok hangi tip konutlar satıldı? Markalı konutların ne kadarı yabancılara satıldı?

Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mart 2020 sonuçlarına göre, mart ayında fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.62, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5.15 oranında arttı. Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı.

2019'da yabancıya kaç konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde toplam 1 milyon 348 bin 729 konut satıldı. Peki bu konutların ne kadarını yabancılar aldı? 2019'da yabancıya kaç konut satıldı? İşte detaylar...

Markalı konut projelerinin yüzde 9’u yabancıya satıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mart 2019 sonuçları açıklandı. Endekse göre, satışların yüzde 39’unun bitmiş, yüzde 61’inin bitmemiş konut projelerinden yapıldığı Mart ayında markalı konut projelerinde satışların yüzde 9’u yabancıya yapıldı

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı Semineri 10 Nisan'da!

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı, Taşınmaz Edinimi Ve Vatandaşlık Alma Süreci Eğitim Semineri 10 Nisan 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilecek...

Yabancıya satış artıyor, konut pazarlama yöntemleri değişiyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş; son yıllarda hızlı artış gösteren yabancıya konut satışı ile birlikte konut pazarlama yöntemlerinin nasıl değişeceğini değerlendirdi..

Yabancıya 50 bin konut satışı hedefi!

13'üncü Gayrimenkul Fuarı Arap-Türk Zirvesi'nde konuşan Bahaş Holding CEO'su Abdüssamet Bahadır, ''2019 yılında yabancıya 50 bin konut satabiliriz'' diye konuştu.

Yabancıya konut satışında tarihin en iyi Şubat rakamları görüldü!

Yabancıların 2019 yılının ikinci ayında satın aldığı 3 bin 321 adet konut, yabancıya satışta tarihin en iyi şubat rakamı olarak kayıtlara geçti...

Yabancıya konut satışı Şubat ayında rekor kırdı!

Yabancıya konut satışları Şubat ayında yeni bir rekor kırdı. Boğaz'da yalı isteyen de Esenyurt'ta küçük daire isteyen de bulunuyor.

Markalı konutlar yabancıya satış Haberi

Markalı konutlar yabancıya satış

Merakla beklenen ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre,  fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.58, geçen senenin aynı dönemine göre ise yüzde 2.94 oranında arttı. Markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 8’inin yabancılara yapıldığı Aralık 2019'da stok erime hızı yüzde 6.03 oranında oldu.

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2019 yılı Aralık ayı sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan GYODER Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Yetgin, “Yeni konutlarda stok erime hızının arttığı yılın son ayında, ödeme yöntemlerini incelediğimizde, banka kredisi ve senet kullanımının bir önceki aya göre yükseldiğini görüyoruz. Faizlerin inmeye devam etmesiyle konut kredisi kullanımı yükselmeye devam edecektir” diye konuştu.


REIDIN Genel Müdürü Alp Çapa ise REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Aralık ayı sonuçlarıyla...