10 / 05 / 2024

Markalı konutta değer artışı

Markalı konutta değer artışı

Markalı konut projelerinde 2016 yılında en fazla değeri artan bölge Ispartakule-Bahçeşehir oldu. Rapora göre ise en az değer artışının ise Zekeriyaköy’de gerçekleşti.

Konutlarda yıllık değer artışı en çok hangi illerde yaşandı?

Kovid-19'la beraber başlayan konut sektöründeki hareketlilik şu an da devam ediyor. Peki Türkiye'de konut fiyatlarında son durum ne oldu? Konutta en çok değer artışı hangi illerde yaşandı? İşte ayrıntılar...

Konutta değer artışı devam edecek!

Son zamanlarda konut stokunun azalması ile beraber konut fiyatları tavan yaptı. Uzmanlar konutlardaki değer artışın devam edeceğini düşünüyor. 

Ispartakule-Bahçeşehir markalı konutta değer artış şampiyonu oldu!

Markalı konut projelerinde 2016 yılında en fazla değeri artan bölge Ispartakule-Bahçeşehir oldu. Rapora göre ise en az değer artışının ise Zekeriyaköy’de gerçekleşti.

İkamet verilecek yabancının alacağı konutta alt değer sınırı olacak!

Yeni teşvik paketinin ayrıntılarını açıklandı. Ağbal amaçlarının nitelikli sermaye ve nitelikli işgücünü Türkiye’ye çekmek olduğunu belirterek; vatandaşlık ve ikamet izni verilecek yabancının da alacağı konutta bir alt değer sınırı olacağını söyledi.

İstanbul'da markalı konutta hangi bölgeler şampiyon?

EVA Gayrimenkul'un gerçekleştirdiği "2015 İstanbul Markalı Konut Araştırması", markalı konutta son üç yılda değeri en fazla artan üç bölgenin Kemerburgaz, Bağdat Caddesi ve Beylikdüzü-Gürpınar olduğunu ortaya koyuyor.

Konutta en fazla değer kaybı Şanlıurfa'da yaşandı!

Şanlıurfa, metrekare fiyatlarının yüzde 2 düştüğü ve konutun en fazla değer kaybettiği şehir oldu. Urfalı Emlak Danışmanı Süphi Kara, Urfa'daki konut satışlarının ekonomik belirsizliklerken kaynaklandığını belirtti.

Gayrimenkul alım satım işleminde katma değer vergisi uygulaması!

Gayrimenkul alım satım işleminde katma değer vergisi nasıl uygulanıyor. Gayrimenkulde KDV oranları nasıl tespit ediliyor? İşte gayrimenkul alım satım işleminde katma değer vergisi uygulaması esasları...

Değer artış kazancı süresi!

Değer artış kazancı vergisinde mal ve hakların elden çıkarılma süresi ne kadardır? Gayrimenkulde iktisap tarihi nedir? Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak kaç yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, vergi olarak değerlendiriliyor?

Gayrimenkul alım satım işlerinde ticari kazanç değer artış kazancı ayrımı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmalarından doğan kazanç kapsamında gayrimenkul alım satım işlerinde ticari kazanç değer artış kazancı ayrımı nasıl yapılır? İşte taşınmaz satışında ticari kazanç unsurları bu haberde...

Değer artış kazancının beyanı!

Değer artış kazancında istisna haddini aşan tutarda gelir elde edilmesi halinde yıllık beyanname verilmesi gerekiyor. Peki değer artış kazancının beyanı ne zaman verilir? Değer artış kazancının beyanı nasıl verilir?

Gayrimenkul değer artış vergisi nasıl hesaplanabilir?

Yeni bir kavram gibi anlaşılsa da aslında mevcut uygulamada “gayrimenkul değer artışı vergisi” fiilen uygulanmakta. Halen “ticari faaliyetlere konu olduğunda” gayrimenkul değer artışı üzerinden vergi alınıyor...

Mirasta değer artış payı nedir?

Mal rejimi sona erince, mevcut ortaklık mallarının değerlendirilmesinde tasfiye anı esas alınıyor. Peki, mirasta değer artış payı nedir? Değer nasıl belirlenir? İşte yanıtı bu haberde..

Kentsel dönüşüm eski binaların değerine değer kattı!

Dönüşümün yoğunlaştığı kent merkezlerinde eski yapıların değeri astronomik rakamlara çıktı. Yeni trend ise evi satıp çıkmak değil, yenilemeyi beklemek. Kentsel dönüşüm eski binaların değerine değer kattı.

Markalı konutta değer artışı Haberi

Markalı konutta değer artışı

EVA Gayrimenkul Değerleme A.Ş. 2016 yılına ’İstanbul Markalı Konut Araştırması’nı açıkladı. Buna göre; İstanbul’un coğrafi bölgeleri ve ulaşım aksları dikkate alınarak kategorizasyon yapılan araştırmada şehrin 34 bölgesinde bin 417 markalı konut projesinin yer aldığını, kent genelinde markalı konut sayısının 560 bine ulaştı. 2015 yılında bin 242 markalı konut projesinde 500 bin konut olduğunu ifade eden EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2016 yılında İstanbul’da markalı konut projesi sayısında bir önceki yıla göre yüzde 14, markalı projelerde yer alan konut sayısında ise yüzde 12 artış yaşandığını açıkladı. Yazıcı, 2014 yılında bin 7 proje içerisinde 430 bin konut bulunurken, bu sayının 2015 yılında bin 242 proje ve 500 bin konuta, 2016 yılında ise bin 417 proje ve 560 bine...