03 / 05 / 2024

Marmara Adası balıkesir

Marmara Adası balıkesir

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki mermer rezervinin yüzde 15 ’ine sahip Marmara Adası’nın tarihe mal olmuş mermerini düzenleyeceği etkinlik ve tanıtımlarla Türkiye ve de dünyaya tanıtacak.

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Dün akşam Çanakkale'deki 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Balıkesir, Bursa'dan da hissedildi. Akıllara Marmara depremi geldi. Peki deprem uzmanları neler söyledi? İşte o açıklamalar...

TOKİ Balıkesir Marmara ilçesinde ucuz 2+1, 3+1 daire sahibi olun! 8 soruda TOKİ Balıkesir ..

Balıkesir’in Marmara ilçesinde yapılacak sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Balıkesir Marmara projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Balıkesir 2022 hangi ilçelerde yapılacak? Sosyal konutta taksitleri ne kadar olacak?

Balıkesir Gönen'de satılık ve kiralık mülk fiyatları 2 katına çıktı!

Güney Marmara bölgesinin parlayan yıldızı olan Balıkesir Gönen'de satılık ve kiralık mülk fiyatları 2 katına çıktı. Bölgede gayrimenkul fiyatları; İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara gibi büyük kentlerin bazı bölgeleriyle yarışır oldu.

Balıkesir Marmara'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31450 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Marmara'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31450 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir'in Marmara ilçesinde bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir'in Marmara ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Marmada'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir'in Marmara ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Marmara'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Marmara Mahallesi'nde bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir'de 250 yıllık manastır yıkıldı!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cunda Adası'nın ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen yel değirmenleri yakınında bulunan Ai Dimitri Manastırı'nın ardından içindeki 250 yıllık şapel defineci kazıları nedeniyle yıkıldı.

Balıkesir'de tarihi yapılar restore ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırıyor. Özellikle Marmara, Edremit ve Karesi ilçelerindeki tarihi yapılar restore çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. 

Marmara Adası balıkesir Haberi

Marmara Adası balıkesir

Balıkesir’in tüm değerlerine sahip çıkmak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki en büyük ikinci mermer rezervine sahip Marmara Adası’nın mermerini düzenleyeceği etkinlik ve tanıtımlarla Türkiye ve dünyaya tanıtacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un talimatı ve desteğiyle 2015 yılında uluslararası mermer sempozyum yapmayı planlayan Marmara Belediyesi, bir önceki sempozyum kapsamında yapılan üç mermer heykeli Balıkesir’in muhtelif yerlerinde sergileyerek işe başladı. Balıkesir trafiğinin en yoğun noktalarında Marmara’nın dünyaca ünlü mermerinden yapılan heykeller vatandaşlarında büyük ilgisini çekiyor. Marmara mermerinin Balıkesir’de çıktığını Türkiye ve dünyaya tanıtmak için 2015 yılında uluslararası bir sempozyum ve yarışma gerçekleştireceklerini ifade eden Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, sempozyum kapsamında beş yerli, beş yabancı sanatçının Balıkesir’in önemli figürleri ve kişileri üzerinde çalışacağını kaydetti .


Üç Mermer Heykel Balıkesir’de...