20 / 05 / 2024

marmara ringi projesi

marmara ringi projesi

Marmara’yı hem karayolu hem de demiryolu ile dolaşma imkanı sağlayacak ‘Marmara Ringi’ projesi ile Anadolu, Akdeniz, Karadeniz ve Ege bölgelerinin İstanbul bağlantısı Adapazarı-Kocaeli hattının dışına çıkarılmış olacak.

Marmara Ringi’nin açılmasına 235 kilometre 

1915 Çanakkale Köprüsü hizmete açıldı. İstanbul’un transit trafiğini azaltacağı söylenen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 14.5 milyar avroluk katma değer sağlaması bekleniyor. Kapsamlı bir otoyol projesinin bütünü olarak bilinen Marmara Ringi’nin de tamamlandığı söyleniyor. 

Kuzey Marmara Otoyolu projesi için acele kamulaştırma kararı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir ve Çatalca'da yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu son durum 2021!

Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu projesi hızla tamamlanıyor. Proje proje ne zaman hizmete açılacak? İşte Kuzey Marmara Otoyolu son durum 2021...

Kuzey Marmara Otoyolu'nda ek maliyet artışları TBMM gündeminde!

Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında yapılan ek maliyet artışları meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi mecliste!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tünel inşaatı Sultangazi'deki konutlara zarar verdi iddiası!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı rapor, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki tünel inşaatının Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki evlere verdiği hasarı tespit etti.

İhlas Marmara 5 projesi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul ili Beylikdüzü içesi 482 ada 8 parsel üzerinde geliştirilen İhlas Marmara 5 Projesine ilişkin Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

İhlas Marmara 4 projesi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul ili Beylikdüzü ilçesi 484 ada 17 parsel üzerinde geliştirilen İhlas Marmara 4 projesine ilişkin 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili soru önergesi verildi!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu Hasdal Başakşehir kesiminde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi inşaatında Hasdal-Başakşehir kesiminde sona yaklaşıldığını açıkladı. 

Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında yüzde 97 fiziki ilerleme sağlandı!

İstanbul'un batısında devam eden Kuzey Marmara Otoyolu Projesi çalışmaları, koronavirüs önlemleri çerçevesinde devam ediyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Nakkaş-Başakşehir kesimi için ihaleye çıkılıyor!

Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin yapım dönemi müşavirlik hizmetine ilişkin ihale 5 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek. 

Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş-Başakşehir kesimi ihalesi 21 Mayıs'ta!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Nakkaş-Başakşehir kesiminin ihalesini 21 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

marmara ringi projesi Haberi

marmara ringi projesi

İstanbul’a giriş ve çıkışlarda yaşanan trafik çilesi bitiyor. Özellikle bayramlarda saatlerce süren şehre giriş ve çıkışlar ‘Marmara Ringi’ ile tarihe karışacak. Hükümet, Marmara Bölgesi’ni hem karayolu hem de demiryolu ile dolaşma imkanı sağlayacak ‘Ring Projesi’ni hızlandırıyor. Anadolu, Akdeniz, Ege ve Karadeniz Bölgeleri’nin İstanbul ile olan bağlantısı Adapazarı-Kocaeli Hattı’nın dışına çıkarılmış olacak. Projelerin önemli bölümü 2015-2016 yıllarında hayata geçirilecek. Böylece sadece TEM ve D-100 Karayolu kullanılmayacak. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ şehirleri hem karayolu hem de demiryolu ringi ile birbirine yeniden bağlanacak. Bu kapsamda Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (433 km) ile Kuzey Marmara Otoyolu (3.Boğaz Köprüsü dahil) çalışmaları sürüyor.


2019 yılına kadar bitirilecek


Kuzey Marmara Otoyolu ile Kurtköy ile Akyazı birbirine bağlanacak. Hatta Karadeniz Sahil Yolu’nun dahil edilmesi ile birlikte Adapazarı ve...