28 / 04 / 2024

marmarada tusunami olur mu

marmarada tusunami olur mu

Türk ve Japon bilimadamlarının işbirliği ile geçen yıl başlatılan 'Marmara Bölgesi'nde Deprem ve Tsunami Zararlarının Azaltılması ve Türkiye'de Eğitim Projesi' (MARDİM) kapsamında yapılan çalışmalarda 1 yıl geride kaldı...

Arsanın emlak vergisi olur mu?

Emlak vergisi, 11 Ağustos 1970 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kanuna göre arsanın emlak vergisi olur mu?

Site aidatı ödenmezse ne olur?

Sitedeki ortak giderler için toplanan aidatın tüm malikler tarafından ödenmesi gerekiyor. Malikler, ortak gider payını ve toplanacak avansı ödemekten kaçınamıyor. Peki, site aidatı ödenmezse ne olur?

Tarlada doğalgaz çıkarsa ne olur?

Madenler Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup, içinde bulundukları arzın mülkiyetine tabi olmuyor. Bu doğrultuda tarlada doğal gaz çıkarsa ne olur? Tarla kiraya verilebilir mi?

Kiradayken ev satılırsa ne olur?

Kiradayken kiracıların sıklıkla yaşadığı durumlar arasında evin satılması bulunuyor. Kiradayken evin satılması halinde kiracı ve yeni ev sahibi ne gibi haklara sahiptir? Kiradayken ev satılırsa ne olur?

Ali Kibar: AVM'leri yatırım diye görürsek ekonomide sıkıntılar olur!

Ali Kibar,"Bugün inşaat sektöründeki karı gören yatırımcı kalkıp da parasını hiç bir yere yatırmaz. İnşaattaki karlılık ne markalı ne markasız ürünlerde var.Sadece yatırım diye elektrik santrallerini ve AVM'leri görürsek ekonomide sıkıntılar olur"dedi.

Ali Kibar: Yatırım diye AVM’leri görürsek ekonomide sıkıntı olur!

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar yaptığı açıklamada " Biz sadece yatırım diye elektrik santralleri ve AVM’leri görürsek ekonomide sıkıntılar olur " diye konuştu

Kapıcı konutu tahliyesi nasıl olur?

Konut kapıcıları yönetmeliği, kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, sorumluluk ve hakları ile kapıcı konutlarına ilişkin esasları düzenliyor. Peki, kapıcı konutu tahliyesi nasıl olur?

Vasiyetname yoksa miras paylaşımı nasıl olur?

Vasiyetname, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak ifade ediliyor. Peki, vasiyetname yoksa miras paylaşımı nasıl olur?

Vasiyetle mirastan çıkarma nasıl olur?

Vasiyetname bir kişinin ölümünden sonra mal varlığının ne olacağı ve ne şekilde taksim veya tasarruf edileceğine dair kişinin isteklerini belirten hukuki bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyetle mirastan çıkarma nasıl olur?

Elektrik kesintisi neden olur?

Mesken ve iş yeri gibi yapılara elektrik, Elektrik Dağıtım şirketleri tarafından ulaştırılıyor. Peki, zaman zaman meydana gelen elektrik kesintilerini sebepleri nelerdir? Elektrik kesintisi neden olur?

Kontrat geçerliliği nasıl olur?

Kira kontratı; ev sahibinin belirlenen süre zarfı içinde evin kiralanacağına; kiracının da evi kullanmasına karşın belirlenen kira bedelini ödeyeceğine dair imzalanıyor. Peki, kontrat geçerliliği nasıl olur?

Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu?

Kooperatif ile ilgili yasal esaslar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu? Konut satılınca eski üyenin üyeliği devam eder mi?

Ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan, taşınmaz ile ilgili bilgilerin yer aldığı ve resmi bir nitelik taşıyan belge kira kontratı olarak tanımlanıyor. Peki, ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

marmarada tusunami olur mu Haberi

marmarada tusunami olur mu

Japon bilimadamı Prof. Yoshiyuki Kaneda: "Marmara Denizi içinde meydana gelebilecek bir depremin tsunami yaratma potansiyeli var"


Türk ve Japon bilimadamlarının işbirliği ile geçen yıl başlatılan 'Marmara Bölgesi'nde Deprem ve Tsunami Zararlarının Azaltılması ve Türkiye'de Eğitim Projesi' (MARDİM) kapsamında yapılan çalışmalarda 1 yıl geride kaldı. Japon Deniz ve Yer Bilimleri Teknoloji Kurumu ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından ortaklaşa yürütülen ve Marmara Bölgesi'nde deprem ve tsunami zararlarının azaltılmasını amaçlayan projenin detayları hakkında bugün basın toplantısı düzenlendi. 


Kandilli Rasathanesi'nde yapılan toplantıya katılan, aynı zamanda MARDİM Projesi'nin koordinatörlüğünü de yürüten Japon Prof. Yoshiyuki Kaneda ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Nurcan Meral Özel, proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Prof. Nurcan Meral Özel, proje ile amaçlarının,...