29 / 04 / 2024

Marmaray projesi çalışmaları

Marmaray projesi çalışmaları

Marmaray için gün sayarken gözler yeniden kazılarda çıkarılan arkeolojik kalıntılara çevrildi. Antik limandan çıkarılan gemi, sergilenecek en önemli parçalar arasında Marmaray projesi kazılarında çıkarılan kalıntılarla tarih canlanıyor...

TOKİ Bolu Sanayi Sitesi projesi çalışmalarında son durum! 5 sene önce inşaat çalışmalarına başlanmıştı...

2018 yılında Bolu'da ilk temeli atılan Sanayi Sitesi'nde ihaleyi alan firmalar projeyi yürütemedi. Projesinin tamamlanması için TOKİ devreye girdi ve çalışmalar hızla devam ediyor.

Giresun Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı!

Giresun şehri adına büyük önem arz eden Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı. Proje, Giresun için sevinç ve gurur kaynağı oldu.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler Projesi'nde imalat çalışmaları yapılıyor!

KİPTAŞ tarafından İzmit'te hayata geçirilen Çınar Evler Projesi'nde kaba ve ince imalat çalışmaları devam ediyor. 

Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor!

2020 yılında çalışmaların başladığı Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yasin Kartoğlu, Marmaray'a ulaşımın kolaylaşacağını dile getirdi. 

Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesi'nde sondaj çalışmaları başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Mamak'ı AŞTİ-Dikimevi arasındaki ANKARAY'a bağlayacak olan Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesi'nde sondaj çalışmaları başladı.

Bilecik Yenipazar'da arazi toplulaştırma çalışmaları başladı!

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bilecik'in Yenipazar ilçesinde "Arazi Toplulaştırması ve Birlikte Üretim Modeli Projesi" çalışmaları başlatıldı.

Antalya Bisiklet Yolu projesi için çalışmalar başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Lara-Konyaaltı arasında kesintisiz bisikletli ulaşımı sağlayacak olan Bisiklet Yolu Projesi için çalışmalar başladı.

Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci 100 günlük Eylem Planı kapsamında Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak. Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak illerinde yöresel konut projesi uygulanacak.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap'ta çalışmalar başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap projesinde çalışmalar başlıyor. Projede hafriyat 2019 Şubat'ta başlayacak...

Yomra Kent Meydanı Projesi'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yomra Belediyesinin hayata geçirdiği Kent Meydanı Projesi'nde yıkım çalışmaları hızla devam ediyor. 

Marmaray'daki alt geçit çalışmaları tam gaz!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Marmaray projesinin Kartal sınırları içerisindeki çalışmalarını inceledi.

Antik Side Kentsel Tasarım Projesi 2. Etap çalışmaları başladı!

Manavgat Belediyesi tarafından, "Antik Side Kentsel Tasarım Projesi" 2. etap çalışmalarına başlanıldı.

Manisa Yunusemre'de dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Manisa Yunusemre Belediyesi kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını hızlandırdı. Proje dahilinde imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi.

Marmaray projesi çalışmaları Haberi

Marmaray projesi çalışmaları


Marmaray için gün sayarken gözler yeniden kazılarda çıkarılan arkeolojik kalıntılara çevrildi. Antik limandan çıkarılan gemi, sergilenecek en önemli parçalar arasında 


Açılışı 29 Ekim’de yapılacak olan Marmaray Projesi kapsamında ortaya çıkarılan tarihi kalıntılar sergileneceği günü bekliyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izniyle, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü başkanlığında 2004 yılında Marmaray projesi kapsamında kazılar başlamıştı. Üsküdar, Sirkeci ve Yenikapı’daki istasyonların inşasıyla birlikte, üç ayrı bölgede sürdürülen bu kazılar tamamlanma aşamasına geldi. Proje alanında arazi çalışmaları bitirilirken buradaki atölye çalışmaları devam ediyor. İstanbul Metrosu Projesi Yenikapı Metro İnşaatı kapsamındaki kazının bir bölümü tamamlandı, diğer alanlarda ise kazılar sürüyor. Bugün gelinen aşamada, 32 bin 350 eser elde edildi. Taraf’ın edindiği bilgiye göre antik limandan çıkan gemi kalıntıları Yenikapı İstasyonu’nda yapılacak...