03 / 05 / 2024

marmaray projesi hattı

marmaray projesi hattı

Marmaray hattı, elektrik enerjisi kullanılarak çevreyi kirletmeyen yüksek kapasiteli bir demir yolu altyapı projesi olarak tasarlandı. Marmaray hattı ile İstanbul' un trafik yükünün hafifleyeceği öngörülüyor....

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı açılıyor!

İstanbulluların uzun zamandır merakla beklediği ulaşım projesi olan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı, 10 Mart'ta açılacak.

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

Celaloğlu Motto İstanbul ödeme kampanyası yarın sona eriyor!

Motto İstanbul projesi, Ataköy-İkitelli metro hattı ve Bağcılar-Halkalı-Marmaray metro hattının kesişim ve aktarma istasyonu olan Mimar Sinan metro durağına 350 metre mesafede yer alıyor. Projede fiyatlar 277 bin TL'den başlıyor...

Taisei Corporation ve Mitsubishi Electric Marmaray Projesi’nde birleşti!

Taisei Corporation, Asya ile Avrupa’yı denizaltından birbirine bağlayan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray Projesi’nde dünya otomasyon devi Mitsubishi Electric ile gücünü birleştirdi.

2005 yılında Haydarpaşa Garı otel olacak!

2005 yılında Ulaştırma Bakanı olan Yıldırım, ''Marmaray Projesi tamamlanınca gar, işlevini kaybedecek. Garı atıl tutmak yerine, uluslararası ticaret, kültür, sanat, kongre ve turizm merkezi olarak kullanmayı planlıyoruz'' diye konuşmuş.

Samsun-Kalın demiryolu hattı projesi yapım sözleşmesi imzalandı!

Avrupa Birliği (AB) hibesiyle gerçekleştirilen en yüksek meblağlı proje sözleşmesi olan Samsun-Kalın demiryolu hattı modernizasyonu projesi yapım sözleşmesi imzalandı.

2004 yılında Marmaray Projesi çevreye duyarlı olduğunu ispatlayacakmış!

2004 yılında temeli atılacak Marmaray Projesi çevreye duyarlı olduğunu ispatlayacakmış ve projede her detay üzerinde duruluyormuş. Kazı öncesinde Marmara'da yaşayan balık türünün yumurtlama ve göç mevsimi dahi tespit edilecekmiş.

Marmaray Projesi'nin ihalesi açıldı!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi açılmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

2002 yılında Marmaray Projesi'nin ihalesi açılmış!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren Gebze-Sirkeci-Halkalı hattı ihalesi olan ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasıyla ihale duyurusu yapılmış.

Marmaray banliyö hatlarına ek süre!

Marmaray Projesi kapsamında banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmasında Ulaştırma Bakanlığı ile İspanyol OHL- Dimetronic firmaları arasında görüşmelerin sona erdiği öğrenildi.

Şırnak Doğalgaz İletim Hattı projesi için kamulaştırma!

Şırnak Doğal Gaz İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

KKTC Su Temin Projesi'nin isale hattının yüzde 33'ü tamam!

KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su iletecek ve 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Su Temin Projesi kapsamındaki 80 kilometrelik Deniz Geçişi İsale Hattı'nın yüzde 33'ü tamamlandı.

marmaray projesi hattı Haberi

marmaray projesi hattı


Marmaray hattı, elektrik enerjisi kullanılarak çevreyi kirletmeyen yüksek kapasiteli bir demiryolu altyapı projesi olarak tasarlandı. Marmaray projesi bir yandan İstanbul'un tarihi ve kültürel değerlerinin korunması diğer yandan da toplu ulaşım sistemlerinin çevresel etkilerinin azaltılması açısından büyük önem taşıyor. Marmaray hattı ile İstanbul'un trafik yükünün hafifleyeceği öngörülüyor. 


Marmaray hattı, Gebze ile Halkalı arasında kesintisiz ulaşımı sağlamak amacıyla planlandı. Marmaray hattının tümüyle faaliyete geçmesi için daha 2 yıl gibi bir sürenin var olduğu belirtiliyor. Zira Marmaray'ın sadece Ayrılıkçeşme Kazlıçeşme arasında yapılan hattı devreye girdi. Hizmete açılan Marmaray hattı İstanbul Boğazı'nın altından denizin dibindeki toprağın içinden tünel yapılarak geçirildi. Marmaray hattı nın, 2 yıl sonra Anadolu yakasında Haydarpaşa Gebze demiryolu hattı ve Zeytinburnu Halkalı demiryolu hattı ile entegre olması bekleniyor.


Devreye giren Marmaray hattı...