03 / 05 / 2024

marmaray projesi tarihi eserler

marmaray projesi tarihi eserler

İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdür Yardımcısı Rahmi Asal, 9 yıldır devam eden Marmaray Projesinin yarımadanın tarihini 2 bin 500 yıl öncesinden 8 bin 500 yıl öncesine götürdüğünü belirtti....

Merkez Ankara da tarihi indirim kampanyasına katıldı!

Ankara'nın şehir merkezindeki en büyük arazisi eski EGO Garajı’nın yerine inşa edilecek olan Merkez Ankara projesi tarihi indirim kampanyasına katıldı...

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

Nidapark Bomonti güncel fiyatlar!

5 bölümden meydana gelen Nidapark Bomonti projesi tarihi yarımada manzarasına hakim konumda yer alıyor. Nidapark Bomonti güncel fiyatlar KDV dahil 714 bin TL’den başlangıç gösteriyor.

WeHaliç fiyatları 219 bin TL'den başlıyor!

WeHaliç projesi, tarihi yarımadada gerçek İstanbul’un kalbinde yaşamak ve her sabah Haliç ve tarihi yarımada manzarasıyla uyanmak isteyenlere, lansman öncesi 219 bin liradan başlayan avantajlı fiyatlarla ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

Huzurlu Marmara'da 120 ay vade 0 peşinat kampanyası!

Huzurlu İnşaat'ın Beylikdüzü’nde konumlandırdığı 500 konut ve 27 ticari üniteden oluşan “Huzurlu Marmara" projesi tarihi kampanya ile bölgenin en gözde projesi oldu. Firma, 120 ay vadeye 0 peşinat uygulayarak konut alıcılarının yüzünü güldürüyor.

Kars'ta Tarihi Dokunun Korunması projesi için kamulaştırma!

Kars İli, Merkez İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Taşınmazların Tarihi Dokunun Korunması Projesi Kapsamında Kars İl Özel İdaresi Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Ayvacık Emekli projesi son başvuru tarihi!

TOKİ'nin Çanakkale Ayvacık’ta “Emekli Grubu Konut Projesi” kapsamında hayata geçirdiği 160 konut kuralı olarak satılıyor. İşte, TOKİ Ayvacık Emekli projesi son başvuru tarihi...

Ulus Tarihi Kent Projesi'nde son durum!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında, Ankara Kalesi önünde tarihi dokuya uygun bir meydan yapıyor. Çalışmalar nedeniyle Ankara Kalesi ve çevresinde yollar geçici süreyle trafiğe kapatıldı.

Sur İnşa ve İhya Projesi kent sakinlerini rahatlattı!

Sur İnşa ve İhya Projesi, tarihi kentin sakinlerini rahatlattı. Tahliye olmayacağı taahhüdüyle esnafın umutları da canlandı. İlçenin 15 mahallesindeki toplam 368 adadaki 6 bin 300 parsel için Bakanlar Kurulu kararıyla, "Acele Kamulaştırma" kararı aldı.

Taisei Corporation ve Mitsubishi Electric Marmaray Projesi’nde birleşti!

Taisei Corporation, Asya ile Avrupa’yı denizaltından birbirine bağlayan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray Projesi’nde dünya otomasyon devi Mitsubishi Electric ile gücünü birleştirdi.

Tarsus Tarihi Kent Merkezi projesi başladı!

Mersin üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi yardımcı Doç. Dr. Burak Belge tarafından Tarsus Tarihi kent Merkezi başlıklı bilimsel araştırma projesi sunumu yapılmıştır.

Kula'daki tarihi konağın restorasyon projesi hazır!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmaya bir halka daha eklendi. Bu kapsamda Kula ilçesindeki 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağın projesi tamamlanarak, ihale hazırlığına başlandı.

marmaray projesi tarihi eserler Haberi

marmaray projesi tarihi eserler


Adana’da başlayan 22. Müze Kurtarma Kazıları Sempozyumu ve Müzecilik Çalıştayı’nın açılışında konuşan İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdür Yardımcısı Rahmi Asal, 9 yıldır devam eden Marmaray Projesinin yarımadanın tarihini 2 bin 500 yıl öncesinden 8 bin 500 yıl öncesine götürdüğünü belirtti. Marmaray kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan tarihi buluntuların inanılmaz rakamlara ulaştığının altını çizen Asal, "Tarihi yarımadada çanak çömlek parçalarıyla başlayan süreçte mezarlar ve mimarı ortaya çıkarılınca burada bir Neolitik dönem yerleşmesi olduğu anlaşıldı. Kazı ile birlikte atölye çalışmaları da birlikte yürütüldü. Ancak kazı çalışmaları hızlı, atölye çalışmaları ağır gitti. Bunun nedeni de çıkan buluntu sayısı inanılmaz rakamlarda olmasıdır. Yunan meslektaşlarımız müzemize geldiğinde çıkan buluntu sayısını günde bazen 500 bazen bin kasa olduğunu öğrenince, rakamların yıllık mı olduğunu soruyor. Biz de bunun...