02 / 05 / 2024

marmaray yenikapı istasyonu süslenmesi

marmaray yenikapı istasyonu süslenmesi

Marmaray seferleri, herhangi bir aksaklık olmadan normal akışıyla gerçekleşiyor. Marmaray’ın Yenikapı İstasyonu, adeta bir müze gibi. Duvarları, şehrin tarihini 8 bin 500 yıl öncesine götüren objeleri yansıtan eserler süslüyor...

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

Dosso Dossi Holding Yenikapı'da otel yapacak!

Dosso Dossi Holding fuar organizasyonuna ek olarak turizm sektörüne yatırım yapan holdingin Fatih'te Dowtown ve Sultanahmet'te Old City ismiyle iki tane oteli bulunuyor. Yeni otelini ise İstanbul Yenikapı'da Marmaray istasyonuna yakın bir konumda yapacak...

Yenikapı Müzesi geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, göreve geldiğinde, Marmaray kazılarında çıkan eşsiz eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi projesini hayata geçirmeyi hedefliyor...

Marmaray Yenikapı'da 5 parsel kiralanacak!

TCDD İşletmesi 1. Bölge Müdürlüğü, Marmaray Yenikapı'da bulunan 5 parseli açık ihale usulüyle kiraya veriyor. İhalesi 11 Nisan 2016 tarihinde saat 14:00'de gerçekleşecek.

Gebze-Halkalı tren hattının Florya istasyonu taşınıyor!

MARMARAY kapsamında yenilenen Gebze-Halkalı banliyö tren hattı üzerinde bulunan Florya istasyonu, yaklaşık 800 metre doğusundaki yerleşim yerleri ve lüks lokantaların bulunduğu bölgeye doğru kaydırılıyor.

Marmaray 42 istasyonu bağlayacak!

Asya ile Avrupa kıtaları arasında deniz altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayan Marmaray, kısa sürede İstanbullular'ın vazgeçilmezi oldu. Sirkeci-Üsküdar arası ulaşımı 4 dakikaya düşüren sistemle bugüne kadar 75 milyon yolcu taşındı.

Yenikapı'daki inşaatlarla tarih yeniden yazıldı!

Marmaray ve Metro projeleri kapsamında Üsküdar, Sirkeci ve Yenikapı’daki istasyonların inşasıyla açığa çıkan arkeolojik bulgularla gemicilik üzerine bilinenler de baştan sona değişti. Yenikapı'daki inşaatlarla tarih yeniden yazıldı.

Yenikapı sahilindeki tüm binalar yıkılacak!

Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘ yenileme alanı ’ ilan edilen ve Yenikapı Marmaray İstasyonu ile sahil yolu arasındaki 60 bin metrekarelik bölgenin çehresi sil baştan yenileniyor.

Yenikapı’da 60 bin metrekarelik alan yıkılıyor!

Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘yenileme alanı’ ilan edilen ve Yenikapı Marmaray İstasyonu ile sahil yolu arasındaki 60 bin metrekarelik bölgenin çehresi de sil baştan yenileniyor.

İSPARK'tan Yenikapı İstasyonu'na 400 araçlık otopark!

İSPARK, Aksaray-Yenikapı metro hattının Yenikapı istasyonunda Park Et Devam Et otoparkını hizmete açtı. Aracını park eden vatandaşlar Üsküdar’a, Kartal’a, Atatürk Havalimanı’na, Taksim’e, Bağcılar’a ve Başakşehir’e devam edebilecek.

Aksaray-Yenikapı metro hattı hizmete açıldı!

Marmaray’la İstanbul metrosunu birbirine bağlayan Aksaray - Yenikapı metro hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Konuşmaların ardından Aksaray-Yenikapı Metro hattının açılış kurdelesi kesildi.

Aksaray Yenikapı metro hattı bugün açılıyor!

Atatürk Havalimanı'nı Marmaray ve Taksim Metrosu'na bağlayacak olan Aksaray - Yenikapı metro hattı bugün saat 11:00'de açılıyor. Açılış törenine, Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.

Yenikapı-Aksaray metrosu açılıyor! Son 2 gün!

Yenikapı-Aksaray metro hattı açılıyor Havalimanını Marmaray ve Hacıosman metrosuna bağlayacak olan Aksaray - Yenikapı bağlantısı Pazar günü hizmete giriyor. Metro açılış törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak...

marmaray yenikapı istasyonu süslenmesi Haberi

marmaray yenikapı istasyonu süslenmesi

Açıldığı ilk gün meraklı yolcuları ağırlayan Marmaray’da sonraki günler daha sakin geçti. 10 dakikada bir düzenlenen seferlerde herhangi bir aksaklık yaşanmadı. Marmaray’ı ilk kez kullanan bazı yolcular “Besmele”yle binerken, bazı yolcular da hatıra fotoğrafı çektirdi. Üsküdar İstasyonu en yoğun duraklardan biri olurken vapur ve motor iskelelerinde de benzer bir yoğunluk yaşandı. Marmaray hattının en çok ilgi gören istasyonu ise Yenikapı oldu. Adeta müze istasyon görünümünde olan Yenikapı’nın dizayn edilmesi bir yıl süren titiz çalışma ile yapıldı.


Ücretsiz kullanımı devam eden Marmaray da meraklı yolcular Üsküdar-Yenikapı arasında Boğaz’ın altından geçmenin keyfini yaşıyor. Üsküdar’dan binen yolcuların çoğu Yenikapı’da inerek geri döndü. Geçtiğimiz günlerde yolcu yoğunluğu sebebiyle yaşanan aksaklıklar son buldu. Üsküdar ve Yenikapı istasyonlarındaki onlarca görevli yolcuları yönlendirdi. Yolcular ise özellikle Yenikapı...