02 / 05 / 2024

marmarayı kim yaptı

marmarayı kim yaptı

Dönemin Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, ‘Marmaray’da 200 milyon dolarlık ek maliyet konusunda, “Elbette bir maliyet artışı söz konusu. Ancak, Taisei işi biraz abartmış. Çözülmeyecek birşey yok." dedi.

Topbaş: Marmaray'da bütün ihtimaller dikkate alındı!

Marmaray’ın açılışı öncesinde Japon Başbakanı Abe ile görüşen Topbaş Marmaray’ın güvenliği ile ilgili olarak “Her türlü ciddiyetle bütün ihtimaller dikkate alındı. Bütün ihtimaller dikkate alınarak hazırlandı, test sürüşleri gayet başarılı" diye konuştu..

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Borsa İstanbul endeksi, geçen yıldan beri yükseliş trendini koruyor. Son haftalardaki volatil hareketlere rağmen uzmanlar borsanın cazibesini koruyacağını belirtirken, Borsa İstanbul’da bazı patronların hisse satışları dikkat çekiyor.

Kim Market’te yılbaşı atıştırmalıklarında büyük indirim! 31 Aralık 2022 Fiyat Listesi

Kim Market  yılbaşı gecesi  için alınabilecek atıştırmalık ürünlerde indirim yaptı. 2 Ocak Pazartesi gününe kadar geçerli olacak indirim kampanyasında hangi ürünler var? Fiyatları kaç TL oldu? İşte detaylar…

Electrolux beyaz eşyada net yüzde 10 indirim yaptı! Mutlaka bakın.. Electrolux 23 Ekim 2022 fiyat listesi

Ünlü beyaz eşya markası Electrolux Hepsiburada alışveriş sitesi üzerinden seçili tüm ürünlerde sepette net yüzde 10 indirim yaptığını duyurdu. Peki hangi ürünlerde ne kadar indirim var? İşte Electrolux 23 kim 2022 fiyat listesi..

Benzin ve mazota zammı kim yaptı? Kim geri çekti?

Son günlerce milyonlarca araç sahibi tarafından merak edilen ve araştırılan akaryakıt zamlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Dün yapılacağı açıklanan zammın iptal edilince, EPGİS ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz arasında tartışma yaşandı. Peki akaryakıta zammı kim yaptı? Kim geri çekti?

Marmaray'ın altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, Marmaray’da 17 aydır devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla virlikte sefer sayısının hafta i̇çi̇ 219’dan 333’e çıkarılacağını dile getirdi.

Kim Kardashian, Los Angeles'taki evine panik odası yaptıracak!

Paris'te silahlı soygun kurbanı olan Kim Kardashian, Los Angeles'taki evine panik odası inşa ettirmeye karar verdi.

Kira artışını kim belirler?

Ev ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, kiracıları ile yaptığı sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına da sahip oluyor. Peki, kira artışını kim belirler?

Taksim AKM projesini kimin yaptırdığı bilinmiyor!

Taksim'de yer alan AKM'yle ilgili esrarengiz bir proje ortaya çıktı. Chicago ve Beijing'de ofisleri bulunan Adrian Smith ve Gordon Gill Mimarlık tarafından hazırlanan projenin kim tarafından yaptırıldığı bilinmiyor.

Üsküdar'da emlak fiyatları tavan yaptı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptığını vurgulayarak, arsa fiyatlarının neredeyse yüzde 500 arttığını söyledi.

Marmaray, metro ve Avrasya Tüneli, Üsküdar'ı değerlendirdi!

Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut." dedi.

Deprem sigortasını kim yaptırır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin neden olduğu maddi zararlar poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor. Peki, deprem sigortasını kim yaptırır?

DASK sigortasını kim yaptırır?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar üzerinde birçok sigorta yaptırılabiliyor. Ancak yapılması zorunlu olan tek sigorta DASK sigortası olarak karşımıza çıkıyor. Peki, DASK sigortasını kim yaptırır? DASK kimin adına yapılır?

DASK'ı kiracı mı yaptırır?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, DASK'ı kim yatırır? DASK'ı kiracımı yaptırır?

marmarayı kim yaptı Haberi

marmarayı kim yaptı

DÖNEMİN Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Ocak 2013’te Marmaray projesini üstlenen konsorsiyumun ortakları Japon Taisei, Gama ve Nurol’un temsilcilerini topladı, bitiş tarihi için kararlılığını ortaya koydu:

- 29 Ekim 2013’te hizmete açılacak.Başta Japon Taisesi olmak üzere konsorsiyum ortakları sözleşmedeki bazı maddeleri anımsatıp, itiraz edecek oldu: - Karşımıza işi yavaşlatan engeller çıktı. Bu durumda sözleşmeye göre 2016 yılına kadar zamanımız var. Yıldırım ısrar etti: - Marmaray, söylediğimiz tarihte bitecek. Taisei yetkilisi “ek maliyet” koşulunu ortaya koydu:

- Marmaray’ın 29 Ekim 2013’te bitmesi, maliyeti yükseltir. O zaman bu maliyeti telafi etmelisiniz. Aksi halde yapamayız.


YILDIRIM RESTİ ÇEKTİ

- Marmaray’ı ya dediğimiz tarihte bitirin, ya da hemen ceketinizi alıp gidin. Biz kendimiz projeyi tamamlarız.

Konsorsiyum yetkilileri birkaç gün süre istedi, sonra kararını bildirdi:

- Tamam, proje...