05 / 05 / 2024

marmaris arazi problemi

marmaris arazi problemi

Türkiye'nin gözde turizm 2 merkezlerinden Marmaris'te, arsa sıkıntısı nedeniyle inşaat firmalarının son dönemde "tercihli alan" statüsünde yerlerde bulunan otelleri yıkarak yerine lüks konutlar yapması dikkat çekiyor.

4 ildeki 26 adet arsa ve arazi satışa çıkıyor! Milli Emlak arsa satışı açıklandı! 

Bodrum, Burdur, Safranbolu ve Marmaris'te yer alan toplam 26 adet arsa ve arazi satılıyor. Milli Emlak arsa satışı tek tek açıklandı. Peki arsa ve arazilerin satış fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Cansu Dere Marmaris'ten 1.2 milyon TL'ye 2 arazi satın aldı!

Tatil için sık sık Marmaris’e giden güzel oyuncu Cansu Dere, bölgeden 2 adet arazi satın aldı. Dere, araziler için 1 milyon 200 bin TL ödedi...

Kıvanç Tatlıtuğ Marmaris'te 3 milyon TL'ye müstakil villa inşa edecek!

Dizilerden ve reklamlardan kazandığı paraları gayrimenkule yatıran Kıvanç Tatlıtuğ, Marmaris'te kendisine uygun bir arazi bularak 3 milyon TL'ye müstakil villa inşa ettirecek. Evin mimarisini ve dekorasyonunu Başak Dizer yapacak.

Muğla'da arazi davası protestosu!

Muğla Marmaris'e bağlı üç mahallenin sakinleri, yıllardır süren arazi davalarında aleyhlerine verilen karara tepki gösterdi...

Marmaris Devlet Hastanesi'nin yerine ne yapılacak?

Marmaris Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağı iddiası ve yeni hastane için yapılan bütçe ve arazi tahsisleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Marmaris Maliye Kampı yıllık 2.6 milyon liraya kiraya verildi!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve "Maliye Kampı" olarak bilinen Maliye Bakanlığı Eğitim ve Dinlenme Tesisinin de içinde yer aldığı arazi, yıllık 2 milyon 601 bin lira karşılığında, 10 yıllığına kiraya verildi.

KKTC'deki arazi problemi yeni havalimanı inşaatını geciktirdi!

4 yıl önce ihalesi yapılan ve Taş Yapı'nın inşaatını üstlendiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yeni havalimanı inşaatı için bugün ilk beton, KKTC ve Türkiye'den hükümet yetkililerinin katılacağı törenle dökülecek. Ancak havalimanının yapılacağı arazi üzerinde bazı anlaşmazlıklar var.

Marmaris'e 125 yataklı devlet hastanesi geliyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesine yapılması planlanan 125 yataklı yeni devlet hastanesi için arazi tahsis protokolü imzalandı. AK Parti Muğla milletvekili Öztürk de Marmaris'te yapılması planlanan devlet hastanesi arsası için 4 yıldır çalıştıklarını kaydetti.

Suudi Arabistanlı Prens El Velid Marmaris'te arazi bakıyor!

Dünyanın en zenginleri listesinde 34 ’üncü sırada yer alan Suudi Arabistanlı işadamı Prens El Velid Bin Talal, Türkiye'de arazi bakıyor.

Marmaris'te binaların yüzde 90 kaçak!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris’te yüzde 90 oranında jaçak yapılaşma problemi bulunan binaların yıkımının başlı başına sorun teşkil ettiğini belirtti..

Muğla Marmaris'te 2 milyon 901 bin 600 TL'ye satılık arazi!

Muğla İli Marmaris İlçesi'nde yer alan 4.445 metrekare yüzölçümüne sahip olan arazi Marmaris Satış Memurluğu tarafından 3 Nisan 2015 günü saat 11:00 ile 11:10 arası ihale ediliyor.

Balkaner Grubu'na ait Marmaris'teki arazi 27 milyon liraya satıldı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Balkaner Grubu'ndan devraldığı ve bugüne kadar 11 defa ihaleye çıkarmasına rağmen satamadığı Muğla Marmaris'teki arazi 27 milyon liraya Green Nature Otelleri'nin sahibine satıldı...

Marmaris'in bir köyünde su çilesi sebebi ile göç yaşandı!

Marmaris'e 55 kilometre uzaklıktaki Taşlıca köyünde yaklaşık 150 yıldır devam eden su sorunu bu yaz da çözüme kavuşturulamadı. Köyden su problemi sebebiyle yaklaşık bine yakın kişi ilçeye veya başka yerlere göç etti...

marmaris arazi problemi Haberi

marmaris arazi problemi

MUĞLA'NIN Marmaris ilçesinde son yıllarda yaşanan arsa sıkıntısı nedeniyle bazı turistik tesislerin yıkılarak yerine fiyatları 2 milyon liraya kadar çıkabilen lüks daireler yapılıyor. Marmaris'te, inşaat firmalarının son dönemde birçok rezidans yaparak satışa sunması dikkat çekiyor. Bazıları otellerin yerine yapılan rezidansların fiyatları, 450 bin ila 2 milyon lira arasında değişiyor. 


Turizm büyük zarar görüyor 

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Mustafa Ünal yaptığı açıklamada, ilçedeki sahil kesimlerinde bulunan bazı yerlerin "tercihli alan" olduğunu söyledi. Bu alanların, arsa sahibinin turistik tesis veya konut olarak kullanmayı tercih edebileceği anlamına geldiğine işaret eden Ünal, bundan dolayı bazı mülk sahiplerinin otelleri yıkarak yerine lüks rezidanslar yaptırdığını aktardı. Bu uygulamanın yanlış olduğunu savunan Ünal, "Marmaris denilince herkesin aklına oteller geliyor. 

Turizmle geçimini sağlayan bir ilçede otellerin konuta dönüştürülmesi katma değer...