03 / 05 / 2024

Marmaris arsa sorunu

Marmaris arsa sorunu

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te, arsa sıkıntısı nedeniyle [şaat firmalarının son dönemde "tercihli alan" statüsünde yerlerde bulunan otelleri yıkarak yerine lüks konutlar yapması dikkat çekiyor.

4 ildeki 26 adet arsa ve arazi satışa çıkıyor! Milli Emlak arsa satışı açıklandı! 

Bodrum, Burdur, Safranbolu ve Marmaris'te yer alan toplam 26 adet arsa ve arazi satılıyor. Milli Emlak arsa satışı tek tek açıklandı. Peki arsa ve arazilerin satış fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Serenay Sarıkaya, Marmaris'te hem arsa hem yazlık ev arıyor! 10 milyon TL'yi gözden çıkardı!

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya, sık sık gayrimenkul yatırımlarıyla gündeme geliyor. Sarıkaya'nın yeni gözde yeri ise Marmaris Selimiye olurken, bu bölgeden de kısa zaman da bir arsa veya konut alacağı belirtildi. İşte detaylar...

Arsa sorunu çözülürse, barınma krizi biter! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye ‘de konut sorunu için yapılabileceklerin başında arsa sorununun çözüme kavuşturulması ve diğer yardımcı önlemlerin yer aldığına dikkat çekti. 

Türkiye'deki gayrimenkul sorunu fabrikalara sıçradı!

Türkiye'de yaşanan gayrimenkul sorunu fabrikalara da sıçradı. Fabrika bulamayan bazı yatırımcıların arsa alıp fabrika kurmayı hedefliyor.

Kiler GYO Marmaris'te 34.9 milyon TL'ye arsa aldı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla ili, Marmaris ilçesi, Adaköyü Mahallesi'nde yer alan 31.068,25 metrekare büyüklüğündeki 2 arsayı 5.000.000 USD (34.868.000 TL, KDV Muaf) bedel ile satın aldı...

İzmir'deki arsa mağdurlarının sorunu çözülüyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Balçova ilçesinde 1980 yılından bu yana çözülemeyen ve kamuoyunda "arsa mağdurları" şeklinde bilinen konuya ilişkin bir toplantı yapıldığını söyledi ve sorunun çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Van'da inşa edilen hastanelerdeki son durum!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Van'da 50 yataklı Amatem-Çamatem sağlık tesisimizi bu yıl tamamlayacağız. 75 yataklı Çaldıran hastanemizin inşaatında yüzde 95 seviyelerine geldik. Bahçesaray ilçe hastanemizin arsa sorunu çözüldü" dedi.

Sinpaş GYO Marmaris arsaları 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla İli Marmaris İlçesi İçmeler Mahallesinde yer alan 2 adet arsa ile ilgili olarak hazırlatılan 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Zeki Toçoğlu: Arsa sorunu çözülürse tribün yaparız!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, spor tesislerine tribün talepleri için konuştu. Başkan Toçoğlu, “ Arsa konusunda birtakım adımların atılması gerek. Yer sorunu çözüldüğü takdirde tribün için gereken adımı atarız” dedi.

Marmaris Belediyesi'nden 8 milyon TL'ye satılık arsa!

Marmaris Belediyesi, Armutalan Mahallesi'ndeki arsayı ihale ile satışa sunuyor. Arsa için ihale 31 Ekim'de yapılacak...

Marmaris Belediyesi'nden 8 milyon TL'ye satılık arsa!

Marmaris Belediye Başkanlığı tarafından Hatipirimi Mahallesi'nde bulunan arsa satışa çıkarıldı. 8 milyon TL'ye ihale edilecek arsanın ihalesi 31 Ekim 2018 günü gerçekleşecek.

Sinpaş GYO Marmaris arsa değerleme raporu yayınlandı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla İli, Marmaris İlçesi, İçmeler Köyü'nde bulunan arsalar için hazırlattığı değerleme raporunu yayınladı...

Aşkın Bak: Üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, arsa sorununa değinerek "Öğrenci yerleştirmekte sorun yaşadığımız, arsa sorunu yaşadığımız illerde üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Marmaris arsa sorunu Haberi

Marmaris arsa sorunu


Marmaris ilçesinde son yıllarda yaşanan arsa sıkıntısı nedeniyle bazı turistik tesislerin yıkılarak yerine fiyatları 2 milyon liraya kadar çıkabilen lüks daireler yapılıyor. Marmaris'te, inşaat firmalarının son dönemde birçok rezidans yaparak satışa sunması dikkat çekiyor. Bazıları otellerin yerine yapılan rezidansların fiyatları, 450 bin ila 2 milyon lira arasında değişiyor. 

Turizm büyük zarar görüyor Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Mustafa Ünal yaptığı açıklamada, ilçedeki sahil kesimlerinde bulunan bazı yerlerin "tercihli alan" olduğunu söyledi. Bu alanların, arsa sahibinin turistik tesis veya konut olarak kullanmayı tercih edebileceği anlamına geldiğine işaret eden Ünal, bundan dolayı bazı mülk sahiplerinin otelleri yıkarak yerine lüks rezidanslar yaptırdığını aktardı. Bu uygulamanın yanlış olduğunu savunan Ünal, "Marmaris denilince herkesin aklına oteller geliyor. 

Turizmle geçimini sağlayan bir ilçede otellerin konuta dönüştürülmesi katma değer...