07 / 05 / 2024

Marmaris Hisarönü batık

Marmaris Hisarönü batık

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından Sualtı Kültür Mirası Araştırmaları Projesi kapsamında Muğla’nın Marmaris İlçesi Hisarönü Körfezi’nde yapılan araştırmalarda, yaklaşık 4 bin yıl öncesine ait bir Tunç Çağı Batığı keşfedildi.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

Batı K İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batı K İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Mustafa Aytuğ Şahin Yavuz Alagöz tarafından kuruldu.

Bankalardaki batık ve riskli kredilerin artışının nedenleri araştırılacak!

Kamu bankalarındaki batık ve riskli kredilerin artışının nedenlerinin araştırılarak alınmasın gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi. 

Hisar'ın Esenyurt'taki fabrikası 94 milyon TL'ye satışa sunuldu!

Türkiye’nin en büyük mutfak eşyası üreticilerinden Hisar’ın Esenyurt’taki fabrikası satışa sunuldu. Hisar Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erdoğan, “Borçlarımıza karşılık fabrikayı bankaya bıraktık. Temiz bir sayfa açıyoruz, üretime Çerkezköy’de yeni kuracağımız fabrikada devam edeceğiz” dedi.

Marmaris'te imara aykırı binaların yıkımı devam ediyor!

Muğla Marmaris'te imara aykırı olduğu bildirilen yapıların yıkımına devam edildi. 

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

20 milyar dolarlık Hisarönü-Gökova davasında karar!

Marmaris Hisarönü Yarımadası’nda yaklaşık 50 yıldır devam eden davanın yeni duruşması bugün görüldü.

İnşaat sektöründe batık kredi miktarı mecliste!

Bankaların el koyduğu gayrimenkul sayısında ve inşaat sektörüne ait batık kredi miktarında yaşanan artışın sebepleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İsrail, Filistinlilere ait 52 dönümlük araziye el koydu!

İsrail, Batı Şeria'daki Filistinlilere ait 52 dönümlük araziye el koydu. Zanun beldesinde Yahudi yerleşim yeri dosyasından sorumlu Hasan Şabita, "El konulan araziler belde sakinlerine ait" dedi. 

Büyükçekmece Mimarsinan ve Batıköy imar planı tadilatı askıda!

İBB tarafından bugün Büyükçekmece İlçesi, Mimarsinan Merkez ve Batıköy Mahalleleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği Plan Tadilatı askıya çıkarıldı.

Hisar Grup Mimarlık İnşaat İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hisar Grup Mimarlık İnşaat İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Emrah Aydın tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Bankalarda batık riski Hazine'ye yıkılıyor!

Kredisini ödeyememe ihtimali olan şirketler için Kredi Garanti Fonu (KGF) bankalar için müşteri ayıklama fırsatına dönüştü. Riskli kişilerin, KGF kredisi verdiği, bu yolla batık riskini Hazine'ye yıktığı bildirildi.

Marmaris Hisarönü batık Haberi

Marmaris Hisarönü batık

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından Sualtı Kültür Mirası Araştırmaları Projesi kapsamında Muğla’nın Marmaris İlçesi Hisarönü Körfezi’nde yapılan araştırmalarda, yaklaşık 4 bin yıl öncesine ait bir Tunç Çağı Batığı keşfedildi.


Batığın, ülkemizdeki en eski batık olarak bilinen Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Uluburun Batığı’ının bu unvanını elinden aldığı bildirildi.


Kıyıdan yaklaşık 50 metre açıkta ve 25- 30 metre derinlikteki batığa ait kalıntılar arasında çok ender görülen amphora formunun yanı sıra, gaga ağızlı testiler ve değişik formlarda seramik kaplara da rastlandığı belirtildi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Ege Bölgesi Araştırma ve Uygulama Merkezi (EBAMER) Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. A. Harun Özdaş başkanlığında yürütülen Sualtı Arkeolojik Araştırmaları’nın 2014 yılı ikinci etap çalışmaları tamamlandı. Araştırmalarda...