29 / 04 / 2024

Marmaris kaçak otel

Marmaris kaçak otel

Marmaris Bozburun’da denize sıfır, kaçak yapılan otel kaymakamlığa ve valiliğe yapılan şikâyetlere rağmen tüm hızıyla devam ediyor.

Marmaris'te kaçak otel inşaatında yıkım yapılıyor!

Selimiye Mahallesi'ndeki kaçak olduğu belirlenen 3 katlı otel inşaatının yıkımı sahipleri tarafından yapılıyor. Denize sıfır olarak yapılan ve kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlenen otel inşaatının yıkımına başlandı.

Kaçak yapılarla mücadelede tek Bakanlık sorumlu olsun önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kaçak yapıları kaleme aldı. İşte Fatih Çekirge'nin 'Bekçi barakası nasıl butik otel oldu' başlıklı yazısı...

Marmaris'te kaçak yapı soruşturması için karar!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Çekirge bugünkü köşe yazısında Marmaris'te başlayan kaçak yapı soruşturmasını kaleme aldı. 

Muğla'daki kaçak yapılar mercek altına alındı!

Muğla'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Kaş’taki kaçak otel meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Kaş'ta Çukurbağ Yarımadasında 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj işletmesini verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine götürdü. 

Turizm merkezlerinde kaçak yapıya geçit yok!

Muğla'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapıların yıkımı titizlikle sürdürülüyor.

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Alanya Avsallar’da 2 otelin kaçak yapıları yıkıldı!

Alanya Belediyesi tarafından Avsallar’da yer alan otel iskeleleri üzerinde bulunan kaçak yapıların yıkımı gerçekleşiyor. Başkan Yücel, “Kaçak konusunda taviz yok” diye konuştu.

Marmaris'te kaçak olduğu belirlenen 3 ev yıkıldı!

Muğla Marmaris'in turistik Söğüt Mahallesi'nde, kaçak olduğu belirlenen 1'i ahşap, 2'si de betonarme olmak üzere 3 evin yıkımı gerçekleştirildi...

Marmaris'teki kaçak 2 yapı yıkıldı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, kaçak olduğu tespit edilen iki yapının yıkımı gerçekleşti. 

Doğal yapıya zarar veren, kaçak ne varsa hepsi kaldırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'daki villa, rezidans ve otel inşaatlarındaki kaçak yapılarla ilgili, "Doğal yapıya zarar veren, bölgeye zarar veren, kaçak ne varsa hepsi kaldırılacak" diye konuştu...

Marmaris'te kaçak yapıların yıkımına 15 Ekim'de başlanacak!

Marmaris Belediye Başkanı Oktay, ilçede 1200 kaçak yapı bulunduğunu söyleyerek "15 Ekim sonrasında tespit ettiğimiz ve hukuki süreci tamamlanmış kaçak yapılarla ilgili müdahale gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı...

Marmaris kaçak otel Haberi

Marmaris kaçak otel

Marmaris’e 55 kilometre mesafedeki Bozburun’da imar izni bulunmayan sit alanında, kafeterya işletmecisi Mehmet Ali Ay tarafından bir süre önce 2 katlı, 12 odalı bir otel inşaatı başladı. İddiaya göre kaba inşaatı tamamlanan otel, bitişikteki 33 parsele 1.5 metre, 35 parsele de 1 metre kadar girdi. Ay, denize sıfır otel inşaatının önündeki denizin içine 40 metrakerelik bir duvar ördürdü. Ay’ın 33 parselin sahibi olan halası Naciye Bedir’in kızı Deniz Uslu, Kaçak olduğunu ileri sürdüğü otelin fotoğraflarını çekip, Marmaris Kaymakamlığı ve Muğla Valiliği’ne şikâyette bulundu. Buna rağmen inşaata göz yumulduğunu ileri süren Uslu, “Otel inşaatı 1.5 metre kadar arazimize girdi. Kıyı Kanunu ihlal edilirken, 40 metrekarelik bir kamu arazisine tecavüz var. Şikâyetlerimizi yaptık ama mahkeme kararıyla inşaatı durduramadık” açıklamasını yaptı. 


3 kez...