03 / 05 / 2024

marmaris otel inşaatına ceza

marmaris otel inşaatına ceza

Muğla' nın Marmaris ilçesinde, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)' ndan 27 milyon dolara satın alınan arazide izinsiz çalışma yapıldığı için mühürlenen otel inşaatına ceza yağdı....

Bodrum Ali Hoca Burnu'ndaki otel ve rezidans inşaatına büyük tepki! Bu tarz eylemler suçtur!

Bodrum’un Ali Hoca Burnu’ndaki rezidans ve otel  inşaatın doğal yaşama zarar verdiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları ve Deniz Yaşam Alanı Danışmanı ve bilim insanı Mert Gökalp'ten büyük tepki geldi. 

Bolvadin'de yeni yatırımların inşaatına başlandı!

AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Av.Ömer Dayı Bolvadin’de inşaatına devam edilen yatırımlar ile ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane Stadı'nın inşaatına 2020'de başlanacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gümüşhane Dernek Federasyonu (GÜDEF) tarafından düzenlenen organizasyonda Gümüşhane Stadı'nın inşaatına 2020'de başlanacağını duyurdu.

Eğirdir Gölü'nde cami inşaatına başlandı!

Özel koruma alanı olan Eğirdir Gölü’nün çevresinde otel inşaatının ardından şimdi de cami inşaatına başlandı.

Eğirdir Gölü plajında otel inşaatı başladı!

Türkiye’nin ikinci en büyük tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü plajında otel yapımına başlandı. Yaşam savunucusu ve akademisyen Kesici, “Peri bacalarındaki otel inşaatı nasıl durdurulduysa, bu inşaat da hemen durdurulmalı” diye konuştu.

Göreme'deki otel inşaatının yıkımına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Nevşehir Göreme'deki otel inşaatı hakkında yıkım kararı alındığı ve yıkıma başlandığı bildirildi.  

Göreme'deki otel inşaatı durduruldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Göreme'deki otel inşaatının durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada, ''Peribacalarına yakın bir noktada, 2 pafta 9423 parselde başlatıldığı belirlenen inşaat durdurulmuştur'' ifadeleri kullanıldı.

Peribacalarındaki otel inşaatı 1998'de bakanlık kurullarından onaylanmış!

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde peribacalarına yakın yerde gerçekleştirilen otel inşaatının sahibi, inşaat yapılan yerin söylenildiği gibi 1.derece sit alanı değil 3.derece sit alanı olduğunu ifade ederek “Burası 1998 yılında imara girmiştir” diye açıklama yaptı. 

Kadıköy'de otel inşaatı durdu, kazıya devam!

Kadıköy’deki İbrahimağa Mahallesi, Dinlenç Caddesi üzerinde 9 bin 43 metrekarelik arsa üzerindeki otel inşaatı durdu. Bölgede kazıya devam ediliyor.

Mudurnu'daki şato evlerin inşaatına ve satışına izin!

Bolu Mudurnu'da yalnızca Arap müşterilere satış yapılması ve şato tipi mimarisiyle tepki çeken Burj Al Babas projesinin inşaatına ve satışına izin çıktı.

Kadıköy'de otel inşaatında tarihi kalıntılar bulundu!

Kadıköy'de 21 katlı bir otel inşaatının temel kazısı sırasında tarihi kalıntılar bulundu. Zeminin hemen birkaç metre altında bulunan kalıntıların 2 bin yıllık olduğu düşünülüyor.

Marmaris’te 30 yıllık otel inşaatının bitirilmesi bekleniyor!

Marmaris’in tek deniz yolu girişi üzerinde bulunan Kızılkum Koyu'ndaki 30 yıllık otel inşaatının bir an önce tamamlanması isteniyor.

Gölcük Tabiat Parkı’na bungalov ve otel inşa ediliyor!

Bolu Belediyesi, Gölcük Parkı'nda bungalov ve otel inşaatına başladı. Park, 2040 yılına kadar Bolu Belediye Başkanlığı'na devredildi.

marmaris otel inşaatına ceza Haberi

marmaris otel inşaatına ceza


Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'ndan 27 milyon dolara satın alınan arazide izinsiz çalışma yapıldığı için mühürlenen otel inşaatına ceza yağdı. Söz konusu alanda yapılan inşaat çalışmasının Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu olmadığı için 200 bin, deniz ve çevreyi kirlettiği içinse 41 bin lira olmak üzere toplam 241 bin lira ceza kesildi. 


Siteler Mahallesi, Kenan Evren Bulvarı üzerinde bulunan 40 bin 720 metrekarelik arazi üzerinde başlayan otel inşaatı, ÇED raporu alınmadığı gerekçesiyle 25 Kasım 2013 tarihinde mühürlenmişti. İki gün sonra çalışmanın devam ettiğini haber alan zabıta ekipleri, inşaata giderek kaymakamlık emriyle alandaki faaliyeti durdurup ikinci kez mühürledi. Firma yetkilileri hakkında da kanuni işlem başlatıldı. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, söz konusu arazide yapılacak 324 odalı turistik tesisin...