27 / 06 / 2024

Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesinin inşaatı yasağa rağmen devam ediyor iddiası!

Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesinin inşaatı yasağa rağmen devam ediyor iddiası!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yasağa rağmen Marmaris'teki Kızılbük koyundaki otel inşaatına devam edince belediye zabıtalarla birlikte alana geldi. 



Muğla Marmaris'ta Milli Park içerisinde Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda (GYO) A.Ş tarafından yapım çalışmalarına devam edilen otel ve devre mülk projesi, 15 Mayıs tarihinde turizm bölgelerinde ilân edilen ve 15 Ekim tarihinde sona erecek inşaat yasağına rağmen devam ediyor.

Bianet'te yer alan habere göre ekolojistler, bu sabah erken saatlerde çalışmaları tespit etmek üzere Aşıklar Tepesi'ne gitti. Şirket, bölgede yalnızca peyzaj çalışması yaptığını belirtirken, ekolojistler de şantiyede 600-1000 işçi olduğunu söyledi.

Söz konusu bu durumun bildirilmesi üzerine inşaat bölgesine belediye zabıtaları ve Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de geldi.

Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesinin inşaatı yasağa rağmen devam ediyor iddiası!

TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre ekolojistler ve belediye yetkilileri katları gezip çalışmaların durumunu inceledi. Yapılan incelemelerde söz konusu bölgeye beton döküldüğü, demir atıldığı ve kaplama yapıldığı da tespit edildi. 

Zabıta ekipleri, işçileri şantiyenin dışına çıkarırken, şirket yetkililerini konu ile ilgili olarak uyaran Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, "Bu yaptığınız suç, bir daha bizi buraya getirttirmeyin. İnşaat çalışmalarını derhal durdurun ve boşaltın," ifadelerini kullandı.

Söz konusu konu ile ilgili açıklama yapan Marmaris Kent Konseyi “Sayın Acar Ünlü'ye görevini layıkıyla yerine getirdiği için teşekkür ederiz. Kent doğasını korumaya ve Sinpaş'ı takip etmeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.


NELER OLMUŞTU? 

Marmaris İçmeler Kızılkum Mevkiinde Kızılbük Koyu'nda Emin Hattat tarafından 1988'de inşaatı başlatılan otel, 2009 yılında Sinpaş Holding’e satılmıştı. Hattat Ailesi tarafından Hema-Que Otel Yatırım A.Ş. ismiyle 150 dönümü ormandan tahsisli toplam 310 dönümlük denize sıfır araziye 5 yıldızlı otel yapılması için inşaat başlandı. Fakat 550 oda, 1100 yatak kapasiteli otel bitirilemedi. Emin Hattat, 2006'da iflas edince de inşaat tamamen durdu.

Arazi 2009 yılının Aralık ayında Sinpaş GYO'ya satıldı. Sinpaş Holding, 2010 senesinin başında iki koyu içine alan otel inşaatının yer aldığı bu araziye zengin yabancılar için 1400 lüks konut yapmak için o dönem belde olan İçmeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Fakat belediye imar planında belirtilen hükümler çerçevesinde konut yapımına izin vermedi. Bunun üzerine Sinpaş, dev araziye devre mülk usulü 4 mevsim yaşanacak bir termal tesis inşa etmeye karar verdi.

Söz konusu proje için "ÇED Gerekli Değildir" kararı çıktı. Sinpaş 4-5-6 Ağustos 2021 tarihinde Kızılbük’ü halka arz ettiğini açıklamıştı.

ÇED olumlu kararı ile ilgili, Marmarislilerin açmış olduğu dava da İdare Mahkemesi’nde reddedilmesinin ardından Danıştay'a taşınmıştı. 

 

Sinpaş GYO, 2023'te 1.7 milyar TL'lik hasılat elde etti: Borç yükü azaldı! 

Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesine tepki: Hem imar kanununa hem de ruhsat verilmesine uygun değil! 

Sinpaş Kızılbük devre mülk projesinde 50 metrekarelik mülkler için Ağustos'ta 1.8 milyon TL isteniyor! 


Geri Dön